Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pawlik,

W linii klasycznej mamy obecnie:

- 6 krawatów jednoilitych

- 6 krawatów w grochy

- 4 krawaty  kropki

- 1 krawat w kratę

- 1 krawat paisley

- 7 krawatów w pasy (bez dodatkowych ozdób), 

- 4 krawaty w kwiaty

- 2 krawaty fleur de lis

Staramy się balansować tak aby były wzory zarówno oryginalne jak i klasyczne, kierując się opiniami wszystkich oraz wynikami sprzedaży.

Opublikowano

Odebrałem "liski" wełna-jedwab i jestem bardzo zadowolony, za tę dość symboliczną cenę to świetny zakup, zapłaciłbym za niego i dwa razy więcej! Materiał jest bardzo ładny, przyjemny w dotyku, wiąże się ładnie, haftowi też nie mam nic do zarzucenia. Wziąłbym też bociany, gdyby nie to, że w zielony to nie mój kolor.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

1 godzinę temu, swordfishtrombone napisał:

zapłaciłbym za niego i dwa razy więcej! 

1 godzinę temu, Jamjest napisał:

A potem podniosą ceny i będzie wiadomo przez kogo ;)

Byłoby pięknie ale w tym momencie żadnych podwyżek nie ma w planach:) Od początku naszą ideą było to, aby produkty Republic of Tiee były zarówno dobrej jakości i w przyjaznej cenie, dlatego jakkolwiek bardzo cieszą nas takie komentarze (a te od wymagających kolegów z forum BwB cieszą nas szczególnie), to na razie możecie być spokojni o cenę:) 

• Oceniam pozytywnie 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Czy ma może ktoś i mógłby wstawić zdjęcie krawatów w Rysie / Lisy żeby zobaczyć na ile są one podobne jeśli chodzi o kolor tła. Ewentualnie czy ktoś z Republic of Ties byłby w stanie takie zdjęcie zrobić. Będę wdzieczny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zapraszamy forumowiczów z Warszawy (i nie tylko) do odwiedzenia naszego stoiska na targach Grand Bazar w Warszawie, ul Bracka 25 które odbędą się w dniu 10-09-2016 (najbliższa sobota) w godzinach 11-19.

Będzie to okazją aby:

- spotkać nas na żywo,

- zobaczyć i dotknąć, przymierzyć i ocenić lub konstruktywnie skrytykować całą nasza kolekcję,

- i oczywiście dokonać zakupu na miejscu (dla forumowiczów BwB cena na targach to 70zł).

Poniżej link do wydarzenia na FB.

https://www.facebook.com/events/156863678090649/

Mam nadzieję, ze do zobaczenia:)

Grand_Bazar.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Informuję, iż wróciły do nas w wersji z wełnianym wypełnieniem oraz szerokością 8,5cm krawaty klubowy, kotwice, skutery, tukany, kraby i jelenie.

A jeszcze w tym roku (zapewne listopad) pokażemy pierwsze wełniane knity. Próbki testował dla nas kolega Lubo69, jeśli zapytacie, zapewne podzieli się z Wami wrażeniami:).

Pozdrawiam

Marcin

BwB_03.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Parę słów na temat knita (wełnianego, bo testowałem także jedwabny, na temat którego mam zresztą podobne zdanie).

Knit w ładnym odcieniu granatu. Wykonanie bardzo dobre. Nie zauważyłem niedoróbek, krzywych szwów, zaciągnięć. Krawat miałem na sobie około 8 razy; nie rozciąga się, nic się z nim nie dzieje. Ani metka ani wszyta tasiemka nie przeszkadzają w wiązaniu. Węzeł ładny, równy.

Moim zdaniem w przypadku knita długość i miejsce wszycia tasiemki są kluczowe, a w każdym razie mają większe znaczenie niż w przypadku zwykłego krawata. W moim przypadku (179 cm wzrostu, krótki tułów, rozmiar kołnierzyka 39-40, spodnie najczęściej ze średnim stanem) długość jest wręcz idealna; przypuszczam jednak, że dla osoby 190+ /42+ właściwie wiązany krawat byłby za krótki.

Materiał sprawia dobre, ale nie znakomite wrażenie. Wełna jest matowa. Krawat nie jest "chrupki", ale to nie jedwab.

Ogólnie rzecz biorąc: widziałem lepsze knity, ale niewiele i zawsze w cenie ponad 200 zł. Nie wiem ile będzie kosztował ten, ale w cenie dwucyfrowej będzie to bardzo dobry zakup.

ebe1992f6e66478180ec3483c82476b5.jpg

b4a13fd39626995f3e0c6a6579305fb6.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lubo 69, bardzo dziękujemy za pomoc w testach  i powyższą recenzję.

Cena knitów będzie dwucyfrowa:)

Tanatos70

Z kotów na razie możemy zaproponować krawat z rysiem, dodam, że zostały ostatnie sztuki:)

Zachęcam do obejrzenia nowości pod poniższym linkiem:

http://republicofties.com/pl/new

Pierwszy krawat jedwabno - lniany. Nowa edycja skuterów (nowy, naszym zdaniem optycznie "lżejszy" design skutera). Skład 50 jedwab/50 len. Material wyszedł dość gruby ale bardzo dobrze nam się wiązał w testach.  Rozważamy zmniejszenie lnu do ok 30% w kolejnych edycjach.

Krawat w biale grochy - butelkowa zieleń

Krawat w koła sterowe

Nowy design paisley

Krawat z rycerzem husarii, można śmiało powiedzieć, że krawat patriotyczny. 

Nowy krawat bordowy w szkockie teriery (nowy design teriera).

A poza knitami pokażemy też jeszcze w tym roku pierwszą muchę wiązaną.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
1 minutę temu, Koval napisał:

A jakie kolory testowałeś?

Chodzi Ci o względność postrzegania szerokości w zależności od koloru, coś w rodzaju "czarny wyszczupla"?;-)

Pokazany wyżej granat oraz czerwony w białe grochy.

Opublikowano
7 minut temu, lubo69 napisał:

Chodzi Ci o względność postrzegania szerokości w zależności od koloru, coś w rodzaju "czarny wyszczupla"?;-)

Pokazany wyżej granat oraz czerwony w białe grochy.

:P

Nie, w oczekiwaniu na odpowiedź RoT byłem ciekaw, co Ty wiesz o planowanych wersjach kolorystycznych.

@Republic of Ties,

dzięki za odpowiedź; jeszcze tylko info 'od kiedy?'...