Republic of Ties Napisano 6 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 OK, przyjmujemy więc krawat o kształcie tradycyjnym (zwęża się ku górze) - czekam obecnie na potwierdzenie wykonawcy. @Koval @waski Dokładnie takie knity planujemy, niestety, dotychczasowe kolory nie przypadły nam do gustu i szukamy kolejnych. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Rozumiem, że z płatnością zaczekać na potwierdzenie wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 6 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Tak proponuję, nie spodziewam się problemów, jednak jest to zmiana i lepiej poczekać, na wpłaty mamy jeszcze czas do pt., także jest czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 34 minuty temu, Republic of Ties napisał: OK, przyjmujemy więc krawat o kształcie tradycyjnym (zwęża się ku górze) - czekam obecnie na potwierdzenie wykonawcy. @Koval @waski Dokładnie takie knity planujemy, niestety, dotychczasowe kolory nie przypadły nam do gustu i szukamy kolejnych. Czy kształt tradycyjny dotyczy też knitów trójkątnych 8cm bordo i granat? Zapisałem się myśląc, że to po prostu szersze knity, ale o normalnym kształcie krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 5 hours ago, Koval said: @Republic of Ties, a czy planujecie, a jeśli tak, to kiedy - tradycyjne knity (matowe/wełniane) w kolorze zgniła zieleń/oliwka/ciemny brąz/czekolada? Ja chętnie bym kupił taki komplet, a do tego jeszcze ciemnoszary/grafitowy. Jakość obecnych knitów (granatowy i burgundowy) jest po prostu rewelacyjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 6 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 @dublekil Tak, zakładam, wszystkie 3 przygotujemy w wersji w kształcie tradycyjnego, zwężającego i się ku górze krawata. @Nowoanglik Dziękuję za dobre słowo:) I za sugestię kolorystyczną. @Wszyscy. Wszystkie propozycje skrzętnie notujemy i staramy się im sprostać:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Czy po akcji z preorderem knitów 8 cm bordowych/granatowych będzie możliwość kupienia ich normalnie w sklepie? Jeśli tak to wiadomo orientacyjnie kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 7 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Panowie, do tematu wrócimy jak tylko wykonawca potwierdzi nam, że wykona knity w kształcie tradycyjnego, zwężanego krawata. W razie potrzeby, przedłużymy termin na wpłaty, także proszę o cierpliwość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 8 godzin temu, Republic of Ties napisał: Panowie, do tematu wrócimy jak tylko wykonawca potwierdzi nam, że wykona knity w kształcie tradycyjnego, zwężanego krawata. W razie potrzeby, przedłużymy termin na wpłaty, także proszę o cierpliwość. W takim razie czekam na potwierdzenie od wykonawcy. Też cały czas myślałem, że mowa o knitach zakończonych jak tradycyjny krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 8 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2017 Zrobilibyście budżetowego 7 folda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 O matko, a po co komu budżetowy seven fold? 7-fold to czyste marnotrawstwo, które nie dość, że niewiele daje, to jeszcze pogarsza jakość użytkową krawata. Zabawka dla snobów, którzy nie mają wiedzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Strasznie krytyczna opinia i moim zdaniem nieuzasadniona. Czy stosunek jakości do ceny jest porównywalny, co przy ,,zwyklejszych" krawatach? Pewnie nie. Czy faktycznie pogarsza jakość użytkową krawata? Nie powiedziałbym, po prostu każdy oczekuje czegoś innego - jedni lżejszych, inni cięższych, jedni węzłów wylądających tak, innych owak, etc. Nie widzę żadnego aspektu, który by obiektywnie ,,pogarszał jakość użytkową". No, chyba że kwestia tego, że mniej można rotować, bo mamy mniej krawatów, bo za cenę 7-folda mogliśmy kupić kilka innych krawatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Przy 7-foldzie wychodzą gorsze węzły. Co takiego niby pozytywnego daje 7-fold zamiast 3-folda? Nic. Daje to, że zmarnowano niepotrzebnie więcej jedwabiu. Krótko mówiąc nosząc 7-folda krzyczysz: "hej! marnotrawca ze mnie - taki jestem bogaty, że wyrzucam jedwab do kosza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Tak jak powiedziałem, jedni lubią taki węzeł, inni owaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 16 godzin temu, Lebowski32 napisał: Przy 7-foldzie wychodzą gorsze węzły. Co takiego niby pozytywnego daje 7-fold zamiast 3-folda? Nic. Daje to, że zmarnowano niepotrzebnie więcej jedwabiu. Krótko mówiąc nosząc 7-folda krzyczysz: "hej! marnotrawca ze mnie - taki jestem bogaty, że wyrzucam jedwab do kosza". A to ciekawostka. Pierwsze słyszę taką opinię. Mam zgoła odmienne doświadczenia i żaden krawat się tak dobrze nie układa jest 7-fold. Dopóki nie sprawdziłem wydawało mi się to zwykłym snobizmem i chwytem reklamowym, niestety (niestety bo 7-fold kosztuje sporo) ale musiałem szybko zmienić zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 9 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Panowie, Ad dyskusji nad 7fold – nie mamy w planach na razie wprowadzania takich krawatów do oferty, jednak w przyszłości (nie w tym roku) nie wykluczamy. Knity też nie pojawiły się od razu… Wracając do tematu knitów 8cm. Nasz wykonawca odradza wykonanie knitów wełnianych 8cm szerokości w kształcie tradycyjnego krawata bez wcześniejszych testów. Nie wchodząc w szczegóły, mają złe doświadczenia z jakością tak wykonanych knitów. Jest to ten sam wykonawca, który wyprodukował nasze obecnie oferowane knity, także nie mamy żadnych wątpliwości co do jego doświadczenia i profesjonalizmu i zdecydowaliśmy, że musimy dokonać testów, zanim zaproponujemy produkt. W związku z powyższym: 1. Zorganizujemy próbki takiego krawata (knit szeroki na 8cm, 100% wełna, kształt standardowego krawata – krawat zwęża się ku górze). 2. Zorganizujemy też dla porównania próbki takiego samego krawata ale w kształcie knita (szerokość 8 cm, trójkątne zakończenie, krawat nie zwęża się ku górze). 3. Powyższe spowoduje a) przesunięcie w czasie projektów (knit granatowy, knit bordo, knit w pasy) albo jeżeli próbki będą o niesatysfakcjonującej jakości, brak możliwości dostarczenia knitów w kształcie standardowego krawata zwężającego się ku górze Przepraszamy za niedogodności związane z powyższym. Na etapie wcześniejszym dyskusji, mowa była o jedynie krawatach knit 8cm z trójkątnym zakończeniem, stąd przyjęliśmy, że ma być zachowany równy kształt knit a jedynie dodane trójkątne zakończenie (jak w naszym knicie bordo z trójkątnym końcem). Ponieważ sprawa kształtu wypłynęła później, a mamy już wpłaty, osoby, które wpłaciły już pieniądze, mogą wg swojego wyboru: A) Poczekać do rozstrzygnięcia Otrzymać zwrot pełnej kwoty wpłaty– prosimy w tej kwestii o kontakt prive. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 14 minut temu, Republic of Ties napisał: Przepraszamy za niedogodności związane z powyższym. Na etapie wcześniejszym dyskusji, mowa była o jedynie krawatach knit 8cm z trójkątnym zakończeniem, stąd przyjęliśmy, że ma być zachowany równy kształt knit a jedynie dodane trójkątne zakończenie (jak w naszym knicie bordo z trójkątnym końcem). Ponieważ sprawa kształtu wypłynęła później, a mamy już wpłaty, osoby, które wpłaciły już pieniądze, mogą wg swojego wyboru: Teraz sprawa się wyjaśniła, bo chyba nie tylko ja byłem skołowany. Skoro knit będzie miał trójkątne zakończenie to ja wchodzę w ten projekt niezależnie od efektu końcowego. Ten szerszy na całej długości chyba nawet bardziej przypadłby mi do gustu, chyba że wełna jak i wypełnienie będą dość grube i węzeł będzie wychodził bardzo szeroki, nawet 4 in hand. Na przykład jedwabne szerokie knity od Shibumi