Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Fajny krawat, nie jest przypadkiem z poliestru?

Nie, 100% jedwab.

czarna marynarka (?)

Nie, jest granatowa, najwyraźniej zdjęcia przekłamały jej kolor.

minus za poszetkę, która chyba jest chusteczką do nosa?

Trochę mnie to pytanie zaskoczyło, ale chyba nie. O ile pamiętam to kupiłem ją jako "pocket square" w Anglii. Mr Vintage, po czym to wnioskujesz?

Gość Nereusz

Fajny krawat, nie jest przypadkiem z poliestru?

Nie, 100% jedwab.

czarna marynarka (?)

Nie, jest granatowa, najwyraźniej zdjęcia przekłamały jej kolor.

minus za poszetkę, która chyba jest chusteczką do nosa?

Trochę mnie to pytanie zaskoczyło, ale chyba nie. O ile pamiętam to kupiłem ją jako "pocket square" w Anglii. Mr Vintage, po czym to wnioskujesz?

Szczerze mówiąc, to mój ojciec ma dokładnie taki sam wzór chusteczki do wydmuchiwania nosa, jak Ty poszetkę. Widocznie ten wzór był w Polsce popularny :lol:

Gość Nereusz

Szczerze mówiąc, to mój ojciec ma dokładnie taki sam wzór chusteczki do wydmuchiwania nosa, jak Ty poszetkę. Widocznie ten wzór był w Polsce popularny

Teraz to ja już sam nie wiem co mam o tym myśleć... :)

Ale co tu myśleć nad poszetką, po prostu trzeba wymienić :D A odnośnie krawata, tak jak koledzy wspomnieli, od razu rzuca się w oczy i niezbyt moim zdaniem się komponuje ;)

Co do krawata - nie ma jednego, uniwersalnego stylu. Identyczny ubiór na dwóch podobnie zbudowanych osobach, ale z innym charakterem i budową twarzy może wyglądać super, albo po prostu śmiesznie. Gdzieś na blogu przewijało się zdjęcie tego typu z białym sportowym obuwiem do granatowego garnituru. Osobnik z poczciwą, zabawową twarzą wyglądał trochę niepoprawnie, ale całość wyglądała dobrze. Drugi, z "dyrektorską" twarzą i sposobem chodu po prostu wyglądał jak pajac. Podobnie jest ze śmiesznym krawatem - jeżeli masz odpowiednią, "przebojową" twarz, będzie wyglądać dobrze, zaś jeżeli masz twarde rysy, radzę odpuścić.

Również posiadam taką chusteczkę bawełnianą do wycierania twarzy, nawet w 3 kolorach :D Można jej od biedy użyć składanej jako TV Fold, wtedy nie widać, że to popularna, zwykła chusteczka. Jednakże z tak pretensjonalnym wywaleniem jej na wierzch, daje się to szybko zauważyć

Bardzo fajnie :) Świetna kolorystka, przyjazna dla oka... a skarpetki są Viccela ;) Też mam takie same. Idealnie pasują do czerwonego elementu powyżej paska.

Dawno Ciebie nie było w tym wątku!!

Podpisuję się pod wszystkim, co napisał Szarmant.

Jedyne, do czego można się przyczepić w tym zestawie, to co jeszcze dodać.

Marynarkę? ;)

Zachecony dostawa nowej pary butow, PMem kolegi Immune oraz nowym cardiganem (w koncu w brazie) postanowilem sie dorzucic do watku:

Dołączona grafika

Klasycznie jak na mnie, mozna wrecz powiedziec nudno:) widac probe wristraff'ow wlasnej roboty.

Pozdrawiam,

dsc.

Dsc - przyznam, że Twoje stylizacje bardzo wpadają w mój gust (co nie znaczy, że się tak ubieram - dopiero kompletuję 'nową' garderobę). W szczególności przekonałeś mnie do kolorowych skarpet i... kardiganów (tutaj koledzy się ze mną pewnie zgodzą ;P). Gdzie kupujesz takie fajne swetry? Szukałem parę razy i albo były za długie, albo jakieś za obszerne... brr..

Reasumując - zestaw bardzo udany. Pokazujesz, że można ubrać się elegancko bez marynarki i poszetki.

Pozdrawiam

Francuz

dsc

Bardzo przyjemny zestaw, a te skarpetki Viccel są piękne.

Warte tej ceny pod względem jakości?

To ja odpowiem, że tak warte. Jakość i wygląd na duży plus. Choć moje ściągają się przy chodzeniu. Dlaczego?

Sa za duze, w kazdym razie, jesli wiem ze tak sie zachowuja, to kupuje mniejsze i wszystko jest ok.

Skarpety Viccel'a opisywałem tutaj, dokładne dane sklepu tutaj

Moim zdaniem ciężko o takiej jakości skarpety, szczególnie w tej cenie i jeszcze podkolanówki. Nie jestem fanem kolorowych skarpet, ale wtedy też nie mogłem się oprzeć tym czerwonym i również posiadam jedną parę... aż może dla nich czerwoną koszulę kupię ;)

Skarpety Viccel'a opisywałem tutaj, dokładne dane sklepu tutaj

Moim zdaniem ciężko o takiej jakości skarpety, szczególnie w tej cenie i jeszcze podkolanówki. Nie jestem fanem kolorowych skarpet, ale wtedy też nie mogłem się oprzeć tym czerwonym i również posiadam jedną parę... aż może dla nich czerwoną koszulę kupię ;)

A może białą w czerwoną kratę tattersall :) Byłoby English Country Side