kichanadeta Napisano 27 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2023 https://stetson.eu/Hatteras-Classic-Ear-Flaps-Flatcap.html https://stetson.eu/Hatteras-Donegal-Earflaps-Cap.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 28 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2023 Zastanawiam się jeszcze nad technicznymi aspektami kaszkietu "bespoke" 1. z czego powinna być wykonana podszewka - bawełna, wiskoza czy jeszcze jakiś inny wariant? 2. czy warto dodawać guzik na daszku? 3. czy konstrukcja powinna być bardziej obszerna/objętościowa czy też mniej? Różnica pokazana poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2023 1. Pamietam, że ktoś tu kiedyś wymieniał podszewkę w kaszkiecie z poliestrowej na jedwabny szantung. Może się przypomni i opisze odczucia.2. Kwestia gustu. Jeżeli ma być z takich zszywanych trójkątów to chyba bym raczej zamówił z guzikiem.3. Wszytko zależy od kształtu i wielkości twarzy. Mała szczupła - mniej przestrzeni,Duża - więcej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2023 33 minuty temu, pablocito napisał: 1. Pamietam, że ktoś tu kiedyś wymieniał podszewkę w kaszkiecie z poliestrowej na jedwabny szantung. Może się przypomni i opisze odczucia. To ja! Szantung w podszewce spisuje się bardzo dobrze, przynajmniej jako podszewka dla kaszkietu jesienno-zimowego. Dodatkowy, wydaje się być naprawdę wytrzymały - nie ma śladów zużycia po roku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 28 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2023 25 minut temu, Velahrn napisał: To ja! Szantung w podszewce spisuje się bardzo dobrze, przynajmniej jako podszewka dla kaszkietu jesienno-zimowego. Dodatkowy, wydaje się być naprawdę wytrzymały - nie ma śladów zużycia po roku. Dziękuję za opinię. Zważywszy na dostępność szantungu, zastanawiam się, czy nie wystarczy zwykła podszewka wiskozowa, bawełniana tudzież jedwabna. Jeśli wystarczy, to który z ww. materiałów sprawdzi się lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2023 29 minut temu, m1chalczyk napisał: Dziękuję za opinię. Zważywszy na dostępność szantungu, zastanawiam się, czy nie wystarczy zwykła podszewka wiskozowa, bawełniana tudzież jedwabna. Jeśli wystarczy, to który z ww. materiałów sprawdzi się lepiej? Każda będzie spoko, z wyjątkiem poliestrowej. Szantung to ekstrawagancja, nie realna potrzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 29 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2023 Ja ostatnio wymieniałem podszewkę na bawełnianą, ale o takim dzianinowym splocie. Jest Ok, ale ponieważ jestem łysy (kiedyś z wyboru, teraz chyba już z konieczności- wolę nie sprawdzać) po ogoleniu głowy, kiedy jest trochę szorstka podszewka o nią zaczepia i trzeba kaszkiet poprawiać. Chyba bym teraz zrobił z wiskozy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 8 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2023 Cześć, poszukuję jeansów z jasnego i ciemnego denimu o wysokim stanie (30-34 cm) i szerokiej (22-24 cm na dole) nogawce. W "normalnych" krojach zwykłem nosić rozmiar 29x32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 8 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2023 @m1chalczykposzukaj modelu 101L https://allegro.pl/oferta/lee-101-l-spodnie-meskie-proste-w31-l32-14801752467 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 10 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2023 https://www.amazon.de/dp/B0006U68D2/?coliid=I1BFF7065ZNPKE&colid=2P0IMLQEHGKG&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 21 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2023 Mili Panowie, pilna sprawa - pękły mi sznurówki w butach, które miałem założyć w wigilię. Jadę jutro do Warszawy: gdzie kupię olejowane czarne sznurówki o długości 80mm? Pęknięte były okrągłe i chyba takich też szukam, nie wyobrażam sobie płaskich sznurówek w półbutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 21 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2023 W klasycznych butach w elektroni powinny być. Godzinę temu, m1chalczyk napisał: nie wyobrażam sobie płaskich sznurówek w półbutach A to czemu? W swoim wymieniam na płaskie, są zdecydowanie ładniejsze od okrągłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 21 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2023 49 minut temu, papiez_ napisał: W klasycznych butach w elektroni powinny być. A to czemu? W swoim wymieniam na płaskie, są zdecydowanie ładniejsze od okrągłych. Kojarzą mi się z trampkami. Pokażesz proszę zdjęcie swoich półbutów z płaskimi sznurówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoJoe Napisano 21 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2023 3 minuty temu, m1chalczyk napisał: Kojarzą mi się z trampkami. Pokażesz proszę zdjęcie swoich półbutów z płaskimi sznurówkami? Spójrz na zdjęcia bytów TLB, często mają płaskie sznurówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Grudzień 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2023 17 godzin temu, m1chalczyk napisał: Mili Panowie, pilna sprawa - pękły mi sznurówki w butach, które miałem założyć w wigilię. Jadę jutro do Warszawy: gdzie kupię olejowane czarne sznurówki o długości 80mm? Pęknięte były okrągłe i chyba takich też szukam, nie wyobrażam sobie płaskich sznurówek w półbutach Z czarnymi nie powinno być problemu, znajdziesz w sklepach z butami, marketach typu oszołom, punktach dorabiania kluczy i innych różności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin C Napisano 24 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2023 Cześć, czy ktoś może polecić marynarkę aksamitną (granat lub zieleń). Ta z SS byłaby idealna ale jest dostępna jedynie w opcji Custom Made gdzie i cena i czas nie jest do zaakceptowania dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Rottenburger Napisano 26 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2023 Dzień dobry wszystkim. Pytanie do forumowiczów - czy na terenie miasta Poznań znajdę sklep oferujący porządne obuwie? Poszukiwane oksfordy/brogue, w kolorze czarnym, budżet do 1000. Rozmiar stopy niestety słuszny - dla porównania - używam Ecco w rozmiarze 47, Martensy 47, wszelkie Adidas/Nike 48,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2023 1 godzinę temu, Jerry Rottenburger napisał: czy na terenie miasta Poznań znajdę sklep oferujący porządne obuwie? Tomasz Miler, Podgórna 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2023 2 godziny temu, Jerry Rottenburger napisał: Rozmiar stopy niestety słuszny - dla porównania - używam Ecco w rozmiarze 47, Martensy 47, wszelkie Adidas/Nike 48,5. Nie mam Ecco ani Martensów, ale buty Adidasa do biegania mam 48 1/3, Nike mam 48 (i w sumie mogłyby być odrobinę większe), a klasyczne buty mam na ogół w rozmiarze 10,5, czyli powszechnie dostępnym chyba u wszystkich producentów, więc żadne "niestety", nie powinieneś mieć problemów z dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 26 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2023 W dniu 24.12.2023 o 14:08, Marcin C napisał: Cześć, czy ktoś może polecić marynarkę aksamitną (granat lub zieleń). Ta z SS byłaby idealna ale jest dostępna jedynie w opcji Custom Made gdzie i cena i czas nie jest do zaakceptowania dla mnie. Kiedyś była w ofercie Poszetki, niestety na stronie nie widzę. Zobacz: https://herse.com/sklep/odziez-meska/marynarki/zielona-marynarka-z-aksamitu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin C Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 W dniu 26.12.2023 o 20:06, Jakub84 napisał: Kiedyś była w ofercie Poszetki, niestety na stronie nie widzę. Zobacz: https://herse.com/sklep/odziez-meska/marynarki/zielona-marynarka-z-aksamitu/ Dzięki aczkolwiek ta cenowo nawet droższa. Ale udało mi się zamówić tą z SS RTW w moim rozmiarze dzięki pomocy customer service. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ws22 Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 Chciałbym na zimowych wyprzedażach kupić granatowy płaszcz, typu ulster. Idealna byłaby długość do kolana, ale nie potrafię takiego znaleźć. czy ktoś z Was ma doświadczenie z użytkowania i potrafi ocenić który płaszcz będzie lepszy? https://cavour.co/en/product/8841/martingala-polo-coat https://herse.com/sklep/odziez-meska/plaszcze/granatowy-plaszcz-ulster/ Plus znam ofertę polskich marek: macaroni, poszetka, zack roman. Ale płaszcze z aktualnej kolekcji jakoś mnie nie przekonują. A może macie jakieś inne propozycje? Najlepiej w nieco niższej cenie niż powyższe propozycje z linków. Chętnie rozważę zakup używanego, w bardzo dobry stanie. Rozmiar 50/52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 Lepszy będzie ten, który będzie lepiej leżał. Długi płaszcz nie-vintage jest nie do kupienia. Wziąłbym Cavour. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 28 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2023 1 godzinę temu, lubo69 napisał: Długi płaszcz nie-vintage jest nie do kupienia. Bytom, coś tam miał początkiem sezonu, nawet z włoskiej wełny, ale z tego co widzę niewiele się ostało. Kolekcja "BYTOM x JIMEK" (zdjęta już z głównej strony). WEŁNIANY PŁASZCZ | Bytom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 30 Grudzień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2023 Cześć, poszukuję dzianinowego blezera, ewentualnie kardigany w stylu marynarki/blezera - po prostu czegoś na casual friday do biura do koszuli i mniej formalnego krawata. Mile widziane propozycje dwurzędowe, ale jeden rząd guzików też się nada z góry dzięki za podpowiedzi. Widziałem dość fajny kardigano-blezer dwurzędowy w tym guście w Giacomo Conti, ale po 900 PLN, co jest powyżej założonego budżetu sporo ogólnie, a już na pewno w odniesieniu do firm typu GC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi