Aron Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Tak, są bordowe. Coś nie tak ze zdjęciem, bo już druga osoba pyta? U mnie na ekranie są wyraźnie bordowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 U mnie tak cos pomiędzy bordo a czekoladowym brązem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 11 Styczeń 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Granatowa grenadyna / wełna madder 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Poszetka, Wasze zestawy sa niesamowite. chyba osiągnelibyście jeszcze większą sprzedaż, gdybyście tak prezentowali krawaty na własnej stronie (chociąz i tak nie mam zastrzeżeń) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Też tak uważam. Praktycznie każda pokazana stylizacja jest świetna. Szkoda tylko, że nie zawsze pokazywane krawaty są dostępne ( jak to było ostatnio ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feliz Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Z tego, co mi się wydaje, to chyba tu debiutuję Niestety rozstrzał w jakości zdjęć, bo buty lustrzanką, a reszta - jak widać marynarka - Bytom koszula - CT krawat i poszetka - Poszetka spodnie - Vistula buty - Herring Knightsbridge 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 12 Styczeń 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Dzisiaj. * budrysówka Daks London * marynarka Havana od SS * koszula CT * krawat z szantungu Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * spodnie SS * buty Herring Totnes 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 12 Styczeń 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Dzisiaj na różowo Marynarka i spodnie: Suitsupply Koszula: Osovski & Mr.Vintage Krawat: Lambert Poszetka: Bytom Buty: Yanko 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Trzeba przyznać, że wyłogi w tej serii prezentują się bardzo dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 R e w e l a c J a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Nie wiem czy wypada podpytywać w tym wątku ale interesuje mnie czy do tych trzech ostatnich kreacji pasują również wiśniowe lotniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Ja bym do tej pięknej flaneli w kratę od SuSu nie założył lotników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Ja bym z kolei do różowej koszuli chyba nie założył wiśniowych butów. Osobiście uważam, że tam gdzie jest róż, czy fiolet nie ma miejsca dla koloru bordowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Z fioletem masz pewnie racje, ale jasny róż nie powinien się gryźć z ciemną wiśnią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 He, he, to mamy dwugłos Czyli rozumiem, że to kwestia gustu i preferencji a nie sztywnych reguł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Jakieś reguły w łączeniu kolorów istnieją, jednak w znacznym stopniu jest to kwestia gustu oraz wyczucia. Regułą może być to, że różne odcienie tego samego koloru mogą się ze sobą gryźć. Nie łączę też koloru żółtego z czerwonym, ale nie wiem, czy jest to reguła. Istnieje takie pojęcie jak koło barw, a w nim są kolory sąsiednie, przeciwstawne itp. To są jakieś zasady, ale moim zdaniem własnego wyczucia nic nie zastąpi. EDIT: Nawet jeżeli stwierdzimy na podstawie jakiś reguł, że kolor X pasuje do koloru Y, to może się okazać, że gdy zmienimy odcień jednego z tych kolorów, to już nie będą do siebie pasowały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 No może poza pomocniczą zasadą, aby unikać czerni w dziennych sytuacjach (mowa o ubraniu), a brązu po 18.00. Poza tym zasady są dobre dla osób, które nie mają wyrobionego własnego zdania. Wtedy jest znacznie łatwiej uniknąć jakiś spektakularnych porażek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Jeszcze może dodam, że generalnie kolory granatowy, biały, szary i błękitny są takimi, z którymi łatwo zestawić inne. Unikanie brązu po 18.00 ma chyba zastosowanie w zależności od sytuacji. Gdy przykładowo jestem w pracy po 18.00, to mogę mieć brązowe buty, ale na przykładowo gali rozdania nagród już nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Chodzi o okazje wieczorowe - właśnie takie jak gale, bale, etc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Będę zatem śledził kreacje i recenzje Kolegów, i edukował się w tej materii (do tej pory nie sądziłem, że można łączyć np. szarości z brązami czy ileś tam wzorzystych faktur w jednej kreacji (co odradzał jeden z moich wykładowców, b. dyplomata, ale to daaawno temu było). Do tej pory do jeansów mi wszystko pasowało A tu przede mną całkiem nowy świat. Będę na razie podchodził do tematu schematycznie i mocno asekuracyjnie. Kto wie, może kiedyś zadebiutuję w tym temacie;) Dziękuję i pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Unikanie brązu po 18.00 ma chyba zastosowanie w zależności od sytuacji. Gdy przykładowo jestem w pracy po 18.00, to mogę mieć brązowe buty, ale na przykładowo gali rozdania nagród już nie? Generalnie, w moim odczuciu, dotyczy to ubrania w kolorze brązowym, a nie obuwia. Oczywiście wszelkie "wieczorowe" okazje to czarne obuwie o odpowiednim stopniu formalności. Natomiast z ubraniem jest tak (znów w moim odczuciu), że brąz nie wygląda szczególnie po zmroku. W dzisiejszych czasach trudno pewnie się przebierać, bo twarde zasady formowane były dość dawno w oparciu o dżentelmenów "mających pieniądze", a nie uwijających się za nimi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 12 Styczeń 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Płaszcz z lekkiego zielonego kaszmiru (430g) z kołnierzem z wydry, biały kaszmirowy szal, drukowany 7fold, koszula MLS z kolekcji Checks & Cutaways, klubowa dwurzędówka i szara flanela 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 12 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2016 Ten kołnierz to mistrzostwo świata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi