elegant Napisano 19 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2010 @ macaroni Jaki sens ma noszenie marynarki albo spodni z Zary do butów Crocketta, albo marynarki od Zaremby i koszuli na miarę ? Ja nie widzę w tym wiele sensu, nie ubieram się w Zarze - więc może coś mnie omija. a jaki jest sens w byciu snobem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 19 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Wybieram rzeczy szyte na miarę nie dla zasady, ale daltego, że zazwyczaj są lepsze. Jednak jeśli coś z wieszka pasuje dobrze to nie ma powodu odrzucać takiej (zazwyczaj dużo tańszej) opcji. Co do marynarki z Zary- nie jest idalna, ale jest niezła. Mam zamiar ją nosić przynajmniej tak długo aż dorobię się szytej na miarę marynarki z grubej flaneli która mogłaby ją zastąpić. Budowanie garderoby szytej na miarę to długi i kosztwny poces... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Nowy krawat z grenadyny od Davida Hobera. Tym razem z paski. Świetne masz te monksy. Reszta też dobrana znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Dziś: marynarka Zara Spodnie Zaremba Kamiński Koszula daVinci Krawat SamHober Buty C&J Moim zdaniem, jedna z najlepszych stylizacji w tym wątku. Buty klasa sama w sobie, marynarka Zary naprawdę wygląda bardzo dobrze, spodnie bardzo oryginalne, jakość koszuli widać gołym okiem. Jedynie poszetka mi się nie podoba, chociaż do całości świetnie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dkeaton Napisano 19 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2010 Wybieram rzeczy szyte na miarę nie dla zasady, ale daltego, że zazwyczaj są lepsze. Jednak jeśli coś z wieszka pasuje dobrze to nie ma powodu odrzucać takiej (zazwyczaj dużo tańszej) opcji. Co do marynarki z Zary- nie jest idalna, ale jest niezła. Mam zamiar ją nosić przynajmniej tak długo aż dorobię się szytej na miarę marynarki z grubej flaneli która mogłaby ją zastąpić. Budowanie garderoby szytej na miarę to długi i kosztwny poces... Jasne. Nie chodzi mi o markę, raczej o jakość - to jeden z najważniejszych powodów, dla których decyduję się na szycie na miarę. W przypadku Zary jest moim zdaniem niedostateczna - materiały i sposób wykonania (np. wykończenie dziurek na kieszeniach od spodni). Jeśli jednak nosisz tę marynarkę, może nie jest taka zła Nie chodzi mi ani o ceny, ani o styl Zary, tylko o pewną logikę. Ja nie lubię kompromisów w kwestii marynarek, dlatego wolę bespoke albo nic ( szczególnie, że nie noszę ich codziennie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2010 To bardzo gruby twill Drapers, ale nie jest to chyba flanela. Rzeczywiście materiał jest nieco włochaty. A skład to 100% wełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 19 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2010 tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 20 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Podoba mi się krój butów - napisz co to za jedne. Czy mankiet marynarki nie jest nieco za długi a koszuli zbyt luźny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 20 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Brawo za odejście od "poskiej średniej weselnej". Dobry, oszczędny zestwa. Rękawy koszuli i marynarki za długie. Spodnie chyba też odrobinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 20 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2010 To tylko dowód na to, że nie zawsze trzeba ufać krawcom. Za długie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 20 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Jeszcze raz słowa zachwytu nad butami i pytanie: czy dobrze widzę, że marynarka ma dwa rozcięcia z tyłu? Podrzuć też może jakieś zdjęcie dodatków (pasek, zegarek, sygnet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 20 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Tak, oczywiście - nie ta ręka Tak rzadko widuje się mężczyzn z obrączką i to złotą, że nawet nie przyszło mi do głowy. Na zdjęciu wygląda na sporą - mój błąd. Tak mi przyszło teraz na myśl: "butami się pochwlił a żonę schował" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 20 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2010 żona nie należy do elementów stroju formalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 20 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2010 Jest dokładnie na odwrot. To ty byłeś dodatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 21 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Ja sie odnoszę do swojego oka. Po prostu wydaje mi się, że wygląda to nieestetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamj1355 Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 przeprasza za ewentualne błędy. Dopiero się uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Krawat troszkę za długi i pasek mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamj1355 Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Krawat troszkę za długi i pasek mi się nie podoba. krawat wydaje się za długi, ponieważ przy zdjęciu byłem troche schylony;) Czarny pasek powinien być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Byłby lepszy imo. Następnym razem wrzuć zdjęcie, jak stoisz prosto i niech obejmuje większą część Ciebie, będzie można wiecej powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Jeszcze co do garnituru ślubnego : nawet ładne, skromne i proste. Jednak (jako swego rodzaju specjalista od strojów ślubnych ), ten strój był odpowiedni jedynie wtedy, gdy suknia panny młodej była równie prosta i skromna. Co do kolorystycznie pasującej koszuli, to trzeba było powiedzieć paniom, że tak mogą doradzać uczestnikom bali studenckich w USA (często tak mówię w stosunku do polskich doradczyń ślubnych). Pozdrawiam, Dr P.S. Co do najnowszego zestawu, z tego co widać, to czarny pasek byłby lepszy, ale wszystko jest uzależnione od koloru butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamj1355 Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Byłby lepszy imo. Następnym razem wrzuć zdjęcie, jak stoisz prosto i niech obejmuje większą część Ciebie, będzie można wiecej powiedzieć Dobrze Dziekuje za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Nie podoba mi się faktura paska. Co do koloru to nie zgadzam się z kolegami, uważam iż brązowy jest jak najbardziej trafnym wyborem. Kolor dodaje trochę polotu zestawowi, zamiana paska na czarny sprawiłaby iż kompozycja byłaby "nudna", ponieważ mamy już czarną marynarkę i krawat. Takie moje zdanie. Oczywiście nie biorę pod uwagę koloru butów ponieważ ich nie widać. Marcinie, powinieneś zapiąć marynarkę do zdjęcia. I zainwestuj w poszetki, np. niebieska znacznie by ożywiła kompozycję, nawet zwykła biała. Mógłbyś też wsadzić spinkę sznurkową np. o kolorze białym do butonierki. Zestaw by zyskał kolejne punkty do stylu, te szczegóły by cię wyróżniły i sprawiły iż nie byłaby to nudna kompozycja, bo dla mnie taka jest. I jeszcze jedno, na podstawie zdjęcia wnioskuję że masz za długie rękawy od marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2010 Co do długości krawata - pamiętajmy o tym by nie wiązać go na "idealną sylwetkę", ale na naszą naturalną. Jeżeli się naturalnie garbimy, zawiążmy krawat na taką długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamj1355 Napisano 1 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2010 Przepraszam ze zdjęcie jest zrobione tylko do kolan. Nie było robione specjalnie na potrzebę tego tematu:) nastepnym razem zrobię zdjęcie obejmujące też buty:) a tym razem były one brązowe, w identycznym odcieniu co pasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamj1355 Napisano 3 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Kolejny zestaw. Z góry dziękuje za opinie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi