Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Marynarka: Sutisupply

Spodnie: Benevento

Koszula: Osovski & Mr. Vintage

Krawat i poszetka: Poszetka.com

Buty: Herring Shoes

20161117_094752.jpg20161117_094307.jpg

To przejście od różu koszuli przez krawat do tej głębokiej zieleni poszetki! Takiego wyczucia koloru i stylu nie da wytrenować. To trzeba mieć. Kolega jest pewien, że nie rozminął się z powołaniem? ;)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
7 minut temu, blekit napisał:

Dzisiaj. Było formalnie w poniedziałek, jest formalnie w piątek :)

Pokaż ukrytą zawartość

* garnitur Suitsupply Lazio

* koszula CT

* krawat Embassy of Elegance

* poszetka od Poszetki

* Yanko

e2d83d691cedbb0e4c79ce1c7ae5dee6.jpg

c9e99f114c9e0d1bf68439fb4c4f128e.jpg

b7dcffb4899143c317c4f66f36efa5be.jpg

e6e645844ca532ab53dd5c84397a42b3.jpg

Bez tego kapelutka od razu lepiej :-D

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

To mój drugi garnitur MTM, ale pierwszy z wykończeniem "sartorial". Uogólniając chodzi o to, że nie było przymiarek jak w MTMie, ale całość jest robiona ręcznie jak w bespoke. 

Ten sam garnitur nosiłem w naszym video "Mannequin Challenge by Miler Menswear", które obejrzycie tutaj :D:D:D 

kaszmirowy-garnitur-14-683x1024-3.jpg

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano
Teraz, blekit napisał:

@4inHand chodziło mi o to czy nie było przymiarek bo miałeś już opracowany szablon, czy to jest jakiś inny proces? :)

Nie, nie było przymiarek bo to MTM, ale faktycznie było trochę łatwiej bo miałem już wcześniej uszyty jeden garnitur i dwie marynarki w tej samej szwalni więc mogłem ten szablon optymalizować prosząc o korekty :)

Opublikowano
3 godziny temu, blekit napisał:

Chyba się zgubiłem :) 

Biorac pod uwage, ze istota bespoke sa przymiarki to to zdanie jest conajmniej zadziwiajace :) ok ok chodzilo o reczne wykonanie/wykonczenie. A w jakim stopniu to juz pytanie ponizej

3 godziny temu, 4inHand napisał:

To mój drugi garnitur MTM, ale pierwszy z wykończeniem "sartorial". Uogólniając chodzi o to, że nie było przymiarek jak w MTMie, ale całość jest robiona ręcznie jak w bespoke. 

Czyli plotno na przodzie, klapach i kolnierzu jest recznie pikowane, rekawy recznie wszywane itd?