oliwer138 Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Nie będąc znawcą tematyki bywa, że nie wiadomo czego szukać. Proszę o wyrozumiałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Vislav, nie przypisuj mi intencji, proszę. To co napisałem było jedynie moim doświadczeniem z dacronem, który do tej pory kojarzył mi się z żaglem. Te dacrony, które miałem w ręku, czy też nawet naprawiałem, nie kojarzyły mi się tkaninami ubraniowymi. Uświadomiłeś mi, za co Ci dziękuję, że to włókno może być choćby osnową. Niby oczywista rzecz ale trzeba do tego dojść, coś jak z jajkiem Kolumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Nie będąc znawcą tematyki bywa, że nie wiadomo czego szukać. Proszę o wyrozumiałość.Doskonale zrozumiałem, ze nie potrafisz znaleźć odpowiedniej informacji. Dlatego też zamieściłem kilka linków i objaśnień. Nie jestem znawcą tematyki, ani w tym ani w paru innych zakresach. Natomiast potrafię korzystać z wyszukiwarek i to jest tyle. W tym konkretnym przypadku wystarczyło z pokazanej przez Ciebie metki wrzucić do wyszukiwarki kolejno i niezależnie od siebie trzy określenia: terylene, worsted wool, barathea. Kilka minut na przejrzenie wyników i odpowiedź gotowa. Oczywiście zakładam, że znajomość języka angielskiego jest regułą, a nie wyjątkiem w tym gronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Vislav, nie przypisuj mi intencji, proszę. To co napisałem było jedynie moim doświadczeniem z dacronem, który do tej pory kojarzył mi się z żaglem. Te dacrony, które miałem w ręku, czy też nawet naprawiałem, nie kojarzyły mi się tkaninami ubraniowymi. Uświadomiłeś mi, za co Ci dziękuję, że to włókno może być choćby osnową. Niby oczywista rzecz ale trzeba do tego dojść, coś jak z jajkiem Kolumba OK niech będzie, chociaż dziwi mnie to niepomiernie. Przecież to od razu było widać, że jest to tkanina typu twill (fotka), a metka podawała skład 55/45. Pozostawało sprawdzenie detali. przepraszam za wcześniejszą złośliwość, ale nie wytrzymałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Przeglądając blogi zupełnie przypadkiem znalazłem ten skan. Koszula z mieszanki Dacronu i bawełny (non iron i jak tanio) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 http://www.dsw.com/shoe/mercanti+fioren ... cat1970004 Słyszał ktoś o marce mercanti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Pełna nazwa to Mercanti Fiorentini. Przykładowy link z google: http://www.styleforum.net/t/128912/advice-on-mercanti-fiorentini-shoes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 http://www.dsw.com/shoe/mercanti+fiorentini+men%27s+double+monk+slip-on?prodId=231286&category=dsw12cat1970004&activeCats=cat20192,dsw12cat1970004 Słyszał ktoś o marce mercanti? Jakiś czas temu kupiłem parę Mercanti Fiorentini w Warszawie, za sporo mniej niż w tym linku. To nie był dobry zakup, to był beznadziejny zakup. Są to jedne z najbardziej, jeśli nie najbardziej niewygodne buty jakie miałem na nogach (przy mierzeniu w sklepie nic na to nie wskazywało). Buty są chyba tureckiej produkcji. Na materiały użyte też raczej zasłonę milczenia należy opuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 http://www.baronkaytailor.com Czy ktoś z Was wie może coś więcej o tej marce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Witam. Udałem się dziś do nowo otwartego outlet'u Factory na Białołęce. Spośród wielu dobrze znanych marek zauważyłem sklep z garniturami, koszulami itp. "Jerem". Mógłby ktoś napisać coś więcej ? Google milczy na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Witam. Udałem się dziś do nowo otwartego outlet'u Factory na Białołęce. Spośród wielu dobrze znanych marek zauważyłem sklep z garniturami, koszulami itp. "Jerem". Mógłby ktoś napisać coś więcej ? Google milczy na temat http://www.jerem.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 1 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2013 Co sądzicie o krawatach marki Elsner ? Podoba mi się kolekcja klubowa ale ceny podejrzanie niskie. http://sklep.larselsner.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Kupiłem swego czasu płaszcz na eBayu. Ciekaw jestem informacji na temat producenta, ale na pierwszy rzut oka w Internecie zbyt wiele nie ma. Any ideas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TallBowTie Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 WitamJakiś czas temu zakupiłem w peek & cloppenburg bawełnianą marynarkę, na metce jednynie mam napisane "MONTEGO" .Drugie pytanie dotyczy zaś marynarki nie ukrywam znalezionej w typowym lumpeksie. Po oględzinach i zaczerpnięcia informacji z internetu wydaje mi sie że to coś naprawde dobrego chociaż materiał w dotyku przypomina tani garniak z wesela . Pomniżej załaczam zdjęcie z metką : Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Witam Jakiś czas temu zakupiłem w peek & cloppenburg bawełnianą marynarkę, na metce jednynie mam napisane "MONTEGO" . Montego to marka własna P&C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocky Balboa Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Montego, ma niektóre elementy garderoby całkiem fajne. Jakieś 4 lata temu kupiłem cyklistówkę albo jak niektórzy mówią kaszkiet i jestem bardzo zadowolony, materiał , fason i jakość bardzo wysoka. Kiedyś miałem koszulę tej firmy też całkiem całkiem. A na Białołęce też ostatnio byłem zakupiłem w outlecie Levi's dżinsową cultową kurtkę (polecam) , a faktycznie niektóre salony zamiast przyciągać wystawą i ekspozycją robią coś zupełnie odwrotnego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TallBowTie Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Montego to marka własna P&C. Warto ja kupować musze przyznać iż jest niezła , nie znalazłem nic podobnego w tej cenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Nie warto, kiepska jakość, szkoda pieniędzy, Jake's wypada korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Czy ktoś słyszał o firmie Haisenberg z Międzyrzecza Podlaskiego? Wystawili wczoraj na allegro kolekcję kilku marynarek. Bardzo proste i klasyczne i/ale (zależy, kto jak patrzy) niedrogie. Google mówi tylko tyle, że jest to firma związana z krawiectwem (widać tylko wpisy do krs). Asortyment może być bardzo ciekawy, ale nie są chętni na zwrot towaru zamówionego przez allegro, więc chyba nie zaryzykuję. Może ktoś ma do nich blisko i mógłby zajrzeć do sklepu stacjonarnego i powiedzieć co nieco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2013 Asortyment może być bardzo ciekawy, ale nie są chętni na zwrot towaru zamówionego przez allegro, więc chyba nie zaryzykuję. Jeśli nie jest to aukcja, a "Kup teraz", to mają obowiązek przyjąć zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simao Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 Czy ktoś słyszał o firmie Haisenberg z Międzyrzecza Podlaskiego? Wystawili wczoraj na allegro kolekcję kilku marynarek. Bardzo proste i klasyczne i/ale (zależy, kto jak patrzy) niedrogie. Google mówi tylko tyle, że jest to firma związana z krawiectwem (widać tylko wpisy do krs). Asortyment może być bardzo ciekawy, ale nie są chętni na zwrot towaru zamówionego przez allegro, więc chyba nie zaryzykuję. Może ktoś ma do nich blisko i mógłby zajrzeć do sklepu stacjonarnego i powiedzieć co nieco? Ja znam tylko tego Uploaded with ImageShack.us Ale on jest z Albuquerque, nie z Międzyrzecza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feliz Napisano 9 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2013 http://pierocervi.it/ Czy ktoś z Was spotkał się już z tą marką? Trafłem na ich buty w TK Maxx i mnie zaciekawiły, ale internet w zasadzie milczy na temat tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2013 Dante 1884 - kaszmirowe szaliki made in Germany, przyjemne w dotyku i optycznie ładne, za 160 zł. Z tikejmaksa, ma być prezent dla Mamusi. Czy ktoś może coś powiedzieć o firmie i jakości wyrobów (firmę oczywiście znalazłem, mają swoją stronę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2014 Koledzy, pomożecie zidentyfikować model tych krokietów? Szperałem w guglu, to no avail. Na podeszwie "GJ Cleverley". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi