Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za uwagi.

Cóż. trudno się uśmiechać. W dzisiejszych ciężkich czasach mało jest powodów do radości. Staram się jednak.

Niestety nie jest to drugi tom Poetyki Arystotelesa. Trzymam w rękach sześć wydań poezji Macieja Kazimierza Sarbiewskiego, w tym dwie edycje antwerpskie z oficyny Krzysztofa Plantina, z  1632 i 1634 roku .

W ciężkich czasach dopiero uśmiech jest potrzebny, Twój jest uroczy i zarażliwy - w pełni podzielam opinii kolegi.

Dziękuję za uwagi.

Cóż. trudno się uśmiechać. W dzisiejszych ciężkich czasach mało jest powodów do radości. Staram się jednak.

Niestety nie jest to drugi tom Poetyki Arystotelesa. Trzymam w rękach sześć wydań poezji Macieja Kazimierza Sarbiewskiego, w tym dwie edycje antwerpskie z oficyny Krzysztofa Plantina, z  1632 i 1634 roku .

Zdjęcie z wczoraj, biblioteka, w której pracuję otrzymała cenny dar, który właśnie przejmuję.

garnitur Bytom,

krawat 7-fold z dronym motywem fleur - de lys,

poszetka - len

rękawiczki - bawełna :) (rękawiczni nie są częścią stylizacji :)

zdjęcie z oficiajnego serwisu internetowego uczelni, opublikowane on line, więc nie zasłaniam twarzy innych osób.

Zupełnie nie rozumiem dlaczego nie podzielić się z kolegami. Skoro ty przyjąłeś już garnitur i krawat, to przynajmniej dałbyś jakiemuś koledze chociaż poszetkę.

Btw cenny dar - garnitur Bytom.

• Oceniam pozytywnie 1

Zupełnie nie rozumiem dlaczego nie podzielić się z kolegami. Skoro ty przyjąłeś już garnitur i krawat, to przynajmniej dałbyś jakiemuś koledze chociaż poszetkę.

Btw cenny dar - garnitur Bytom.

:D nie dam, za dobrze na mnie leży.  :-P  :-P

rzeczywiście, cały post jest dwuznaczny. oczywiście darem są książki, które trzymam w rekach

• Oceniam pozytywnie 1

Zestaw mi się podoba ale nie rozumiem dlaczego wystawiłeś tak krawat. Rozumiem przy marynarce dwurzędowej taki zabieg, ale przy jednorzędówce wygląda to dość osobliwie. Jaki krawat jest każdy widzi i nie trzeba go wykładać.

Zapięcia monków na foto #1 także wydają się być odpięte bo coś odstają.

Brakuje poszetki do całości zestawu.

Nie chciałem wybrzmieć uszczypliwie ale to pierwsze trzy rzeczy które rzuciły mi się w oczy.

spoko, uwagi zawsze mile widziane
krawat jakoś sam musiał "wyjść" nie był to zabieg celowy
z poszetkami próbowałem ale żadna nie pasowała czy to stylistcznie czy rozmiarowo np. jedwabna firmy vistuli co chwile się chowała.
ogólnie uważasz, że garnitur na zdjęciach "dobrze" leży? jest to RTW po poprawkach krawieckich, spodnie; skracanie i zwężanie nogawki, marynarka; zebranie w tali, zwężenie rękawów.

Dobrze przed zrobieniem zdjęcia upewnić się czy wszystko układa się prawidłowo. Marynarka na wysokości talii wydaje się nadal zbyt obszerna. Rękawy na dwóch zdjęciach niemal zakrywają mankiety koszuli. Nogawki nie leżą równo - być może powinny być odrobinę krótsze.

Co prawda z soboty, ale nie miałem wcześniej możliwości wrzucić.

attachicon.gif20151128_210225-1.jpg

Garnitur: Tadeusz Baś

Koszula: Charles Tyrwhitt

Poszetka: Poszetka.com

Mucha: (plastikowy) Recman

Tomek Miler kiedyś powiedział, że łatwiej dobrymi dodatkami obronić kiepski garnitur niż na odwrót, czego @Beren, jesteś przykładem. Garnitur bespoke i o ile akcesoriom od Poszetki nie mogę nic zarzucić, to ta mucha drastycznie ujmuje całej stylizacji. Gotowa, zawiązana mucha to dykwalifikacja, a do tego wygląda dosyć tanio.

• Oceniam pozytywnie 2