Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

niezwykle interesujący setup

pozwolę sobie zadać pytanie techniczne o długość rękawów w płaszczu - czy nie powinny one zakrywać mankietów koszuli (zakładam, że marynarka ma przepisowo 1/4"-1/2" krótsze rękawy)?

Opublikowano

Rękawy w płaszczu są ok, natomiast rękawy koszuli są za długie, dlatego na zdjęciu wygląda to jakby rękawy płaszcza były lekko kuse:) od dołu koszula marynarka płaszcz, ale ostatnio rozmawiałem z kimś kto "siedzi" w męskiej elegancji głebiej ode mnie i stwierdził,że dłuższe rękawy w płaszczu zimowym są po prostu pragmatyczne:)

Opublikowano

absolutnie to nie miał być przytyk do zdjęcia :) jeśli zostałem tak zrozumiany, to przepraszam

chodzi mi czy istnieje zasada, którą winno się kierować przy ustaleniu długości rękawów w płaszczu / kurtce ? Będę pasował jeden z płaszczy i chciałbym zrobić to raz... i dobrze :)

Opublikowano

absolutnie to nie miał być przytyk do zdjęcia :) jeśli zostałem tak zrozumiany, to przepraszam

chodzi mi czy istnieje zasada, którą winno się kierować przy ustaleniu długości rękawów w płaszczu / kurtce ? Będę pasował jeden z płaszczy i chciałbym zrobić to raz... i dobrze :)

Nie odebrałem tego w taki sposób:) Nie chciałbym Ciebie wprowadzić w błąd ale tak jak wcześniej napisałem najniżej koszula najwyżej płaszcz
Opublikowano

Powinny być o około 1-2cm dłuższe od rękawów marynarki.

Koszula i tak jest zakrywana przez rękawiczki.

Opublikowano

Przyzwyczajony do dobrego w Twoich zestawach nie będę mówił, co mi się podoba, za dużo by mówić ;).

Płaszcz wydaje się za duży. Być może zwężenie w talii pomoże. Przy takim kroju dużo lepiej będziesz się dla mnie prezentował z dolnym guzikiem zapiętym. Mam wrażenie, że świetnie by Ci było w płaszczu z większym wycięciem na górze. Może w wolnej chwili spróbuj zrobić zdj. z odpiętym pierwszym guzikiem tak, aby wydłużyć klapy? Ciekaw jestem efektu.

W zestawie ze spodniami z takim stanem, jak na zdj. proponowałbym zapinać ostatni guzik kamizelki. Mniej będzie widać koszulę.

Kolor poszetki świetny w tym zestawie!

Opublikowano

Miszo, 10 lat temu, nie miałem nawet fundamentów "eleganckiej podręcznikowej wiedzy":)Nie pamiętam już czy takie fasony się wtedy szyło , czy ja afektywnie "poleciałem" na ta kratkę, ale powiedzieć, że przez wiele lat byłem uzależniony od tego płaszcza to nic nie powiedzieć..:) Teraz jestem na etapie płaszcza dwurzędowego także ten musi poczekać..:)ale kto wie..:) Dzięki i pozdrawiam