Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle dobrze! Casual, ale to tylko dowodzi, że elegancko nie znaczy formalnie! Zmieniłbym tylko ułożenie poszetki, ale to szczegół :) No i może jakiś smaczek w postaci ciekawego krawata (lecz to by chyba wymagało zmiany marynarki) lub bardziej rzucającej się w oczy poszetki... Ale to tylko takie marudzenie, bo i tak jest dobrze :)

Buty mi się podobają, nawet się nad podobnymi się zastanawiałem, ale wybrałem wersję nie skórzaną... ;)

@proceleusmatyk: poszetka out moim zdaniem, nijak nie pasuje do reszty i zbytnio sie wyroznia, wedlug mnie powinna byc dyskretnym uzupelnieniem. Oprocz tego cacy:)

Pozdrawiam,

dsc.

A niby dlaczego poszetka nie moze się wyróżniać?

Wszystko zależy od humoru-raz może się od razu rzucać sie w oczy,a raz może zlewać się z tłem.

Gość Nereusz

@proceleusmatyk: poszetka out moim zdaniem, nijak nie pasuje do reszty i zbytnio sie wyroznia, wedlug mnie powinna byc dyskretnym uzupelnieniem. Oprocz tego cacy:)

Pozdrawiam,

dsc.

A niby dlaczego poszetka nie moze się wyróżniać?

Wszystko zależy od humoru-raz może się od razu rzucać sie w oczy,a raz może zlewać się z tłem.

Tu nie chodzi o to czy pasuje, czy nie pasuje, po prostu pod każdą stylizacją musi być przynajmniej jeden negatywny komentarz. Taki zapis znajdzie się w nowym regulaminie :lol:

Ponieważ w ubiorze żaden element nie powinien dominować nad resztą, poszetka może być dość kontrastowa, ale jeżeli odpowiednio koresponduje z innym elementem. Całość musi być odpowiednio "spłaszczona", inaczej jeden element wysuwa się na pierwszy plan i odwraca uwagę od reszty, w tym chociażby od aparycji. A w centrum powinna ostatecznie znajdować się osoba nosząca swoje ubranie, a nie strój z dodatkiem człowieka, aby materiał się nie marszczył ;)

Wedlug mnie wszystkie elementy ubioru powinny wspolgrac ze soba, cos co odbiega od reszty zbyt mocno moim zdaniem zaburza calosc. Capo ujal to bardzo umiejetnie powyzej:) oczywiscie jest to subiektywna opinia, jesli ktos uwaza inaczej to ciesze sie niezmiernie.

Pozdrawiam,

dsc.

Obrażaj? :)) Chodzi mi tylko o to ,ze często zbyt poważnie podchodzi się do tematów.Więcej luzu .Nie trzeba wyglądać idealnie pod kazdym względem,zeby prezentować się elegancko i z klasą,a często mam wrażenie ,ze brakuje tylko wzoru matematycznego do okeślenia jedynie słusznej opcji.

Proponuje przeczytac raz jeszcze poprzedni moj wpis, szczegolnie ten fragment:

"oczywiscie jest to subiektywna opinia, jesli ktos uwaza inaczej to ciesze sie niezmiernie."

Ilu czlonkow tego forum, tyle opinii, nie ma tutaj wyroczni, ktos pyta o komentarze odnosnie konkretnego zestawienia i je dostaje.

Pozdrawiam,

dsc.

Andrzej: Osobiście zupełnie nie trawię takich krawatów, ale to kwestia preferencji i świadomego przecież wyboru. Moim zdaniem cały zestaw to trochę misz-masz, czego dałoby się być może uniknąć przez zmianę marynarki na bardziej nieformalną, jaśniejszą.

Mam jednak wrażenie, że przy takim krawacie reszta jest nieistotna, i tak uwaga będzie skierowana właśnie na nim. Dlatego właśnie nie lubię takich krawatów :)