Ataman Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Marynarka Recman Poszetka Recman Krawat A. Christensen Spodnie Benevento Buty Brett/Sons Koszula Tommy Hilfiger 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadam Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Tylko balans bieli w aparacie Bóg wie skąd Kurczę, długo zastanawiałem się nad tą marynarką. Trochę żałuję, że jej nie kupiłem. Ostatecznie wędruje do mnie (od tygodnia) szara Vistula. @Udało mi się ją wyrwać za 220 PLN A aparat mam w planach kupić przed urlopem więc mam nadzieję, że następnym razem będzie lepiej. Tutaj wysokiej klasy s4 mini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Dzisiaj w pracy Marynarka: Armani Koszula: Eton Krawat: Hugo Boss Poszetka: Bytom Spodnie: Gant Buty: SP W połączeniu krawat-poszetka widać dobrą współpracę polsko-niemiecką. Ładnie i całkiem naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachu Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 W połączeniu krawat-poszetka widać dobrą współpracę polsko-niemiecką. Ładnie i całkiem naturalnie. Dzięki bardzo, jakoś musimy podtrzymywać poprawność tych kontaktów. Obecnie różnie to bywa, ale nie rozmawiamy przecież o polityce☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luc Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Co ciekawe koszula jest zapięta full zawsze, być może taki efekt dało słabe zdjęcie z przysłoniętą brodą? Masz rację. Ten podbródek wygląda jak szyja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 @Wachu, świetne spodnie, osobiście uwielbiam takie kraty. Te spodnie to 100% wełny? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 @Wachu: czy miejsce wszycia rękawa nie kończy się ~2cm poza obrysem ramienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Rzeczywiście pozycja nienaturalna dla mnie, od niedawna takie ujęcie robię. Kolor gołębi prawdziwy jest w zbliżeniu. Tak na marginesie, niestety zapomniany, bardzo rzadko wybierany przez Klientów. No tak, prawdopodobnie na żywo klapy nie wydają się tak przytłaczające (który to efekt pogłębia krótko wyglądająca szyja), jednak jeszcze nie pasuje na siłę upchnięta poszetka. A ten krawat gołębi niedawno u Was zamówiłem, jeszcze przed obejrzenie tej stylizacji Jeszcze nie dotarł, ale już się cieszę, na zdjęciach wygląda pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 No tak, prawdopodobnie na żywo klapy nie wydają się tak przytłaczające (który to efekt pogłębia krótko wyglądająca szyja), jednak jeszcze nie pasuje na siłę upchnięta poszetka. Ehh... a czy nie lepiej używać mniej kategorycznych, ale za to prawdziwych stwierdzeń na zasadzie: "mi się nie podoba", "uważam, że brak byłby korzystniejszy" etc. Ja uważam, że poszetka pasuje do madisona - i pewnie każdy będzie miał własne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Masz rację, ja prawie zawsze piszę "moim zdaniem", "wg mnie" itd. Tym razem nie dodałem tego stwierdzenia - ale to oczywiście tylko moje opinie I zauważ, że mimo wszystko napisałem - "nie wydają się", a nie kategorycznie "nie są". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Odniosłem się wyłącznie do kategorycznej dyskwalifikacji poszetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachu Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 @Wachu, świetne spodnie, osobiście uwielbiam takie kraty. Te spodnie to 100% wełny? Pozdrawiam. Wełna 100%@Wachu: czy miejsce wszycia rękawa nie kończy się ~2cm poza obrysem ramienia?Też jestem zdziwiony że tak to wygląda na zdjęciach, ale tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSlave Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 @D.T. Chyba bywasz czasami w okolicach dworca Gdańsk Wrzeszcz, prawda? Gdzie kupujesz koszule z kołnierzykiem na spinkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 25 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 To chyba mój pierwszy zestaw ever, który na FB nie otrzymał żadnych negatywnych komentarzy Z trwogą zabieram go zatem na drugi poziom żeby sprawdzić czy członkowie BWB będą równie łaskawi BTW Nowy krawat i poszetka <3 <3 <3 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 To chyba mój pierwszy zestaw ever, który na FB nie otrzymał żadnych negatywnych komentarzy Z trwogą zabieram go zatem na drugi poziom żeby sprawdzić czy członkowie