Michal Napisano 9 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2010 Kolejny letni zestaw, tym razem prezentuję go na sobie, więc mozna ocenić jak leży. Spodnie - NEXT (secondhand) Polo - Aquascutum (secondhand) Buty - Espadryle Easy (secondhand) Czapka - handmade 100% len (kupiona we Wrocławiu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 10 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Moim zdaniem jest klasycznie. Zwłaszcza espadryle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NewB87 Napisano 10 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Zadam trochę off-topowe pytanie, nie chcąc otwierać nowego tematu. Lubię łączyć różne odcienie beżu i niebieskiego. Czy takie połączenie jest generalnie dopuszczalne ? Myślę głównie o ubraniu letnim - najczęściej beżowe spodnie lub spodenki i niebieskie koszulki lub koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elegant Napisano 10 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Kolejny letni zestaw, tym razem prezentuję go na sobie, więc mozna ocenić jak leży. Na górze strony czytam tak: "Forum o klasycznej męskiej elegancji" i zaczynam się zastanawiać czy tylko ja czegoś nie rozumiem? To ja sie zastanawiam, w czym w takim razie chodzic w 30 stopniowym upale. W garniturze?:} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 10 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Elegancja wymaga wyrzeczeń, a poza tym gentleman się nie poci, jak mawiał Oscar Wilde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łukasz Napisano 10 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2010 Ja nie jestem Wild'em, nawet Oscarem nie jestem - dlatego teraz, w 32 stopniowym upale, wybieram szorty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elegant Napisano 11 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2010 Elegancja wymaga wyrzeczeń, a poza tym gentleman się nie poci, jak mawiał Oscar Wilde.Uwazaj bo uwierzę, ze ktorykolwiek z forumowiczow nie poci sie przy 30 stopniach w garniaku ;]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 11 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2010 Podziwiam Twój talent to wyszukiwania ciuchów u botaniego i cieszę się, żę masz styl, ale imo nie chodzi o garniak, tylko ogólne wrażenie - szorty są zdecydowanie za krótkie jak na "eleganckie". Strój odpowiedni do pogody i temperatury i pewnie wyjścia na gofra, ale do elegancji to moim zdaniem "trochę" daleko. Pozdrawiam, Ę-żi' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 12 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2010 tylko ogólne wrażenie - szorty są zdecydowanie za krótkie jak na "eleganckie". Dokładnie, dla mnie te szorty śmiesznie wyglądają są zdecydowanie za krótkie, do reszty nie mam żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hjalmar Napisano 13 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Lniano-bawełniane długie spodnie i marynarka nadają się na upały. Ale u nas to rzadkość, zamiast tego wszyscy noszą te nieszczęsne koszule z krótkim rękawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ę-żine Napisano 13 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2010 Racja, długi, podwinięty rękaw wygląda lepiej. Te krótkie są takie często szerokie i zmniejszają optycznie ramię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Napisano 24 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Dziś zestaw casualowy z koszulą jeansową Wrangler w roli głównej. Zastanawiam się czy te spodnie dobrze wyglądają w poniższej kombinacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 24 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Na działkę jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Napisano 24 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2010 gribojedow moze sam coś wstawisz ? na działkę się tak nie ubieram, poza tym ja w ogóle nie mam działki twój komentarz nic nie wnosi, interesuje mnie np. czy kolory są dobrze dobrane a nie gdzie mogę w tym pójść... załapałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 24 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Kolory są dobrze dobrany. Kremowy z niebieskim to bardzo dobry, klasyczny zestaw. Fajnie, że pokazałeś zdjęcie. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 24 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Forum o Klasycznej Męskiej Elegancji. Załapałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 24 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Dziś zestaw casualowy z koszulą jeansową Wrangler w roli głównej. Zastanawiam się czy te spodnie dobrze wyglądają w poniższej kombinacji. [/img] Połączenie kolorystyczne jak najbardziej OK. Ze zdjęcia nie widac jaki kolor mają trampki. Jeśli granat to ok, jeśli czarne to nie pasują. Na blogu pokazywałem kiedyś bardzo podobny zestaw, gdy pisałem o koszuli jeansowej: PS. Fajna meblościanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 24 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2010 xkoziol nie mogłeś lepszego zdjęcia wkleić? To ma być klasyczna męska elegancja? A te białe "wieś" buty, jakaś pokraczna hybryda z zawiniętym noskiem, fu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Napisano 24 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2010 W takim razie proponuję założyc oddzielny wątek i po prostu wrzucać dowolne kombinacje ubraniowe, które czytelnicy mogą oceniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 24 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2010 Zestaw ślubny koszmarny. Te buty! Myślę, że Michał dobrał bardzo współczesny zestaw, ale inspirowany klasyką. Michał- uważam, że dobrze wyglądasz w swoim zestawie. Dodatkowe punkty za nakrycie głowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 25 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2010 ^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Napisano 27 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Oto mój kolejny zestaw casual. Sweter to Marks & Spencer o składzie 90 % merino wool i 10 % silk. Przy okazji chciałbym zapytać czy można nosić wełnę latem ? I jak do takiej kombinacji pasują espadryle ? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi dotyczące doboru kolorów, proporcji, tego jak zestaw leży, no i ogólnie czy sprawia dobre wrażenie. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korneliuss Napisano 27 Czerwiec 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2010 Kardigan bardzo fajny, poza tym, że bardziej jesienno-zimowy. Aczkolwiek na chłodniejsze letnie dni nie widzę przeszkód. Jednak uważam, że lepiej wyglądałby z koszulą z miękkim kołnierzykiem, np. w drobną kratkę, do tego jakiś knit i byłoby super. Co do butów, zdecydowanie lepsze byłyby jakieś zamszowe mokasyny albo chukka boots, ale z braku laku i espadryle dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Hjalmar Napisano 30 Czerwiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Przez braki koszuli ta góra przypomina piżamę. Proponuję dodać kremową albo niebieską koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal Napisano 2 Lipiec 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2010 Witam ! Tym razem kolejny zestaw casual z koszulą Divided i jedwabnym szalikiem w roli głównej. Czapka - 100 % len, handmande Szalik - 100% jedwab, no name (secondhand) Koszula - 100% bawełna, Divided by H&M (secondhand) Spodnie - Marks&Spencer Chino (secondhand) Mokasyny - Lesta Kurtka - 100% bawełna, Marks&Spencer (secondhand) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi