Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, Midlife-Crisis napisał:

@phantom trzeba było dać cynk, że jest jakiś zamówienie grupowe. ?

:) Następnym razem dam znać:)

@Zajac Poziomka Tkanina to wełniany houndstooth z próbnika Redy, nr 318002/1. Mid-grey z daleka. Bardzo fajny, nienachalny materiał. Garnitur wykonany w opcji CM Suitsupply.

• Like 1
Opublikowano

[mention]phantom [/mention] Jako, że masz doświadczenie w CM od SuSu - wybierasz ten sam rozmiar, co w RTW? SuSu ostatnio kombinuje z rozmiarówką rzeczy z wieszaka (albo po prostu nie trzyma rozmiarówki) a przymierzam się do pierwszego zamówienia. Ewentualnie - mógłbyś podać szerokość w klatce i talii (wysokość guzika) w pokazanej marynarce?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
6 minut temu, Nawrot napisał:

Jako, że masz doświadczenie w CM od SuSu - wybierasz ten sam rozmiar, co w RTW? SuSu ostatnio kombinuje z rozmiarówką rzeczy z wieszaka (albo po prostu nie trzyma rozmiarówki) a przymierzam się do pierwszego zamówienia. Ewentualnie - mógłbyś podać szerokość w klatce i talii (wysokość guzika) w pokazanej marynarce?

Tak, wybieram ten sam rozmiar zawsze, niezależnie czy RTW czy CM - 50 przy mojej lekkiej otyłości 177 cm, 79 kg:). Rzeczywiście, niektóre Havany różnią się od siebie - w opcji CM są z węższym rozstawem guzików (co właściwie uniemożliwia poszerzenie poprzez przeszycie guzików), w RTW zdarzają się z szerokim rozstawem guzików (głównie te z nakładanymi kieszeniami). 

Muszę przyznać, że nigdy nie zdarzyło mi się zamówićw SuSu innego rozmiaru niż ten, który noszę normalnie (w Jortach 50, muszę przeszyć guzik o 1 cm, 1,5 cm - są bardziej dopasowane w talii). W tej Havanie talia - 99 cm, długość (nie licząc kołnierza) - 76 cm.

Opublikowano

[mention]phantom [/mention] Dzięki za informację, talia wypada dość standardowo. A robiłeś coś w opcji „from scratch”? Bo taka opcja mnie interesuje.

Opublikowano
38 minut temu, Nawrot napisał:

Dzięki za informację, talia wypada dość standardowo. A robiłeś coś w opcji „from scratch”? Bo taka opcja mnie interesuje.

Nie, nie korzystałem jeszcze z tej opcji. Nie chcę przedobrzyć.

• Like 1