BWB będą równie łaskawi BTW Nowy krawat i poszetka <3 <3 <3 To może chociaż, że spodni i butów nie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 To chyba mój pierwszy zestaw ever, który na FB nie otrzymał żadnych negatywnych komentarzy Z trwogą zabieram go zatem na drugi poziom żeby sprawdzić czy członkowie BWB będą równie łaskawi BTW Nowy krawat i poszetka <3 <3 <3 No to ratując sytuację, powiem, że w marynarce nie schodzi się krata przy łączeniu kozerki i kołnierza oraz pierwszy pas kratki pod buronierką chyba też nie schodzi się z tym nad brustaszą (tak wiem, krawiec się ciągle dziwi moim fanaberiom) *Oczywiście zestaw super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 No to ratując sytuację, powiem, że w marynarce nie schodzi się krata przy łączeniu kozerki i kołnierza. No to już pojechałeś Serio krawca o takie męczysz czy to beka tylko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Oczywiście w stosunku do zestawu Tomka to trochę beka, żeby na nas się nie zwiódł, ale akurat w swoich na serio zwracam na to uwagę. Ale wiem, że to bardzo indywidualna lista priorytetów - ale, że ostatnio mało wyzwań było krawieckich na forum, no to rzucam takowe do przemyśleń Czerwonymi zaznaczyłem o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Oczywiście w stosunku do zestawu Tomka to trochę beka, żeby na nas się nie zwiódł, ale akurat w swoich na serio zwracam na to uwagę. Ale wiem, że to bardzo indywidualna lista priorytetów - ale, że ostatnio mało wyzwań było krawieckich na forum, no to rzucam takowe do przemyśleń Czerwonymi zaznaczyłem o co chodzi. krata.jpg Te dopasowania są raczej proste. Jeśli masz dość tkaniny to żaden krawiec nie powinien mieć problemu z kołnierzem i obsadzeniem. W mojej marynarce brak dopasowania wynika z faktu, że miałem krótki kupon i ciśnienie na kamizelkę więc po prostu poświęciłem dopasowanie kratek. Dopasowanie może mieć bardzo wiele poziomów i zależy także od rodzaju kraty, liczby krat na tkaninie, raportu kraty, kształtu korpusu (duża talia = mocne zaszewki z przodu i wcięcie na plecach, które gubią kratę). Według mnie najbardziej krytyczne znaczenie dopasowanie kratek ma w takich tkaninach jak zaprezentował Capo - mocno kontrastujące windopane. W kratkach, których nie widać z daleka to oczywiście ważne, ale mniej krytyczne. Jeśli jednak chodzi o krytykę - wiedziałem, że na Was mogę liczyć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 No jasne, w tym co pokazał Capo to dość proste. Gorzej jak tkanina ma na raz kilka kratek jak u Ciebie. Wtedy, żeby wszystkie zgadzały się na kozerce to musiałaby ona iść po dwusiecznej kąta między deseniami na kołnierzu i klapie a to nie wyglądałoby dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Drążąc temat, kiedyś się zastanawiałem jak bardzo można dopasować jak największą ilość krat na łączeniach (bo zawsze z czegoś trzeba rezygnować, by gdzie indziej osiągnąć dopasowanie), ale zawsze się nie udawało geometrii oszukać. Ale.. no właśnie, jakby tak wyprodukować tkaninę na zamówienie, która miałaby kraty nie proste, tylko lekko oszukane, można by zdziałać cuda. To by dopiero był projekt marynarki klasy AAA i pewnie bez skanera i modelu w 3D by się nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 A ile materiału by trzeba na takie cudo straty w materiale ogromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. D.T. Napisano 25 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Zestaw z dzisiaj. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 To chyba mój pierwszy zestaw ever, który na FB nie otrzymał żadnych negatywnych komentarzy Z trwogą zabieram go zatem na drugi poziom żeby sprawdzić czy członkowie BWB będą równie łaskawi BTW Nowy krawat i poszetka <3 <3 <3 Jest to temat dyskusyjny, ale butonierka w kształcie dziurki od klucza jest raczej cechą ubrań konfekcyjnych, a nie miarowych i wydaje mi się też obszyta maszynowo, co nie pomaga w rozpoznawaniu tego ubrania, jako wysokiej jakości bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2016 Jest to temat dyskusyjny, ale butonierka w kształcie dziurki od klucza jest raczej cechą ubrań konfekcyjnych, a nie miarowych Wydawało mi się, że jedną z cech marynarki bespoke jest taki kształt butonierki, jakiego zażyczy sobie zamawiający? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi