Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spodnie prawdopodobnie ostatni raz na mnie (sporo za duże w pasie):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Marynarka - Calamar (roz.50)

Koszula - Basefield (roz.M)

Spodnie - Calamar (roz. 34/34 - skracane i zwężane nogawki)

Torba - Camel Active

Poszetka - poszetka.com

Buty - Ecco

Opublikowano

Jak zwykle dobrze! Casual, ale to tylko dowodzi, że elegancko nie znaczy formalnie! Zmieniłbym tylko ułożenie poszetki, ale to szczegół :) No i może jakiś smaczek w postaci ciekawego krawata (lecz to by chyba wymagało zmiany marynarki) lub bardziej rzucającej się w oczy poszetki... Ale to tylko takie marudzenie, bo i tak jest dobrze :)

Buty mi się podobają, nawet się nad podobnymi się zastanawiałem, ale wybrałem wersję nie skórzaną... ;)

Opublikowano

@proceleusmatyk: poszetka out moim zdaniem, nijak nie pasuje do reszty i zbytnio sie wyroznia, wedlug mnie powinna byc dyskretnym uzupelnieniem. Oprocz tego cacy:)

Pozdrawiam,

dsc.

A niby dlaczego poszetka nie moze się wyróżniać?

Wszystko zależy od humoru-raz może się od razu rzucać sie w oczy,a raz może zlewać się z tłem.

Opublikowano

@proceleusmatyk: poszetka out moim zdaniem, nijak nie pasuje do reszty i zbytnio sie wyroznia, wedlug mnie powinna byc dyskretnym uzupelnieniem. Oprocz tego cacy:)

Pozdrawiam,

dsc.

A niby dlaczego poszetka nie moze się wyróżniać?

Wszystko zależy od humoru-raz może się od razu rzucać sie w oczy,a raz może zlewać się z tłem.

Tu nie chodzi o to czy pasuje, czy nie pasuje, po prostu pod każdą stylizacją musi być przynajmniej jeden negatywny komentarz. Taki zapis znajdzie się w nowym regulaminie :lol:

Opublikowano

Ponieważ w ubiorze żaden element nie powinien dominować nad resztą, poszetka może być dość kontrastowa, ale jeżeli odpowiednio koresponduje z innym elementem. Całość musi być odpowiednio "spłaszczona", inaczej jeden element wysuwa się na pierwszy plan i odwraca uwagę od reszty, w tym chociażby od aparycji. A w centrum powinna ostatecznie znajdować się osoba nosząca swoje ubranie, a nie strój z dodatkiem człowieka, aby materiał się nie marszczył ;)

Opublikowano

Wedlug mnie wszystkie elementy ubioru powinny wspolgrac ze soba, cos co odbiega od reszty zbyt mocno moim zdaniem zaburza calosc. Capo ujal to bardzo umiejetnie powyzej:) oczywiscie jest to subiektywna opinia, jesli ktos uwaza inaczej to ciesze sie niezmiernie.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Obrażaj? :)) Chodzi mi tylko o to ,ze często zbyt poważnie podchodzi się do tematów.Więcej luzu .Nie trzeba wyglądać idealnie pod kazdym względem,zeby prezentować się elegancko i z klasą,a często mam wrażenie ,ze brakuje tylko wzoru matematycznego do okeślenia jedynie słusznej opcji.

Opublikowano

Proponuje przeczytac raz jeszcze poprzedni moj wpis, szczegolnie ten fragment:

"oczywiscie jest to subiektywna opinia, jesli ktos uwaza inaczej to ciesze sie niezmiernie."

Ilu czlonkow tego forum, tyle opinii, nie ma tutaj wyroczni, ktos pyta o komentarze odnosnie konkretnego zestawienia i je dostaje.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

To jest dzial "Co mam dzis na sobie", wiec nic dziwnego, ze wszystkie wpisy nie sa komentowane - moim zdaniem wiekszosc komentarzy jest zbedna.

Jesli chcesz opinie, to moze wrzuc to do "Poradni stylistycznej".

Opublikowano

Andrzej: Osobiście zupełnie nie trawię takich krawatów, ale to kwestia preferencji i świadomego przecież wyboru. Moim zdaniem cały zestaw to trochę misz-masz, czego dałoby się być może uniknąć przez zmianę marynarki na bardziej nieformalną, jaśniejszą.

Mam jednak wrażenie, że przy takim krawacie reszta jest nieistotna, i tak uwaga będzie skierowana właśnie na nim. Dlatego właśnie nie lubię takich krawatów :)