Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Nereusz

W zyciu nie spotkałem tylu zestawów z tak kolorowymi spodniami co ogladam tutaj na forum..ale to moze kwestia srodowiska..

Nie zauważyłeś do tej pory, że tematyka tego forum jest co najmniej hermetyczna? ;)

@xkoziol

prosze przekazac kolezance wyrazy wspolczucia..

@Nereusz

czytam to forum od przeszło roku,wiec co nieco widze..

@zaki..przeczytałem- podobało mi sie zdjecie Twoje z kaszkietem/podobny jest mój styl/

Panowie..srodowisko -pracy,

oc po pracy ubieram sie w mniej jaskrawe kolory,

ale nie neguje..

czerwone ,pomaranczowe spodnie kojarza mi sie z" kultura" punkowa w Polsce jakies 20 lat temu..

to wszystko..

Pozdrawiam

P.

czerwone ,pomaranczowe spodnie kojarza mi sie z" kultura" punkowa w Polsce jakies 20 lat temu..

to wszystko..

wtedy się nosiło (z tego co pamiętam, miałem wtedy dziewczynę prawie punk, tzn. na szczęcie bez koczyków i z normalną fryzurą :) ):

- w innym fasonie (opięte)

- z innego materiału (jeans albo coś jeansopodobne)

- do czego innego (glany, ramoneska)

- bardziej jaskrawe odcienie

więc jedyne elementy wspólne z prezentacją xkoziol (i innych) to że to spodnie w jakimś odcieniu czerwieni

Polacy boją sie kolorów. Społecznie akceptowane jest, że mężczyzna powinien być ubrany: 1. pod kolor wykładziny podłogowej; 2. kanapy; 3. zasłony w największym pokoju. 4. butów swojej żony (głównie krawat, co dopuszcza czasami bardziej bieliźnianie barwy). Te kolory wybiera mu żona (teściowa, matka, kochanka, siostra). Sam wybiera w kolorze tapicerki w swoim samochodzie.

W zyciu nie spotkałem tylu zestawów z tak kolorowymi spodniami co ogladam tutaj na forum..ale to moze kwestia srodowiska..

Przyznam się, że mam bawełniane spodnie (chinosy lub five pocket, ale nie dźinsy) w chyba wszystkich kolorach (choć na pewno nie we wszystkich odcieniach). Nie mam fioletowych, tzn. mam, ale się w nie nie mieszczę, więc w sumie to nie mam :) No i nie mam czarnych. Ostatni nabytek - różowe; nie mam na razie odwagi ich założyć, zresztą i tak muszę je zwęzić. Tak czy owak, najchętniej zakładam trzy pary: (bardzo) jasnoszare, granatowe, buraczkowe.

Gość Nereusz

Przyznam się, że mam bawełniane spodnie (chinosy lub five pocket, ale nie dźinsy) w chyba wszystkich kolorach (choć na pewno nie we wszystkich odcieniach). Nie mam fioletowych, tzn. mam, ale się w nie nie mieszczę, więc w sumie to nie mam :) No i nie mam czarnych. Ostatni nabytek - różowe; nie mam na razie odwagi ich założyć, zresztą i tak muszę je zwęzić. Tak czy owak, najchętniej zakładam trzy pary: (bardzo) jasnoszare, granatowe, buraczkowe.

W przypadku różowych chinosów to naprawdę już sztuka w doborze reszty stroju żeby nasz wizerunek nie stał się zniewieściały, czy też infantylny. ;)

Witam, poddaję pod ocenę stylizację "na bosmana". Marynarka i spodnie przeszły turbotuning, co można dostrzec na załączonych zdjęciach. Stylizacja pochodzi z wczoraj - z wieczoru panieńskiego w klimacie marynarskim (pracuję m.in. jako dj i prezenter muzyczny - stąd moja obecność na wieczorze). Jak zwykle, proszę o komentarze i opinie, pozdrawiam.post-1053-13658920476634_thumb.jpgpost-1053-13658920476867_thumb.jpgpost-1053-13658920477099_thumb.jpg

Zestaw ładny, a nawet bardzo ładny, w klasycznym, marynarskim zestawieniu kolorów - granat/czerwień/biel. Marynarka bardzo "dandy" i ładnie leży (nieco krótka, ale patrz niżej).

Mam dwie uwagi. Pierwsza - stylistyczna - zestawienie boat shoes i eleganckiej góry (ładna marynarka, poszetka - w dodatku biała) wg mnie wprowadza pewien dysonans (od pasa w górę - "wesele", od pasa w dół - "łódka").

Druga sprawa - wydaje się, a przynajmniej tak to wyszło na zdjęciu, że masz dość krótkie nogi w stosunku do całej sylwetki. Spodnie - biodrówki, w dodatku mocno skrócone, bardzo to odczucie uwypuklają. Wydaje mi się, że przy dłuższych spodniach z wyższym stanem byłoby o wiele lepiej. Marynarka jest nieco przykrótka, ale tutaj akurat poprawia proporcje i moim zdaniem to dobrze.

No, niech będzie, jeszcze jedna uwaga, tym razem subiektywna - bardzo wąska nogawka u dołu podkreśla biodra, co u faceta nie jest korzystne. Osobiście wolę proste linie spodni. Zatem bardzo mocno zwężane nogawki - tak, pasują, ale wyłącznie facetom bardzo szczupłym i wąskim w biodrach.

Witam, poddaję pod ocenę stylizację "na bosmana". Marynarka i spodnie przeszły turbotuning, co można dostrzec na załączonych zdjęciach. Stylizacja pochodzi z wczoraj - z wieczoru panieńskiego w klimacie marynarskim (pracuję m.in. jako dj i prezenter muzyczny - stąd moja obecność na wieczorze). Jak zwykle, proszę o komentarze i opinie, pozdrawiam

Kolorystycznie i stylistycznie super, ale kilka uwag:

- moim zdaniem spodnie przeszły zbyt daleko idący tuning; podejrzewam, że zwężana była nogawka i skracana - w mojej opinii jedna i druga operacja poszła o kilka centymetrów za daleko. Nie mam nic do tak wąskiej nogawki, ale tu nie są one proporcjonalne do dośc szerokich nogawek powyżej kolan, poniżej kolan zwężenie poszło po zbyt dużym skosie,

- pasek sugerowałbym w ciemnym brązie.