musa19 Napisano 18 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2019 Dzień dobry po dłuższej przerwie od Forum:) Poszukuję Panowie ładnej, przyzwoitej, klasycznej teczki skórzanej w cenie, która niekoniecznie zrujnuje mój nadwątlony budżet. Zaznaczam, że potrzebuję czegoś ciut bardziej pojemnego niż standardowa codzienna torba/teczka na laptopa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markin Napisano 18 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2019 Może coś z Soliera. Duży wybór, akceptowalne ceny i przede wszystkim sprawdzone i polecane na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubER Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 Witam, gdzie ('w internecie') mogę kupić guziki do szarej marynarki? Najlepiej orzech corozo lub podobny mniej formalny materiał z przeznaczeniem do sportowej marynarki. Sklep tkaniny.net odpada gdyż nie mają tego czego szukam w swoim asortymencie. PozdrawiaM JR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2019 Pedemeia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 21 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2019 20 godzin temu, JakubER napisał: Witam, gdzie ('w internecie') mogę kupić guziki do szarej marynarki? Najlepiej orzech corozo lub podobny mniej formalny materiał z przeznaczeniem do sportowej marynarki. Sklep tkaniny.net odpada gdyż nie mają tego czego szukam w swoim asortymencie. PozdrawiaM JR Pierwsze kroki skierowałbym do rodzimych sklepów (Bytom, Lancerto, etc.) Zwykle mają "na stanie" sporo różnorakich guzików, które dostaniesz za darmo Nie wiem jednak czy będą mieli dokładnie to, czego szukasz - choć sprawdzić warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubER Napisano 22 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2019 23 godziny temu, Jackuzzi89 napisał: Pierwsze kroki skierowałbym do rodzimych sklepów (Bytom, Lancerto, etc.) Zwykle mają "na stanie" sporo różnorakich guzików, które dostaniesz za darmo Nie wiem jednak czy będą mieli dokładnie to, czego szukasz - choć sprawdzić warto! Dziękuję za odpowiedź. Z mojego doświadczenia wiem, że guziki sieciówek to najgorszy chłam. Marynarka o której mowa ma guziki z wielkim logo 'Lantier' - stąd pomysł na ich wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 24 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2019 Do jakich sklepów udać się po klasyczny, granatowy garnitur dla osoby z okrągłą sylwetką, żeby nie powiedzieć z 'brzuszkiem' Na liście mam Vistule i Bytom. W tym drugim jest krój regular.Czy coś jeszcze przychodzi Wam do głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markin Napisano 24 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2019 Suitsupply mają kroje garniturów „regular”. Macaroni Tomato też ma garnitury w rozmiarach „classic”. Słyszałem również, że w przyszłym miesiącu Tomasz Miler ma poszerzyć rozmiarówkę o rozmiary dla trochę tęższych panów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 31 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2019 Trochę podepnę się pod ten temat, bo zapytałem w temacie "Zastanawiam się nad kupnem", ale on jest trochę martwy. Szukam podwójnych monków - moją pierwszą myślą były zamszowe, najlepiej nie takie mega ciemne czekoladowe, ale trochę jaśniejsze (choć od bidy ciemniejsze też by były), natomiast nie wzgardzę też skórą licową (w podobnej kolorystyce). Nie chcę się bawić w odsyłanie nietrafionych rozmiarów zagranicę, jeżeli to ma kosztować dodatkowo. Biorę pod uwagę monki Crawdor z kolekcji Lancerto & Mr. Vintage (głównie z racji ceny i dostępności na miejscu do przymiarki), Crownhille New Turin via Poszetka.com. Czy coś pomijam? Jakieś inne pomysły w tej półce cenowej (600 - 800)? Z góry dzięki za odzew! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 31 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2019 @JakubAnderwald próbowałeś może u Buczyńskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 31 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2019 32 minuty temu, MarianoItaliano napisał: Trochę podepnę się pod ten temat, bo zapytałem w temacie "Zastanawiam się nad kupnem", ale on jest trochę martwy. Szukam podwójnych monków - moją pierwszą myślą były zamszowe, najlepiej nie takie mega ciemne czekoladowe, ale trochę jaśniejsze (choć od bidy ciemniejsze też by były), natomiast nie wzgardzę też skórą licową (w podobnej kolorystyce). Nie chcę się bawić w odsyłanie nietrafionych rozmiarów zagranicę, jeżeli to ma kosztować dodatkowo. Biorę pod uwagę monki Crawdor z kolekcji Lancerto & Mr. Vintage (głównie z racji ceny i dostępności na miejscu do przymiarki), Crownhille New Turin via Poszetka.com. Czy coś pomijam? Jakieś inne pomysły w tej półce cenowej (600 - 800)? Z góry dzięki za odzew! Szukać promocji np takiej jak ta https://patine.pl/yanko-306-softy-satel.html 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 U mnie skończyło się na zamówieniu kamizelki MTM w eM Akcesoria Męskie z materiału z nowego wzornika. Nie znalazłem dla nich konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 2 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2019 @JakubAnderwald możesz proszę pochwalić się później efektami, tutaj albo w prywatnej wiadomości? Sprawdzałem ich kamizelki (te dostępne w sklepie) oraz wzorniki i nie zrobiły one na mnie dobrego wrażenia, a sam jakiś czas szukam kamizelki dla siebie. Byłbym wdzięczny! Ciekaw jestem jak im wyjdzie szycie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 3 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2019 Jasne, wrzucę efekty. Powinny być w połowie lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 3 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2019 Szukam koszul lnianych w dobrej relacji jakość/cena. czy ktoś oprócz Millera takowe oferuje? Obecnie ceny Millera są lekko absurdalne , Ok 400pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 3 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2019 W TK max ostatnio jak byłem był dosyć spory wybór lnianych koszul. Okolice 200 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Czy komuś się gdzieś rzucił w oczy pasek pasujący do double monków Berwicka w kolorze snuff? Widzę po zdjęciach (co oczywiście może być przekłamane), że ten ich snuff to bardziej wpada w taki ciepły brąz idący w stronę czerwieni/pomarańczu, niż tony zieleni, a dużo pasków zamszowych w takim jaśniejszym kolorze brązowym da się znaleźć właśnie idących w tony zieleni Dodam, że wolałbym nie wydać na ten pasek 200 zł lub lepiej - z góry dzięki! W razie w - tutaj berwickowy kolor snuff: https://www.google.com/search?q=berwick+3637+snuff&safe=off&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiXr_jhs8_iAhUbi8MKHQLRBFYQ_AUIECgB&biw=1280&bih=585 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Tu masz pasek zblizony kolorystycznie (aczkolwiek kolor jest nieco jasniejszy i bardziej zimny): https://www.poszetka.com/product-pol-4960-Meski-koniakowy-pasek-zamszowy.html Sam jakis czas temu szukalem takiego paska do Loake Cannon Polo Suede i wybor padl na ten pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek95 Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Panowie, szukam spodni gurkha RTW, najlepiej w polskich sklepach. Zakładam, że ciężko? Ewentualnie gdzieś za granicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 2 godziny temu, Janek95 napisał: Panowie, szukam spodni gurkha RTW, najlepiej w polskich sklepach. Zakładam, że ciężko? Ewentualnie gdzieś za granicą? RTW to raczej niemożliwe, ale Benevento powinno to zrobić w ,,zbliżonej” cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markin Napisano 4 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2019 Wydaje mi się, że ostatnio Zack Roman prezentował ich spodnie gurkha. Nie pamiętam tylko, czy były one elementem jakiegoś garnituru, czy osobnym produktem. Warto sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Czy dostanę gdzieś półformalną białą koszulę cutaway z Royal Oxfordu albo Oxfordu? W Polskiej dystrybucji widzę tylko w Macaroni Tomato, poszetka ma z twillu. Może gdzieś jeszcze można dostać w rozsądnej cenie ~300zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 5 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2019 Ja niezmiennie polecę camiceria Olga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 Kojarzycie gdzie można nabyć koszulki polo w stylu vintage? Coś jak ta ze zdjęcia. Pomijam oczywiście SJC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 6 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2019 @figo zobacz Gabicci, mają linię vintage http://www.gabicci.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi