Skocz do zawartości

[James Button] Koszula w granatowe szerokie pasy (twill)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie do uwierzenia jak się czyta perypetie Testujących :) Kolana JB podziurawione od kul. Nawiasem - ja zamawiałem tam raz - koszule nie miały plam czy wad materiału. Komunikacja z firmą bardzo sprawna, tak samo wymiana. Ostatecznie zwróciłem bo dla mnie były w klatce za ciasne - zwrot też bez problemu, pieniądze w ciągu bodajże 2 dni na koncie. Wychodzi na to, że byłem wyjątkowym szczęściarzem...

Do niedawna sami zajmowali się wysyłką, teraz oficjalnie mają firmę zewnętrzną i to jest powód problemów.

Poczekajcie jeszcze na mój test koszuli - jam jest czwartym testerem który nadal nie otrzymał przesyłki  :shock:

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zwroty i wymiany, ciąg dalszy

W końcu otrzymałem nową koszulę.

05.05.2016

Przesyłka zwrotna została doręczona do sklepu.

20.05.2016

Paczka z nową koszulą została nadana.

Rozmiarówka

Koszula w rozmiarze 38 była na mnie zbyt obcisła i rękawy były za krótkie. W pierwszym wpisie można przeczytać o rozbieżności pomiędzy tabelą rozmiarów, a faktycznym produktem. Koszula w rozmiarze 39 jest z kolei za szeroka. Według tabeli rozmiarów powinna mieć 112 cm w klatce, z moich pomiarów wynika, że ma 110 cm (mierzone pod pachami). W tym miejscu chciałbym zdemontować, że jest to krój "super extra slim", bo 110 cm w klatce przy kołnierzyku 39, żadna z moich koszul nie miała. Oczywiście wpasowanie się w rozmiarówkę to sprawa indywidualna, więc po prostu zaniosę koszulę do krawcowej (zwężenie i skrócenie rękawów). Rękawy też są dość szerokie.

Tak się złożyło, że wczoraj przyszły również 2 koszule Lambert w rozmiarze 39 (slim fit). Rękawy są węższe i co ciekawe pierwszy raz nie muszę zwężać koszul (ale Lambert nie trzyma rozmiarówki). Podsumowując porównanie, koszula James Button w rozmiarze 39 jest szersza niż koszula Lambert w rozmiarze 39 (slim fit).

Załączam zdjęcia zrobione na szybko, bo już dzisiaj koszula trafi do krawcowej.

Koszula, materiał i jakość wykonania

Ten egzemplarz jest wolny od wad. Znalazłem jedną, czy dwie sterczące nitki, ale można je obciąć i nie traktuję tego jako wady (zdarza się).

post-5751-0-98127900-1464073076_thumb.jp

post-5751-0-02995200-1464073079_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Lambert według tabeli, dla rozmiaru 39 (slim fit) ma 106 cm w klatce, koszule Miler dla tego samego rozmiaru mają 107 cm w klatce. Tak jak pisałem ta koszula jest szersza od wszystkich innych, które mam (porównując po przeróbkach).

Mierzyłem koszulę na szybko, dopiero teraz, gdy to napisałeś, na zdjęciu zauważyłem luz w barkach. Przyjrzę się temu dokładnie u krawcowej, jednak nie przewiduję, żebym zdecydował się na zmianę w tym miejscu (o ile w ogóle jest możliwa).

Opublikowano

No Bez przesady z tym, jak niby wygląda 39-slim. Olymp  39 Body Fit (ich odpowiednik slim) ma 110 cm (w "Modern Fit" ma 120 cm, a mają jeszcze większy krój "Comfort Fit"), Salville Row Company w 39 Slim ma 110 cm, Profuomo  w 39 slim też 110 cm, więc naprawdę to żaden wyjątek...