Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, damiance napisał:

Romanie, czy mogę poprosić o zbliżenie na szal? Jaki jest jego kolor?

To bardzo ciemny granat, może nawet midnight blue ale na pewno nie jest to czarny. 

2914.jpg

Opublikowano

Niezłe nawiązanie do brytyjskiego stylu wiejskiego, ale poszetkę to bym mniej wyeksponował. Z jakiej tkaniny jest koszula? Chyba nieco za elegancka, ale nie widać dobrze.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Z poszetką to złudzenie optyczne bo zdjęcie od "dołu" robione. Koszula różowa w kratkę. Wigilia na wsi to i styl wiejski. ;)

Koszula Arrow

Marynarka Massimo Dutti

Krawat wiadomo RoT - gościom bardzo się podoba.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia 24.12.2016 o 21:06, Miro napisał:

Jeśli to marynarka z tegorocznej kolekcji - to na nią się zaczajałem, ale czmychnęła...

zeszłoroczna, mam identyczną, jestem z niej zadowolony,  często ją noszę  w okresie jesienno -zimowym.

Opublikowano

Sprawdziłem, tak, ma 30 % poliamidu i trzy guziki, w zasadzie dwa i pół, pomimo tych 30 % poliamidu jest bardzo ciepła. Mam inną tweedową marynarkę z MD z przed 2 lat i mimo że ma 100 % wełny to nie jest bardziej ciepła niż ta w/w.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ten model jest lepszy niż tegoroczny :)

Trzy guziki, laty, nakładane kieszenie z klapkami i zgrzebniejsza tkanina - właśnie takiego rustykalno-brytyjskiego szukam. I pojawia się niejaka szansa, że ten model znajdę w swoim rozmiarze :)

Bardzo mnie w takim razie cieszy wiadomość, że jest ciepła i ze to 2.5 guzika :)

Miałem trzyguzikowca z miękkiego brytyjskiego tweedu made in UK w jodełkę 100% wełna MD - był w miarę ciepły (ale nie mam punktu odniesienia), ale niestety, był w szerszym kroju i nie leżał mi. Mam nadzieję, że ta jest w kroju slim.

Opublikowano

No, ta moja wspomniana, z którą musiałem się rozstać, była regular - też M. Dutti. To był chyba model sprzed kilku lat, wtedy M.Dutti często robiła (robili?) szersze kroje, oprócz slim. OK - racja - koniec OT :) Jak zdobędę omawiany model - to go tu wrzucę.