Andrzej_P Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Garnitur: Susu Koszula: CT Poszetka: poszetka.com Krawat: no name To jest poszetka z grenadyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 To jest poszetka z grenadyny? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Jesiennie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 @Arkadyjczyk Jako pasjonat historii zazdroszczę miejsca pracy w bibliotece. Gdybym mógł nie wychodziłbym z biblioteki Zmieniłbym kolor poszetki na jednolitą błękitną bądź białą. Nie wiem czy preferujesz podwijać czy skracać spodnie bo na zdjęciu podwinięcia są trochę nierówne. Skracając unikniesz tego efektu. Bardzo ładny kolorystyczny zestaw idealny na złotą jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 @Beny23 Dziękuję, Praca w bibliotece, szczególnie w zbiorach specjalnych ma swoje uroki (choć i cienie się zdarzają, jak w każdej pracy). Zestaw jest po całym dniu ciężkiej pracy więc rzeczywiście moglo coś nie sztymować. Ta nierówność może też być efektem perpektywy zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krupa & Rzeszutko Napisano 5 Listopad 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Uwaga, dziś zaryzykuję i zadebiutuję Płaszcz z wełny Casentino: Krawiectwo Miarowe Krupa i Rzeszutko Pistacjowa koszula: Krawiectwo Miarowe Krupa i Rzeszutko Krawat: Pierre Van Buck Poszetka: Krupa i Rzeszutko Pozdrawiam z Poznania, K. Rzeszutko 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Łolaboga, teraz wiem, gdzie mój koc się podział ! No dobrze, serio pisząc, ładnie, ale te kolory to nie moje klimaty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Nie potrafię odnaleźć piękna w wełnie Casentino (kwestia gustu), ale z całą pewnością powiem, że płaszcz świetnie leży. Doskonała robota Karolu. Mam nadzieję, że będziesz częściej pojawiał się w tym wątku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krupa & Rzeszutko Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Koc to mało powiedziane... Tkanina wyglądem przypomina niesprasowany korek trociny Słowem: "CASENTINO" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Koc to mało powiedziane... Tkanina wyglądem przypomina niesprasowany korek trociny Słowem: "CASENTINO" Faktura tkaniny jest ok, oryginalna, ale OK. Rzecz w tym, że ja bardzo nie lubię zieleni w ubiorze. Mam jedną rzecz zieloną, ciemnozielone skarpetki, ale miałem je raz i leżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 A mi się ten kolor bardzo podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Genialny kolor i wykonanie. Tkanina casentino wciąż oryginalna i kontrowersyjna. Dla mnie to kwintesencja dobrego stylu ze sporą dawką "grande cojones" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Mi też. Ale chyba jestem w tej sprawie podejrzany, bo moi przodkowie z Irlandii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krupa & Rzeszutko Napisano 5 Listopad 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Mogę śmiało powiedzieć, że w tym sezonie zupełnie zwariowałem na punkcie zieleni... Spodnie z wełny Tartan: Krawiectwo Miarowe Krupa i Rzeszutko Kamizelka z wełny Casentino: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Mogę śmiało powiedzieć, że w tym sezonie zupełnie zwariowałem na punkcie zieleni... Mam to samo!!! Wczoraj kupiłem zieloną flanelę na garnitur i na poważnie przymierzam się do dwurzędowego płaszcza z futrzanym kołnierzem Zielony tartan doskonały, teraz brakuje tylko kieliszka szkockiej Edit --> w pierwszej chwili umknął mi płaszcz. Ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Płaszcz i kamizelka są fantastycznie odszyte; bardzo chciałbym mieć tak uszyte ubrania i nosiłbym je z prawdziwą dumą. To powiedziawszy, materiał jest spektakularnie brzydki. Oczywiście można powiedzieć, że to kwestia gustu, ale z ręką na sercu: komu podoba się ta tkanina (nie płaszcz/kamizelka, ale tkanina)? Mam szereg refleksji i pytań natury psychologiczno-socjologicznej, np. po co produkuje się takie tkaniny, czy lepiej wygląda się w doskonale uszytym płaszczu z casentino w kolorze loden/spring grass czy jakkolwiek zwał, czy w przyzwoitym RTW bez przeróbek z granatowej wełny (wiem, na to pytanie nie istnieje poprawna odpowiedź), itp. W każdym razie gratuluję - ale nie wiem, czy bardziej odwagi, czy umiejętności krawieckich. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 @lubo69 - mnie Casentino sie podoba - np ta kamizelka z dzinsami wyglada swietnie. Ale zielony, hmmmm. Ja strasznie blado wygladam w nim, podobnie jak we wszystkich szarosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Casentino (nie mówię tu o Panu Karolu, który "szyje dla siebie") to dla mnie komunikat: "stać mnie było na krawiectwo miarowe, zanim to było modne i mam płaszcz vintage, ale tak naprawdę nie vintage, bo z tkaniny wyprodukowanej w zeszłym tygodniu; dbam o wygląd, a jednocześnie o niego nie dbam; jestem modnym tradycjonalistą". I'm confused - oh wait, maybe I'm not;-) Just my EUR 0.0071 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Mam to samo!!! Wczoraj kupiłem zieloną flanelę na garnitur i na poważnie przymierzam się do dwurzędowego płaszcza z futrzanym kołnierzem Zielony tartan doskonały, teraz brakuje tylko kieliszka szkockiej Edit --> w pierwszej chwili umknął mi płaszcz. Ostro Wirus czy cóś? Po wieloletniej sympatii do burgundu, w tym roku zakochałem się w butelkowej zieleni. Dziś przyszła grenadyna, a w głowie mam pomysł na skórzaną teczkę w takim kolorze Podpisuję się pod tym co napisał Tomek, świetny tartan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Dzisiaj sztywno, parę spotkań. Garnitur: Vistula Koszula: Jacques Britt Krawat: Lancerto Poszetka: Hawes and Curtis Buty: Nord Elite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 Zarówno płaszcz jak i kamizelka świetne. I chodzi mi i o materiał i o kolor bo dołączam do "klubu" - mi tez ostatnio zieleń sie podoba. Kupiłem kamizelkę i spodnie , szukam marynarki i zegarka i zastanawiam sie nad zielonymi Berwicksmi lub Yanko w ostatnio ogłoszonej akcji dot.patynowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 Ta zielona kamizelka jest wspaniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 6 Listopad 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 Co mam dziś wczoraj, z kolegami forumowymi i CEO shoepassion - Tim Keding (z prawej) Zdjęcie dzięki uprzejmości shoepassion. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 6 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2015 To marynarka z garnituru od Vittorio? Fajnie gra w zestawie koordynowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi