Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Zestaw ma raczej charakter formalny, marynarka wydaje mi się czarna, są spinki i do tego czarne, więc buty powinny być czarne. Całość nawet fajnie wygląda, ale spinki bym odpuścił. To tak jakby 2 połowy - górna formalna, dolna luźniejsza.

Co do informacji, że pasek jest strojem biznesowym to jest to cenna wiedza, choć intuicyjnie czułem, że tak jest. Choruje ostatnio na ładną granatową, klubową marynarkę, ale nie mogę niczego znaleźć co by mi odpowiadało :(

Marynarka jest granatowa, i w świetle dziennym nie ma co do tego żadnych wątpliwości, spinki są srebrne z detalem złotym, światło niestety, tak się odbiło, że wyglądają na czarne( w srebrnym lustrze spinki odbiła się ciemna podszewka rękawa, stąd ten efekt), więc buty pasują. Co do spinek to chciałbym uprzedzić, że jestem pasjonatem mankietów francuskich i wszystkie koszule na guziki oddałem znajomym lub wrzuciłem na dół szafy jako stroje do pracy na działce.

Od roku koszule z mankietem francuski zakładam do wszystkiego, nawet do krótkich czerwonych spodni, lnianej letniej marynarki i espadryli. Na pewno spotka się to z krytyką, ale ma tak wielką słabość do spinek, że nie potrafię nosić koszuli na guziki :)

Wlasnie wrocilem do domu

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Duffle coat John Partridhe

Koszula - Charles Tyrwhitt

Szalik - jeden z moich ulubionych

Spodnie - bawelniane dzinsy (nie denim) Peter Christian

Skarpety - Pantherella

Buty - Barker Black Wolfe

Poskoszulek - C&A :D

Gość Nereusz

W dziedzinie ekstrawagancji nie ma tutaj chyba dla Ciebie konkurencji. :D Natomiast samo połączenie bardzo ciekawe, przede wszystkim odjechany płaszcz :D , mi się podoba :)

W dziedzinie ekstrawagancji nie ma tutaj chyba dla Ciebie konkurencji. :D

Ja jestem, ale w drugą stronę. :D

Twój styl jest w ogóle nie w moim stylu (że się tak wyrażę :) ), ale bardzo podobają mi się Twoje skarpetki w tym zestawie. :)

Pozdrawiam, Dr

P.S. Przy okazji muszę Ci pogratulować, gccg, jako że masz już 180 postów, choć zarejestrowałeś się dopiero mniej niż tydzień temu. ;)

Moim zdaniem trochę wiszą na tobie te ubrania. Marynarka wydaje się za szeroka w ramionach, i o rozmiar za duża. Kolnierzyk koszuli edług mnie też problematyczny.

Mnie sie nawet podoba jak ubranie troche "wisi" ... jako rodzaj "protest song" przeciwko modzie na marynarki ze "starszego brata". Wszystko jest tak dopasowane, wciete, opiete (czasem wyglada to naprawde super, ale nie w tym rzecz), ze w ramach zamanifestowania innosci ubralbym "za duze". :D

Dzisiaj taki zestaw.

Mokasyny założyłem tylko do zdjęcia, skarpetki są w kolrze ciemobrązowym, bo pierwotnie miałem czarne buty do tego zestawu.

W kwestii krawata i koszuli - ciężko było oddać ich kolory na zdjęciu, mogą wydawać się lekko zlewające, ale w rzeczywistości nie ma takiego problemu - koszula jest jasnoróżowa, krawat kawa z mlekiem i nie ma wielkiego konfliktu.

Chętnie wybrałbym ciemniejszy krawat, ale ten idealnie mi pasował z tego względu, że jest wykonany z wełny z kaszmirem, co doskonale komponuje się z kaszmirową marynarką i tweedowymi spodniami... i wełnianą rękawiczką ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ładny kolorystycznie zestaw. Jaki masz kolor włosów? Jeśli ciemny, chyba jednak ciemniejszy krawat byłby lepszy. Bardzo podoba mi się dopasowanie marynarki, świetnie wytaliowana, wreszcie też klasyczna długość (żadne tam przykrótkie nowomodne akcenty!).

Spinki są srebrne z kamieniem lapis lazuli, od kolegi Damiance. Spinka do krawata, to ciekwy dodatek, ręcznie zdobiona, posrebrzana, zakupiona za grosze na allegro. Marynarka była dopasowywana, właśnie opisałem tę przeróbkę w przewodniku miejskiem (wykonane przez p. Kruszewskiego). Włosy mam ciemne, więc zgadzam sie co do koloru krawata.

Marynarka i spodnie świetnie ze sobą grają :) Spinka jest pięknym detalem, choć osobiście umieściłbym ją nieco niżej. Co do krawata zgadzam się z kolegami.

To pewnie kwestia ułożenia, ale na zdjęciach prawy rękaw robi wrażenie przykrótkiego. Niemniej zestaw bardzo udany.

Witam,

bardzo fajne zestawienie kolorystyczne, odnośnie wspomnianej długości to lewy rękaw koszuli chyba nieco się podciągnął pod rękawem marynarki, ale same rękawy marynarki są chyba nieco krótsze niż klasycznie, czy się myle? Kołnierzyk rozpięty czy nie? jeśli nie to wygląda na strasznie luźny i zbyt duży.

Pozdrawiam,

dsc.