RadekM Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Dignito, mógłbyś napisać coś więcej o tej poszetce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Kłapouch krawat mistrz, skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dignito.Michał Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Dignito, mógłbyś napisać coś więcej o tej poszetce? Nie ma problemu, a co byś chciał wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 5 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2015 Kłapouch krawat mistrz, skąd?Kupiłem w Tajlandii Jedwab. Miękki, ale odpowiednio mięsisty. Jeden z moich ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Czy tym razem lepiej ? Jak oceniacie... tom______i 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_old Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Połączenie niebieskich koszul w kratę z krawatami pomarańczowymi, rdzawymi to dla mnie świetny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 To prawda. Bardzo przyjemne połączenie. Do ideałi brakuje tylko by był to knit albo coś innego matowego. Ciekawa marynarka swoją drogą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Kubańska poszetka i seven fold GC 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 TomiW01 Mnie rowniez ,tkanina krawatu tu nie pasuje,zdecydowanie za lekka ,do splotu marynarki ,kolor ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Dziękuję za cenne opinie. Krawat jedwabny do marynarki z harris tweedu, przyznam, wybrałem celowo, chcąc przełamać "ciężki" materiał marynarki i dodać lekkości stylizacji. Widywałem dużo podobnych połączeń: tweed + jedwab i wydawały mi się ładne. No cóż, uczę się dalej tom______i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_old Napisano 6 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2015 Tak jak pisał Vince, knit byłby tutaj świetny, albo grenadyna. Krawaty z połyskiem zbyt formalne. Niemniej jednak podoba mi się faktura marynarki i kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Wczorajsze i ostatnie zaliczenie na uczelni Przepraszam za tło a tu selfie bliżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Jakoś mi ta dwurzędówka dziwnie leży z tymi spodniami i sprawia wrażenie trochę zbyt obszernej. To odd jacket czy rozkompletowałeś garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Niska kozerka, niemodna długość, taki oldschool trochę. Nie jest trochę za szeroka w ramionach? Mi się podoba, ale ubrałbym inną koszulę. Pamiętaj o patkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Co rozumiesz przez to, że leży dziwnie? Tak to odd jacket po przerórkach krawieckich ( bardzo sporych - przerabiana cała konstrukcja, taliowanie zwężanie) dlatego nei leży perfekcyjnie, ale mam na sobie tylko koszule. Jeżeli miałby jeszcze być kardigan, np jako dodatkowo warstwa ocieplająca to byłoby już inaczej. Ogólnie ramiona leżą dobrze, może jedynie klatka piersiowa. A co sądzisz o długości? Jest to jedna z moich dłuższych marynarek, no i chyba dwurzędówki z reguły są dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Niska kozerka, niemodna długość, taki oldschool trochę. Nie jest trochę za szeroka w ramionach? Mi się podoba, ale ubrałbym inną koszulę. Pamiętaj o patkach Fakt kozerka nisko, ale to wynika z przeróbek. No właśnie ta długość - zastanawiałem się, czy może nie skrócić jej (o ile to możliwe z zachowaniem kształtu) Pierwotnie miałabyć jasnoniebieska jednolita koszula, ale jakoś w ostatniej chwili zmieniłe zdanie. P.S. patki to moje przeoczenie - dzięki P.S. a propos niskiej kozerki. Zobacz to zdjęcie Tomka http://milerszyje.pl/wp-content/uploads/2013/07/1.jpg też niska kozerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Czerń to w sumie też kolor http://secondhanddandy.pl/2015/01/czar-noir.html 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_old Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Wczoraj miałem ostatni dzień w tym semestrze i w tej sesji na UW, więc poszedłem w preppy. Krawat od braci Brooks, marynarka Massimo. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 JDC, ja doradzam zmianę obuwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 JDC, marynarka za szeroka i wg mnie za długa. Kozerka bardzo nisko, ale to już kwestia tego jak mocno oldschoolowy się czujesz Koszula na egzamin i do takiej marynarki nieodpowiednia. Klapy bardzo szerokie, trochę nie współgrają z węzłem krawata.Marcin, fajny zestaw. Podoba mi się faktura marynarki. Szukam podobnego krawata, zdradzisz skąd go pozyskałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_old Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 JDC, marynarka za szeroka i wg mnie za długa. Kozerka bardzo nisko, ale to już kwestia tego jak mocno oldschoolowy się czujesz Koszula na egzamin i do takiej marynarki nieodpowiednia. Klapy bardzo szerokie, trochę nie współgrają z węzłem krawata. Marcin, fajny zestaw. Podoba mi się faktura marynarki. Szukam podobnego krawata, zdradzisz skąd go pozyskałeś? To kolejny efekt moich łowów w TkMaxx. Tym razem sklep w Lublinie okazał się szczęśliwy dla mnie. Sam krawat bardzo lubię, bo ten wzór to kwintesencja Brooks Brothers, ale ma jedną wadę. Nie jest to krawat, który się świetnie wiąże. Zawsze mam trochę zabawy przy uzyskaniu łezki i kształtnego 4 in hand. Faktura i szerokość to jednak rekompensuje. Cieszę się, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Do tego co powiedział Ingvar dorzuciłbym jeszcze szerokość rękawów - masz koszulę na spinki i ewidentnie widać, jak dużo miejsca jeszcze zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Czerń to w sumie też kolor http://secondhanddandy.pl/2015/01/czar-noir.html Dawid-009-9-1024x682.jpg Bardzo fajne zestawienie, całkowicie w moim stylu. No może poza butami, nie przepadam za Kazar. natomias płaszcz świetny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 JDC, ja doradzam zmianę obuwia. Tu się zgodzę całkowicie, aczkolwiek sam model nieodbiega jakoś strasznie o klasycznych trzewików brogues, jedynie jakość skóry mizerna. JDC, marynarka za szeroka i wg mnie za długa. Kozerka bardzo nisko, ale to już kwestia tego jak mocno oldschoolowy się czujesz Koszula na egzamin i do takiej marynarki nieodpowiednia. Klapy bardzo szerokie, trochę nie współgrają z węzłem krawata. Marcin, fajny zestaw. Podoba mi się faktura marynarki. Szukam podobnego krawata, zdradzisz skąd go pozyskałeś? KIedy się przyglądam to faktycznie, klatka piersiowa wymaga jeszcze zwężenia - myślisz, żę przeróbka wchodziłaby w grę tutaj (taliowanie, zaszewki)? Za to ramiona wg mnie leżą dobrze, a przynajmniej mam wrażenie, że gdyby były węższe to czułbym się niekomfortowo - ograniczone ruchy. Nie był to egzamin, a jedynie ostatni test (kolokwium ~30 minut), ale rozumiem, że np granatowa gładka marynarka i biała koszula lepiej by się sprawdziły. Co do węzła wreszcie - pierw zawiązałem półwindsora, ale tu z kolei za mocno wypełniał przestrzeń między wyłogami kołnierzyka. Jako złoty środek wybrałem four-in-hand na nieco bardziej mięsistym krawacie. Widocznie wciąż za mały Do tego co powiedział Ingvar dorzuciłbym jeszcze szerokość rękawów - masz koszulę na spinki i ewidentnie widać, jak dużo miejsca jeszcze zostaje. Może to kwestia tego, że mam spinki pętelki, które ściskają mankiety mocniej, niż te formalne. Dodam, że same mankiety są dosyć wąskie. Kurcze dawno nic nie wrzucałem tutaj i widzę, że jakoś nietrafiony tej mój comeback Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 Dzisiaj jakoś tak 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi