Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

@kwitek

przepraszam, ale tę stylizację uważam za całkowicie chybioną.

Spodnie w kant (garniturowe) i krótki sweterek dają efekt absurdalnie wydłużonych nóg.

Spodnie trochę bym skrócił i zwęził.

Poza tym na wieczór celowałbym w ciemniejsze zestawienie (mam na myśli spodnie. One pasują co najwyżej do garnituru dziennego).

Niezależnie od tego - wyrażam tu tylko swój pogląd - tego rodzaju sweterek do spodni garniturowych to absolutny no-go. Wygląda się jak u cioci na imieninach.

Pozdrawiam,

T

@ Poznański

Krawat trzeba dociagnac i przemyslec czy to jest do niego dobry wezel. Moim zdaniem nie, ale ja w ogole nie lubie tak waskich krawatow wiec moze lepiej wypowie sie ktos kto to czuje.

Four in hand na krawacie i będzie git ;) Moją ulubioną szerokością krawata jest 6 cm i four in hand niemal zawsze wygląda dobrze. Przy okazji polecam książeczkę 85 sposobów wiązania krawata panów Finka i Mao. Bardzo pouczające, moim zdaniem.

PS. Znalazłem stronę ze skanami z książki. Z tego, co pamiętam i widzę na stronie, nicky i Kelvin też mogą pasować :)

@kwitek

przepraszam, ale tę stylizację uważam za całkowicie chybioną.

Spodnie w kant (garniturowe) i krótki sweterek dają efekt absurdalnie wydłużonych nóg.

Spodnie trochę bym skrócił i zwęził.

Poza tym na wieczór celowałbym w ciemniejsze zestawienie (mam na myśli spodnie. One pasują co najwyżej do garnituru dziennego).

Niezależnie od tego - wyrażam tu tylko swój pogląd - tego rodzaju sweterek do spodni garniturowych to absolutny no-go. Wygląda się jak u cioci na imieninach.

Pozdrawiam,

T

Przychylam się do ww. opini. Może jestem konserwatywny, ale wieczorem założyłbym czarne buty. No i ten sweter chyba trochę za duży (widać to po ramionach).

PS. Wszyscy błądzimy, nie ma się czym przejmować :)

Spodnie można skrócić o 1 cm, ale zwężać już nie, bo to wymagałoby dodatkowego skrócenia, a to już dałoby efekt szczudeł, a nie nóg. Przy tak wysokiej sylwetce raczej polecany jest jakiś mankiet na dole, albo właśnie lekki nadmiar materiału, aby tak wysoką sylwetkę osadzić na ziemi

Ciekawiej wyglądałby zestaw z bezrękawnikiem, niż "pełnym" swetrem

No i na wieczór nie zakłada się jasno-brązowych butów ;)

Zestaw macaroniego według mnie genialny. Spodnie idealne. Muszę pomyśleć poważnie nad zakupem tego typu spodni. To, że są tak krótkie jest ich wielką zaletą w moim odczuciu. Dla mnie ich długość jest naprawdę w sam raz, po prostu idealna :) Na krótsze pewnie bym się nie zdecydował, ale te... po prostu takie spodnie chcę mieć ;)

Witam,

ojciec założyciel miażdży:) miło widać dobre jakościowo zdjęcia, to naprawdę dużo zmienia w odbiorze konkretnego zestawienia.

Krawat to knit rozumiem, nie jest zbyt długi? tak możnaby wnioskować z animacji. Czy poprostu lekko się przygarbiłeś przy zakładaniu marynarki?

Pozdrawiam,

dsc.

Witam,

ojciec założyciel miażdży:) miło widać dobre jakościowo zdjęcia, to naprawdę dużo zmienia w odbiorze konkretnego zestawienia.

Krawat to knit rozumiem, nie jest zbyt długi? tak możnaby wnioskować z animacji. Czy poprostu lekko się przygarbiłeś przy zakładaniu marynarki?

Pozdrawiam,

dsc.

Tak, jest lekko za długi. Zaniosę na Solec. Może coś poradzą.