Republic of Ties Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2016 Pawlik, W linii klasycznej mamy obecnie: - 6 krawatów jednoilitych - 6 krawatów w grochy - 4 krawaty kropki - 1 krawat w kratę - 1 krawat paisley - 7 krawatów w pasy (bez dodatkowych ozdób), - 4 krawaty w kwiaty - 2 krawaty fleur de lis Staramy się balansować tak aby były wzory zarówno oryginalne jak i klasyczne, kierując się opiniami wszystkich oraz wynikami sprzedaży. Cytuj
pawlik Opublikowano 17 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2016 To może ja uproszczę swoją sugestię - więcej krawatów klubowych (niekoniecznie z wyszytymi ozdobami/symbolami) Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2016 Jasne, dzięki! Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2016 Odebrałem "liski" wełna-jedwab i jestem bardzo zadowolony, za tę dość symboliczną cenę to świetny zakup, zapłaciłbym za niego i dwa razy więcej! Materiał jest bardzo ładny, przyjemny w dotyku, wiąże się ładnie, haftowi też nie mam nic do zarzucenia. Wziąłbym też bociany, gdyby nie to, że w zielony to nie mój kolor. 2 Cytuj
Jamjest Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2016 3 minuty temu, swordfishtrombone napisał: zapłaciłbym za niego i dwa razy więcej! A potem podniosą ceny i będzie wiadomo przez kogo Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2016 1 godzinę temu, swordfishtrombone napisał: zapłaciłbym za niego i dwa razy więcej! 1 godzinę temu, Jamjest napisał: A potem podniosą ceny i będzie wiadomo przez kogo Byłoby pięknie ale w tym momencie żadnych podwyżek nie ma w planach:) Od początku naszą ideą było to, aby produkty Republic of Tiee były zarówno dobrej jakości i w przyjaznej cenie, dlatego jakkolwiek bardzo cieszą nas takie komentarze (a te od wymagających kolegów z forum BwB cieszą nas szczególnie), to na razie możecie być spokojni o cenę 2 Cytuj
pablo102425 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2016 Witam, Czy ma może ktoś i mógłby wstawić zdjęcie krawatów w Rysie / Lisy żeby zobaczyć na ile są one podobne jeśli chodzi o kolor tła. Ewentualnie czy ktoś z Republic of Ties byłby w stanie takie zdjęcie zrobić. Będę wdzieczny. Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2016 Kolor tła dla lisa i rysia jest taki sam. Może występować jedynie drobna różnica w odcieniu, co jest normalne, gdy mamy wykorzystane inne partie materiałów. Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Zapraszamy forumowiczów z Warszawy (i nie tylko) do odwiedzenia naszego stoiska na targach Grand Bazar w Warszawie, ul Bracka 25 które odbędą się w dniu 10-09-2016 (najbliższa sobota) w godzinach 11-19. Będzie to okazją aby: - spotkać nas na żywo, - zobaczyć i dotknąć, przymierzyć i ocenić lub konstruktywnie skrytykować całą nasza kolekcję, - i oczywiście dokonać zakupu na miejscu (dla forumowiczów BwB cena na targach to 70zł). Poniżej link do wydarzenia na FB. https://www.facebook.com/events/156863678090649/ Mam nadzieję, ze do zobaczenia:) Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 1 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Informuję, iż wróciły do nas w wersji z wełnianym wypełnieniem oraz szerokością 8,5cm krawaty klubowy, kotwice, skutery, tukany, kraby i jelenie. A jeszcze w tym roku (zapewne listopad) pokażemy pierwsze wełniane knity. Próbki testował dla nas kolega Lubo69, jeśli zapytacie, zapewne podzieli się z Wami wrażeniami. Pozdrawiam Marcin 2 Cytuj
pablo102425 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Niech pisze bo czekam na nie z niecierpliwością Cytuj
lubo69 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 Parę słów na temat knita (wełnianego, bo testowałem także jedwabny, na temat którego mam zresztą podobne zdanie). Knit w ładnym odcieniu granatu. Wykonanie bardzo dobre. Nie zauważyłem niedoróbek, krzywych szwów, zaciągnięć. Krawat miałem na sobie około 8 razy; nie rozciąga się, nic się z nim nie dzieje. Ani metka ani wszyta tasiemka nie przeszkadzają w wiązaniu. Węzeł ładny, równy. Moim zdaniem w przypadku knita długość i miejsce wszycia tasiemki są kluczowe, a w każdym razie mają większe znaczenie niż w przypadku zwykłego krawata. W moim przypadku (179 cm wzrostu, krótki tułów, rozmiar kołnierzyka 39-40, spodnie najczęściej ze średnim stanem) długość jest wręcz idealna; przypuszczam jednak, że dla osoby 190+ /42+ właściwie wiązany krawat byłby za krótki. Materiał sprawia dobre, ale nie znakomite wrażenie. Wełna jest matowa. Krawat nie jest "chrupki", ale to nie jedwab. Ogólnie rzecz biorąc: widziałem lepsze knity, ale niewiele i zawsze w cenie ponad 200 zł. Nie wiem ile będzie kosztował ten, ale w cenie dwucyfrowej będzie to bardzo dobry zakup. 2 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 5 godzin temu, Republic of Ties napisał: I krawaty klubowy, kotwice, skutery, tukany, kraby i jelenie. czekam na koty, rasa obojętna, jednakże najchętniej dachowa 3 Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Lubo 69, bardzo dziękujemy za pomoc w testach i powyższą recenzję. Cena knitów będzie dwucyfrowa:) Tanatos70 Z kotów na razie możemy zaproponować krawat z rysiem, dodam, że zostały ostatnie sztuki Zachęcam do obejrzenia nowości pod poniższym linkiem: http://republicofties.com/pl/new Pierwszy krawat jedwabno - lniany. Nowa edycja skuterów (nowy, naszym zdaniem optycznie "lżejszy" design skutera). Skład 50 jedwab/50 len. Material wyszedł dość gruby ale bardzo dobrze nam się wiązał w testach. Rozważamy zmniejszenie lnu do ok 30% w kolejnych edycjach. Krawat w biale grochy - butelkowa zieleń Krawat w koła sterowe Nowy design paisley Krawat z rycerzem husarii, można śmiało powiedzieć, że krawat patriotyczny. Nowy krawat bordowy w szkockie teriery (nowy design teriera). A poza knitami pokażemy też jeszcze w tym roku pierwszą muchę wiązaną. 1 Cytuj
Koval Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 @Republic of Ties Dwa pytania: 1. Jaka jest szerokość knitów i jakie kolory będą dostępne? 2. Kiedy trafią do sprzedaży? Ps. Knity po 69 PLN? Taniej niż reszta oferty - super! Cytuj
lubo69 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 32 minuty temu, Koval napisał: Jaka jest szerokość knitów Jeśli można się włączyć - obydwa "moje" knity testowe mają szerokość 6 cm. Cytuj
Koval Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 A jakie kolory testowałeś? Cytuj
lubo69 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 1 minutę temu, Koval napisał: A jakie kolory testowałeś? Chodzi Ci o względność postrzegania szerokości w zależności od koloru, coś w rodzaju "czarny wyszczupla"?;-) Pokazany wyżej granat oraz czerwony w białe grochy. Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 @Koval Pierwsze knity będą jednolite: granatowy i bordowy. Szerokośc 6cm (takie same jak te, które testował Lubo69). Cytuj
Koval Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 7 minut temu, lubo69 napisał: Chodzi Ci o względność postrzegania szerokości w zależności od koloru, coś w rodzaju "czarny wyszczupla"?;-) Pokazany wyżej granat oraz czerwony w białe grochy. Nie, w oczekiwaniu na odpowiedź RoT byłem ciekaw, co Ty wiesz o planowanych wersjach kolorystycznych. @Republic of Ties, dzięki za odpowiedź; jeszcze tylko info 'od kiedy?'... Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 @Koval Knity powinny sie pojawić na przełomie październik/listopad, w ofercie sklepu więc realnie będa pewnie już w listopadzie. Cytuj
pablo102425 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Jeszcze nie wiem do czego będzie pasować ale już nie mogę się doczekać kiedy ten z domieszką lnu założę. Wygląda super. Cytuj
Republic of Ties Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 @pablo102425 Prosimy koniecznie o wrażenia. W planach mamy już kolejny krawat z lnem, powinien być dostępny jeszcze w tym roku. Cytuj
Miro Opublikowano 14 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2016 A ja czekam bardzo na niebieski z terrierami Albo granatowy Najlepiej z lnem, ale czysto jedwabny też może być. Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2016 Ja w ogóle myślę, że jedwab z domieszkami to dobry kierunek dla RoT (chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że to opcja w pewnym sensie dla koneserów). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi