waski Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 To dzisiaj trochę inaczej. Przepraszam za mistrza drugiego planu (kosz na śmieci, zorientowałem się po wyjściu fotografa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 I jeszcze zbliżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Zestaw bardzo ładny, na 2 zdjęciu ramiona marynarki dziwnie opadają...ale może to wina pozowania:) jakie to buty ? ( są słabo widoczne) to drugie zdjęcie jest najgorsze...możliwe, dlatego że statyczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 na 2 zdjęciu ramiona marynarki dziwnie opadają...ale może to wina pozowania:) To się nazywa "opadające ramiona" Też mam takie. waski - fajny zestaw. Marynarka znacznie lepsza niż ta od garnituru. Skróciłbym trochę rękawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Nie jest źle, ale napiszę to, co zwykle: marynarka układa się bardzo szlachetnie, a spodnie wyglądają na wymięte i mocno się marszczą. A zatem - konsekwentnie - albo luz i podobna marynarka (pognieciony len, bawełna), albo zadajemy szyku - spodnie na kancik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Vin Diesel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Wyszedles z cienia ,to dobrze ,natomiast koniecznie zwezic spodnie ,podniesc ramiona marynarce,zbudowac sylwetke w ten sposob,poszetka za ciemna do calosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Mi się podoba, dobrze dobrany kolorystycznie każualowy zestaw. Tak jak poprzednicy napisali warto coś poprawić w spodniach, aby dodać ostatecznego szlifu;) Nie wiem czy od razu zwężać, ale spróbuj zaprasować w kant. Dziś sam zrobiłem to po raz pierwszy w spoich chinosach i jestem zachwycony rezultatem. Jakbym miał zupełnie inne spodnie na sobie:) PS. jako fan knitów muszę zapytać: skąd to cudeńko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Dziękuję za komentarze, Constantin buty te same co wczoraj loake oban mosze spodnie wyprasowane tak jakoś leżą może dlatego że są z cienkiego sztruksu, co kantu to muszę spróbować jakoś tak dziwnie mi pasuje sztruks i kant Syleman spodnie mają na dole 18 cm, na mniej nie jestem gotowy psychicznie , a co do podniesienia ramion to chyba przy bespoke, bo w rtw to się nie da. Chyba, że się mylę? Ernestson krótsze o 1cm czy 0,5 cm bo więcej to jakoś tego nie widzę michau knit - wełniany SH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Dziękuję za komentarze, Ernestson krótsze o 1cm czy 0,5 cm bo więcej to jakoś tego nie widzę Myślałem o jakichś 3-4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Super, teraz znacznie lepiej! I fit lepszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Dziękuję za komentarze, Ernestson krótsze o 1cm czy 0,5 cm bo więcej to jakoś tego nie widzę Myślałem o jakichś 3-4 cm na to też jeszcze nie jestem gotowy psychicznie . Ale to co mnie zdziwiło to fakt że nikt z Was nie zwrócił uwagi na położenie kieszeni. Trochę ją skracałem i wydaje mi się że są zbyt nisko. Więc albo tylko mi się wydaje, ale mnie oszczędzacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Wyszedles z cienia ,to dobrze ,natomiast koniecznie zwezic spodnie ,podniesc ramiona marynarce,zbudowac sylwetke w ten sposob,poszetka za ciemna do calosci. Może się mylę, ale wydaje mi się, że tak mocne zwężanie spodni jest "modowe" a nie klasyczne. Osobiście uważam, że te spodnie są wystarczająco wąskie. I nie podoba mi się jak spodnie są za wąskie. Ja mam zupełnie inna posturę, ale spodnie noszę przeważnie z nogawką 21cm i jest mi z tym dobrze. Wąski - ten zestaw o wiele lepszy od tego poprzedniego. W tamtym oprócz rzeczy, na które już inni zwrócili uwagę, było po prostu mdło. Ten kolor chyba nie pasuje do Ciebie. Zgadzam się z Ernstonen, zeby rękawy skrócić trochę więcej. Sam przez to przechodziłem na to też jeszcze nie jestem gotowy psychicznie . Też nie byłem, ale jak już się skusiłem to skracałem rękawy w prawie wszystkich marynarkach RTW jakie miałem także polecam No i gratuluję za wyjście z cienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Chyba masz rację, wszystkie guziki powinny być zapięte w kamizelce dwurzędowej. Myślę, że sprawę mógłby rozstrzygnąć np. dr Kilroy. Jestem już. Rzeczywiście, trend rozpinania ostatniego guzika kamizelki dotyczył kamizelki jednorzędowej, więc nie powinno się tego robić w wypadku kamizelki dwurzędowej. Faktem jest jednak, że niektórzy tak robią, ja jednak uważam to za mniej estetyczne. Pozdrawiam, Dr PS Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Nowa fobia na forum - bójmy się kantów, bo ktoś jeszcze pomyśli, że ubraliśmy się formalnie A na serio (tak, to nie było całkowicie na serio przyp. redaktor) to naprawdę spodnie zaprasowane w kant o wiele lepiej się układają. Nie musi być na blachę, ale nawet dżinsy warto lekko przeprasować w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Kilka dni temu na Savile Row. Wrażania z wizyty mam nadzieję pojawią się do niedzieli na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Spodnie "zjechały" po całym dniu noszenia czy długosc nogawek jest taka zawsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Zdecydowanie za dlugie spodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Nie zgodzę się - kolega Zaki po prostu krzywo stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degaulle Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu. A ja bym odpowiedział przewrotnie: są za długie dla Włocha. Myślę, że Anglicy nie narzekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu. A ja bym odpowiedział przewrotnie: są za długie dla Włocha. Myślę, że Anglicy nie narzekali Potwierdzam. Jak podpatrywałem krojczych-fashionistów to nosili, jak na forumowe standardy, długie nogawki o szer. 20-22 cm, często z mankietem. W zasadzie nie było nogawek o szer poniżej 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
degaulle Napisano 7 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Niestety pasek do spodni to kiepskie rozwiązanie, bo spodnie zjeżdżają podczas noszenia. Po raz kolejny się o tym przekonałem. Na SR stosują on house sprzączki i szelki. Pasek i szlufki jedynie na życzenie klienta, ale jest odradzany właśnie z tego powodu. A ja bym odpowiedział przewrotnie: są za długie dla Włocha. Myślę, że Anglicy nie narzekali Potwierdzam. Jak podpatrywałem krojczych-fashionistów to nosili, jak na forumowe standardy, długie nogawki o szer. 20-22 cm, często z mankietem. W zasadzie nie było nogawek o szer poniżej 20 cm. W rzeczy samej. Roetzel w swojej książce wyróżnia styl brytyjski i włoski noszenia nogawek i stwierdza, że Anglik jadący na Kontynent zwraca uwagę długimi i szerokimi nogawkami. Z kolei Włoch jadący na Wyspę zwraca uwagę nogawkami przykrótkimi i wąskimi. Widzę, że na forum dominują tendencje włoskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Dziś j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Bardzo ładny zestaw. Czy myślałeś może o użyciu innej poszetki? Czy ta granatowa ma pasować do skarpetek, butów lub kratki w kamizelce? Niestety fotografie prawdopodobnie nie oddają dobrze kolorów... Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi