saphir.pl Napisano 5 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2015 Panowie, krótkie pytanie - wysuszony pomadier lub wosk - jak możemy przywrócić im dobry "poślizg" ? W pommadierze przebij się przez wyschniętą warstwę - prawdopodobnie pod spodem masz już "poślizg" Suchy wosk to samo dobro. Lustro osiąga się znacznie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 6 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2015 Jaki przewidujecie czas reakcji na maila napisanego na adres sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 7 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Z reguły jest to 24h lub krócej ... chyba, że akurat jest kolejna awaria inpostu, ups'a, kanalizacji, a do tego grudzień, choroby, event, weekend ... i inne przyziemne sprawy, o których publicznie nie ma sensu pisać, gdyż doskonale wiemy ile to Klienta interesuje Powoli nadrabiamy Ewentualnie proszę zajrzeć do spamu, bo zwłaszcza gmail lubi umieszczać tam wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnichmark Napisano 8 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2016 Orientuje się ktoś gdzie w Warszawie dostanę produkty Saphir z seri BDC ? Dokładnie chodzi mi o : -Tłuszcz do butów Ouraline Dubbin 100 ml -Pasta do butów/wosk -czarna -renovator-50ml -Pomadier krem do butów 50 ml Orientuje się ktoś jaki jest czas przydatności od momentu otworzenia tych produktów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Mogą być tutaj: http://kwinto.pl/Jeżeli potrzebujesz kilku produktów to łatwiej może być zamówić w multirenowacja.pl Daty ważności są różne, minimum 3 lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Jeżeli W-wa to faktycznie Kwinto lub Kielman. Warto najpierw zadzwonić, by potwierdzić dostępność. W razie potrzeby są w stanie szybko ściągnąć towar do siebie. Daty ważności dobrych kosmetyków to najczęściej 3/5/10/15 ... lat. Ale sam użytkuję całą masę po dacie i problemów nie zdiagnozowałem Jeżeli dobrze pamiętam to: - balsamy do skór to zazwyczaj 5-10 lat- woski i kremy to najczęściej 5 lat - aerozole ok. 10-15 lat To oczywiście uogólnienie. Znajdą się w masie pewnie produkty o dłuższych datach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Mam pytanie. Czym to naprawić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Zależy jak głębokie jest uszkodzenie. Fotka w sieci wiele razy wprowadzała mnie w błąd, także unikam 100% patentów Wersja light to kremy i woski. Wersja hard to uzupełnienie ubytku produktem Renovating Cream Saphir (jeżeli to głębsze uszkodzenie) i patynowanie nosków na ciemniejszy kolor farbami Saphir Tinture Francaise. Są oczywiście opcje pośrednie, ale optimum dobiera się zazwyczaj w trakcie roboty, widząc jak skóra reaguje. Utrudnieniem będzie jasny odcień skóry. który w miejscu uszkodzenia po kontakcie ze środkami może ciemnieć. Można rozważyć również oddanie butów w dobre ręce w celu naprawy. Większość szewców w Polsce cały czas unika takich renowacji, ale myślę, że @Arsen i @szewc24 na dzień dzisiejszy mogliby podjąć wyzwanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnichmark Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Zadzwoniłem do Kwinto niestety nie mają i czekają na dostawę. Natomiast w Kielmanie widać że raczej sprzedażą tych środków się nie zajmują , pani bardzo nie zorientowana , po spytaniu o Saphira z seri BDC nie wiedziała o co chodzi , po spytaniu o tłuszcz jej koleżanka żartem mówi czy do smażenia. Dziwne że Saphire jest tak bardzo ""reklamowany"" i polecany na forach a nawet w książce mr.vintage a jest tak słabo dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 9 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 No tak, u Kielmana tylko Medaille d'Or (mój błąd), a Panie w dobrym humorze jak widzę Jak Kwinto nie ma, to pewnie zaraz się uzupełni. Ewentualnie mieć może jeszcze salon Loake na Chmielnej. Co do dostępności, to niestety cały czas wiele sklepów po macoszemu traktuje środki do pielęgnacji - "nie potrzebujemy dobrych, tylko tanich" ... itd. Nie dotyczy to tylko środków do obuwia, ale i do mebli, tapicerek ... itd. To dość powszechna choroba Jeżeli już są punkty, które wchodzą w jakość, nie oferują całej palety środków ... ale tu się nie dziwię, bo oferta jest bardzo szeroka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 @mnichmark Dlaczego nie chcesz zamówić w sklepie internetowym? Problem się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnichmark Napisano 25 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 Chętnie bym zakupił własnie w jednym miejscu, z tym że na multirenowacja.pl na produkty jakie mnie interesują z seri BDC trzeba czekać jakieś 3 tygodnie natomiast z seri M'dor brakuje renovatora na który też trzeba czekać 2-3 tygodni. Także brakujące rzeczy wolał bym zdecydowanie poszukać w sklepie stacjonarnym niż czekać 3 tygodnie. Także ponawiam pytanie , czy ktoś kojarzy jakiś sklep w warszawie , dzwoniłem do paru z listy i nigdzie nie mają ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 25 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2016 (edytowane) @mnichmark, magazyny faktycznie przewietrzyły się ostatnio dość konkretnie, ale odezwij się na priv podając listę produktów jakich potrzebujesz. Spróbuję coś wyczarować UPDATE: Ja jak zwykle dowiaduję się na końcu ... jutro do południa stany powinny być uzupełnione. Także śmiało zapraszam Edytowane 25 Luty 2016 przez saphir.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przezor Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Witajcie, Czy orientuje się ktoś, gdzie w Warszawie w stacjonarnym sklepie dostanę pastę: sapphire medaille d'or? Warto nadmienić że dzisiaj jest Sobota i zależy mi na sklepie który jest otwarty dłużej niż do 14. Im bliżej dworca centralnego, tym lepiej. Dziękuję za pomoc, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Kielman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przezor Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 11:00 - 14:00 sobota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marxik Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Są w sklepie Loake na Chmielnej. Sklep jest też otwarty w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Planuję zrobić drobne zakupy środków do ochrony obuwia. Czy oferujecie forumowiczom stały rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Planuję zrobić drobne zakupy środków do ochrony obuwia. Czy oferujecie forumowiczom stały rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayyed Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Co w tym śmiesznego? Napisz do Daniela (Saphir.pl), powinieneś dostać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Co w tym śmiesznego? Napisz do Daniela (Saphir.pl), powinieneś dostać Ok, dzięki za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Koledzy saphirowcy, chcialbym z jasnego crustu zrobić biały. Jaką farbę polecicie? Skóra egzotyczna - Caiman Crocodilus Fuscus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 23 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Jeżeli biały pigment to w grę wchodzą tylko farby akrylowe, jak Color Dye Tarrago czy Quick Color Tarrago. Czy i jak się sprawdzą na egzotyku? Nie wiem. Wiadomo, że akrylowo to powierzchniowo, ale białego alkoholu niestety brak. Do głowy mi przychodzi jeszcze ewentualne rozjaśnienie mocnym zmywaczem tego co masz i jeżeli osiągniesz coś do bieli zbliżonego, zabezpieczenie lakierem wykończeniowym, ale to czysta teoria. Myślę, że pod względem doświadczenia z caimanami, to ja mógłbym nauczyć się czegoś od Ciebie, także daj znać po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Witam , krótko w temacie dokonanych zakupów w sklepie multirenowacja: świetne doradztwo techniczne, szybka realizacja zamówienia i przesyłka. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 29 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Dziękujemy za dobre słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi