Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Aron,

zadowolony jesteś z tej marynarki? Szukałem do zestawu koordynowanego (głównie jeansy i chinosy) i wybór padł na http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-blue-plain/C928.html?cgid=Jackets

natomiast rozważałem poważnie marynarkę, którą masz dziś na sobie. Wydała mi się mniej uniwersalna, głownie przez klapy.

Ogólnie jestem zadowolony, jednak Washington to nie mój krój, jest dość wąski i konieczne było poszerzanie. Planuję ją nosić do spodni flanelowych. Do jeans'ów raczej nie. Myślę, że jeżeli chinosy byłyby z grubszego materiału (może sztruks), to mogłaby pasować. Klapy są ogromne :), prawie nie widać poszetki i trudno ją ułożyć.

Kraty na marynarce są na tyle duże i nierzucające się w oczy, że większość koszul też pasuje. Mimo wszystko, jeżeli mowa o uniwersalności, to Twój wybór jest lepszy :) .

Wydaje mi się, że przy tak szerokich klapach lepiej sprawdziłoby się ułożenie poszetki w tv fold.

Pozdrawiam.

Tak, to prawda. Jednak w moim odczuciu lepiej to wygląda, gdy poszetka jest gładka. Jeżeli chce się pokazać wzór, którego tylko element nawiązuje do krawata, to już nie jest tak łatwo. :)

Mnie też się wydaje, że przy tego rodzaju klapach lepiej bez poszetki.

Aron, a skarpetki???   :)

O przepraszam :) Calzedonia.

Jaki to węzeł krawata? Pięknie się układa ale nie wiem czy to z powodu węzła czy materiał jest łatwy w układaniu.

Najzwyklejszy four in hand. Krawat wykonany jest z szantungu, jest bardzo miękki. Wygląd węzła to raczej zasługa materiału i wypełnienia.

• Oceniam pozytywnie 1

@emense - niestety nie robiłem dołu i generalnie zazwyczaj nie robię - za dużo zabawy z ustawianiem. Nie mam też korpo-toalety, ani windy z lustrem po drodze do biura. Jak nie zapomnę następnym razem to pstryknę (pewnie za 1-1,5 tyg. bo spodnie trafią na zwężenie i dołożenie manszetów). 

Co do kroju, to mam wrażenie, że wszystkie spodnie garniturowe SuSu robią na jedno "kopyto", za wyjątkiem Washington (te są wyższe w stanie).