Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chciałbym zaśmiecać wątku, ale wpadło mi w ręce inne zdjęcie, na którym widać ze marynarka ułożyła sie inaczej, i wg. Mnie wyglada zdecydowanie lepiej niż na poprzednim zdjęciu.

Tak wygląda, układa się lepiej niż na poprzednim zdjęci. Ale się nie wydłużyła ;)
Opublikowano

Dawno tu mnie nie było ale o elegancji nie zapomniałem ;> Wręcz przeciwnie, stale się rozwijam pod tym względem. Tak wyglądałem dzisiaj podczas śpiewania Męki Pańskiej w kościele (jako Jezus oczywiście :D). Poszetka nie znajduje się w brustaszy bo pozyczyłem ją koledze i jeszcze nie oddał...

BTW. Marynarkę kupiłem w Secondhandzie za... 9zł :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Wysoka, iście wiosenna temperatura pozwoliła na wypróbowanie nowego trencza :)

Foto: Wro Street Fashion

Bardzo ładny zestaw. Jakiego typu jest ten krawat i gdzie można taki nabyć? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Dzięki serdeczne :) Krawat to amerykańska interpretacja brytyjskich krawatów regimentalnych. Wyprodukowany przez firmę Brooks Brothers :)

@Skalpel: Jak wiosna się w końcu takim zestawem nie zachęci do przyjścia, to znaczy że nie ma za grosz gustu :D

Opublikowano

Koordynacja piękna :)

Jak oceniasz tak nisko zapinany płaszcz (dużo miejsca by się fajnym szalikiem pochwalić) w obecnych warunkach wiosennych. Innymi słowy czy jest praktyczny?

Głównie chodzi o szalik żeby nie zanudzać i łatwo zmieniać wygląd stylizacji. Pod tym względem jest praktyczny. Ciężko mi się wypowiedzieć o zimnie, bo naprawdę rzadko jestem zimą długo na zewnątrz. Byłem jednak w tym płaszczu w Laponii i żyję :D

Opublikowano

Jak oceniasz tak nisko zapinany płaszcz (dużo miejsca by się fajnym szalikiem pochwalić) w obecnych warunkach wiosennych. Innymi słowy czy jest praktyczny?

Odpowiem za kolege: fajnie wyglada, ale na zime kompletnie niepraktyczny, ostro podwieje szyje i klate nawet z dlugim szalikiem. Ja to rozwiazalem 2,5 guzika w plaszczu wiosennym
Opublikowano

Odpowiem za kolege: fajnie wyglada, ale na zime kompletnie niepraktyczny, ostro podwieje szyje i klate nawet z dlugim szalikiem. Ja to rozwiazalem 2,5 guzika w plaszczu wiosennym
Kolega już odpowiedział powyżej, że nawet 'renifery mu z ręki jadły' :D
Opublikowano

Gorzej jak nagle sie zimno zrobi a pod spodem nie ma swetr, wtedy bardzo czuc roznice. Kazdy szyje wedle wlasnych upodoban, ale warto miec powyzsze na uwadze, szczegolnie w plaszczu zimowym jak sie sporo przemieszcza na piechote :)

Opublikowano

Ray Bany tez są włoskie,akurat tego modelu jeszcze Chińczycy nie podrabiają. A może mi się tylko wydaje.

Ray-Bany są co najwyżej "składane" we Włoszech. Zresztą marki Ray-Ban, Persol i Oakley są aktualnie w portfolio grupy Luxottica: http://en.wikipedia.org/wiki/Luxottica

Pewnie wielu użytkowników tego forum zdziwiłoby się jak wiele luksusowych marek cechuje "sieciówkowość", tyle, że w innym przedziale cenowym. :)

Opublikowano

Tak jest - kupujmy okulary u rodzimych rzemieślników w ramach walki z powszechną globalizacją :P

Ja kupuje okulary o mojego optyka niedaleko domu, ale mam przecież świadomość, że oprawek sam nie robi, podobnie jak soczewek, które tylko szlifuje...