Berlin wiążą się bardzo dobrze. https://shibumi-firenze.com/ties/knitted/39/zig-zag-silk-knit-tie-navy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 100 zł to nie jest duża kwota do zamrożenia, więc poczekam do rozstrzygnięcia, a czemużby nie. A i polecam podobne działanie, żeby się nie okazało, że przez te chwilowe niejasności spadło zainteresowanie i z projektu w ogóle nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 21 godzin temu, Lebowski32 napisał: O matko, a po co komu budżetowy seven fold? 7-fold to czyste marnotrawstwo, które nie dość, że niewiele daje, to jeszcze pogarsza jakość użytkową krawata. Zabawka dla snobów, którzy nie mają wiedzy. To nie tak. 7-fold jak najbardziej, budżetowy 7-fold to marnotrawstwo. To jak skórzana tapicerka w maluchu. 7-foldy, jeśli są prawidłowo wykonane z odpowiedniego materiału, to bardzo ładne krawaty, trudniejsze niż 3-foldy i bardziej wymagające, ale dające też większe możliwości. Nie każdy tę inność lubi, ale skoro różnica jest (a jest), to o marnowaniu materiału nie może być mowy. Wiem co mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 swordfish, jakie "większe możliwości" 7-foldów masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 9 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2017 Jeśli się je dobrze wyczuje, dają ładniejsze węzły, o ładniejszych proporcjach (to subiektywne), z głębszą łezką, bardziej trójwymiarowe (to obiektywne). A wymagające, bo trudniej je ładnie zawiązać i nie można ich nosić codziennie, za bardzo się gniotą. Wiem, że Schneider z Gentlemen's Gezette wypowiada się bardzo kategorycznie na temat bezużyteczności 7-foldów, ale to pewnie dlatego, że ten jego Fort Broyard, czy jak się jego marka nazywa, ma w ofercie wyłącznie 3-foldy. Majler ma 7-foldy i na pewno Ci powie, że są wspaniałe. A ja niczego nie sprzedaję i powiem, że warto dać szansę kilku 7-foldom, najlepiej z grubych i mięsistych jedwabi, o ile ma się wystarczająco dużą rotację krawatów (powiedzmy - w pierwszych 5-10 krawatach nie powinno być w ogóle multifoldów). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 20 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Panowie, Załączam nową wizualizację, knit w pasy, nie zwęża się, zakończony jest trójkątem i ma szerokości 8cm. Knity jednolite bordowy i granatowy, też będą w rozmiarze 8cm i w kształcie jak na załączonej wizualizacji. Jestem sam bardzo ciekawy co wyjdzie z tego projektu. Z powodu zamieszania z kształtem, mamy pewne opóźnienie ale projekt idzie dalej i nadal maj jest w zasięgu! Zapraszam też na naszą stronę z nowościami. Wstawiamy dziś nowe produkty, wszystkie nowości (a mamy ich 30, pojawią się w terminie kilku dni na naszej stronie w poniższej zakładce). http://republicofties.com/pl/new 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 Z jakiego materiału są knity? Granatowy w czerwone kropki ma szerokość 8,5 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Republic of Ties Napisano 21 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 @waski Dziękuję za zwrócenie uwagi, wszystkie knity są z wełny i mają 6cm szerokości, zleciłem poprawienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Dnia 2017-03-20 o 18:54, Republic of Ties napisał: Załączam nową wizualizację, knit w pasy, nie zwęża się, zakończony jest trójkątem i ma szerokości 8cm. Knity jednolite bordowy i granatowy, też będą w rozmiarze 8cm i w kształcie jak na załączonej wizualizacji. Jestem sam bardzo ciekawy co wyjdzie z tego projektu. Z powodu zamieszania z kształtem, mamy pewne opóźnienie ale projekt idzie dalej i nadal maj jest w zasięgu! Jaki jest status projektu? Wcześniej deklarowałem chęć zakupu ale czekałem z wpłatą na wyjaśnienie kształtu a gdzieś przegapiłem ten wpis i nie wiem czy można jeszcze się dopisać/wpłacić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi