blekit Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Dzisiaj. Wiosna się zbliża, trzeba korzystać z zimowych garniturów * garnitur Madison SS * koszula CT * grenadyna i poszetka od Poszetki * oxfordy Yanko 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 @blekit: spróbuj pobawić się balansem bieli, bo gdybym nie znał tego garnituru z autopsji, to już dopytywałbym się o model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Moje skromne doświadczenie z tym garniuterm podpowiada mi, że chyba jednak jedynym w miarę sensownym sposobem na walkę z tymi klapami jest poszetka złożona jednak w folda;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 17 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Dziś po pracy idę na koncert do filharmonii, więc do biura przyszedłem trochę bardziej elegancko niż zwykle. Jak to mówią koledzy z pracy "w pełnej zbroi". I nie, nie zmienię Windsora na four in hand Garnitur: E. Berg MTM Koszula: E. Berg MTM Krawat: Embassy of Elegance Poszetka: Poszetka.com Buty: Vass Do tego jeszcze przepiękne spinki EXOXE, które nie za bardzo wiem jak sfotografować na ręce, więc daję tylko linka do zdjęcia "w pudełku": https://forum.butwbutonierce.pl/uploads/monthly_05_2015/post-5706-0-93879700-1432755900.jpg 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Nie sądziłem, że tak napiszę, ale ładnie związany ten windsor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 @ Zając - ja idę jutro. Miałem właśnie zapytać czy trochę bardziej odważny krawat (tak, tak - dla mnie jeszcze taki jak Twój należy do bardziej odważnych ) będzie pasował, ale już nie muszę - ładny zestaw, wszystko gra. Najbliższy koncert to jednak msza więc postawię na gładką, bordową grenadynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Hush: Bordowa grenadyna chyba bardziej by pasowała, niż drukowany jedwab ale akurat miałem ochotę zawiązać Windsora, a z grenadyną by nie dało rady. Mam nadzieję, że nie popełniam wielkiego faux pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Hush: Bordowa grenadyna chyba bardziej by pasowała, niż drukowany jedwab ale akurat miałem ochotę zawiązać Windsora, a z grenadyną by nie dało rady. Mam nadzieję, że nie popełniam wielkiego faux pas. Faux pas to raczej nie. Ja jeszcze uzależniam sprawę od repertuaru, choć może przesadzam. Uważam, że na koncerty mniej hm...rozrywkowe, jak choćby msza, bardziej stosowne będą stonowane dodatki. Aczkolwiek filharmonia to ogólnie przecież miejsce poświęcone rozrywce, także, jak napisałem, IMO wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 @blekit: spróbuj pobawić się balansem bieli, bo gdybym nie znał tego garnituru z autopsji, to już dopytywałbym się o model Hmm, na moim monitorze kolor garnituru jest oddany w miarę wiernie (zwłaszcza zdjęciu sylwetki, ujęcie na krawat jest trochę rozjaśnione). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Na moim tel i komputerze, to zdjęcie z butami oddaje w miarę wiernie kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Cóż mogę rzecz, fotograf ze mnie żaden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Cóż mogę rzecz, fotograf ze mnie żaden Dlatego pobaw się podstawowymi ustawieniami "balansu bieli", który oferuje praktycznie każdy podstawowy program do obróbki zdjęć (także te na smartfonach, często wbudowanych w system operacyjny) - sam się przekonasz, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Dlatego pobaw się podstawowymi ustawieniami "balansu bieli", który oferuje praktycznie każdy podstawowy program do obróbki zdjęć (także te na smartfonach, często wbudowanych w system operacyjny) - sam się przekonasz, że warto Jakieś programy mam, ale jakoś ciężko mi się nimi posługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Ja nie umiem się bawić takimi programami - wrzucam w zdjęcia google i klikam "autokorekta". Domyślny program, którym otwiera się zdjęcia w Win10 również ma taką opcję. W 90% przypadków takie zdjęcie po korekcie dużo lepiej oddaje kolory niż przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Autokorekta to jest właśnie ten krok który wykonuję. Efekt jest faktycznie dużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 a.jpgaa.JPG Dziś po pracy idę na koncert do filharmonii, więc do biura przyszedłem trochę bardziej elegancko niż zwykle. Jak to mówią koledzy z pracy "w pełnej zbroi". I nie, nie zmienię Windsora na four in hand Garnitur: E. Berg MTM Koszula: E. Berg MTM Krawat: Embassy of Elegance Poszetka: Poszetka.com Buty: Vass Do tego jeszcze przepiękne spinki EXOXE, które nie za bardzo wiem jak sfotografować na ręce, więc daję tylko linka do zdjęcia "w pudełku": https://forum.butwbutonierce.pl/uploads/monthly_05_2015/post-5706-0-93879700-1432755900.jpg Skojarzyło mi się. Znafcy elegancji świetny zestaw Zając! A windsor bardzo ładnie komponuje się z wyłogami koszuli. Czy to są czarne lotniki od Vassa? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Dzięki za miłe słowo Beny. Na szczęście nie aspiruję do bycia dandysem, sartorialistą czy innym arbitrem elegancji Buty to lotniki od Vassa, zgadza się. Trochę większe zdjęcie wrzuciłem do tematu "jakie buty masz dziś na sobie": https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?p=205645 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Servetch Napisano 17 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Dwie kraty. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 18 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Żadnych wzorów 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Sobotni wieczór: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mateusz3M Napisano 20 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 To mój filharmoniczy outfit (tradycyjnie wybaczcie jakość - kiepski aparat i nieco przykurzone lustro) Garnitur - Bytom Florence 6 Koszula - Moderntailor Krawat i poszetka od Poszetki Buty - Carlos Santos 7905 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Posty "łazienkowe" usunięte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 To mój filharmoniczy outfit (tradycyjnie wybaczcie jakość - kiepski aparat i nieco przykurzone lustro) Garnitur - Bytom Florence 6 Koszula - Moderntailor Krawat i poszetka od Poszetki Buty - Carlos Santos 7905 DSC_0501.jpg DSC_0505.jpg Ten krawat ze zdjęcia to bordowa grenadyna, tylko tak prześwietlona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Ten krawat ze zdjęcia to bordowa grenadyna, tylko tak prześwietlona? Tak, dokładnie ta: http://www.poszetka.com/product-pol-1648-KRAWAT-z-grenadyny-garza-fina-.html Na żywo faktycznie ciemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi