Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Janek95 napisał:

Panowie,

dostanę gdzieś Polsce biały bawełniany popover?

W ofercie polskich sklepów same kolorowe, albo lniane...

Chyba dużo nie szukałeś :-) 

https://macaronitomato.com/produkt/bialy-popover-z-bawelnianej-piki/ 

Co prawda nie jest to polski sklep, ale przy wysyłce raczej nie ma znaczenia: https://suitsupply.com/pl-pl/men/shirts/koszula-popover-pique-extra-slim-fit-biala/H6332ESF.html

https://royalcollection.pl/pl/product/polo-stenstroms-popover-440050-2489-010-bialy-3 tylko Mka

Opublikowano

Panowie! SuSu wycofało granatową Havane dwurzędową, a planowałem zamówić w tym roku drugi raz, ponieważ z poprzedniej przez siłownie wyrosłem... 

Czy możecie polecić jakąś alternatywe tak dobrze uszytą i skrojoną jak SuSu? Cena powiedzmy do 2.5k. Oczywiście nie tylko polska wchodzi w gre. 

Z góry dzięki! 

Opublikowano
13 godzin temu, Gocławianin napisał:

@jedrzejnowickiA próbowałeś tą albo podobną tkaninę w systemie MTO (custom made) w susu? Wydaje mi się, że ceny garnitury MTO u nich zaczynają się od wspomnianych przez Ciebie 2,5k. 

Problem jest w tym, że nie mam 6 tygodni zeby czekac na dostawę, oraz problem ze zwrotem jeżeli coś nie będzie grało... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety muszę ponowić zadane kiedyś pytanie. Gdzie dostać faktycznie luźne chinosy, bo niestety budowę mam taką, że "regulary" dobre w pasie będą opinać m uda i łydki, a lato idzie i jakieś beżowe spodnie byłyby na miejscu? Problemem jest również sam pas, gdyż z obwodem w okolicach 102 cm znajduję się w miejscu, gdzie często kończy się normalna rozmiarówka, a nie zaczyna się jeszcze ta dla "puszystych". Zależałoby mi na czymś, co jednak miałoby na dole nogawki szerokość tych 22-23 cm i nie wiem czy zostaje mi jakaś opcja poza polowaniem na Tyrwhitty na allegro.

Opublikowano

Panowie, mam problem z doborem garnituru. Do tej pory nosiłem garnitur z Bytomia, wyszczuplany, 176/96/84. Niestety teraz ten rozmiar jest za wąski w klatce piersiowej, poniżej klatki piersiowej jest dobry. Natomiast rozmiar większy (176/100/88) jest dobry w klatce piersiowej, natomiast trochę za szeroki w barkach (ujdzie w tłumie) i zdecydowanie za szeroki poniżej klatki piersiowej. Problem dotyczy każdego fasonu w Bytomiu, tych bardziej wyszczuplanych też.

Gdzie znajdę garnitury jeszcze mocniej taliowane? A może szukam jakiejś konkretnej nazwy fasonu, której nie znam?

Opublikowano

Dokładnie tak, przeróbka ramion jest znacznie bardziej skomplikowana, a efekt niepewny. Wg mnie wygląd marynarki w ramionach jest kluczowy, nic tutaj w tłumie nie ujdzie.

Taliowanie to prosta przeróbka, przynajmniej dla kompetentnego personelu, a efekt (przy założeniu, że jest to ujęcie kilku, a nie kilkunastu cm) musi być dobry. Natomiast trzeba zwrócić uwagę, czy marynarka zbyt szeroka w talii nie jest również zbyt obszerna w klacie, bo to jest znacznie trudniejsze do korekty.

Podsumowując - najważniejsze, żeby marynarka dobrze pasowała w ramionach i klacie, do tego miała właściwe proporcje (długość, położenie guzika) oraz długość rękawa (imitacje dziurek lub właściwą długość/zapas na skrócenie przy dziurkach prawdziwych).

• Like 2
Opublikowano

Gdzie kupujecie mainstremowe sneakersy (adidas orginals, Reebok Classic, Nike Air)?

Można zaufać eobuwie? Może znacie jakieś mniejsze sklepy internetowe z dobrymi cenami?

Wiadomo, że można kupić na oficjalnych stronach w pełnej cenie, ale szukam czegoś na wyprzedażach.

Opublikowano

Dość dobre ceny bywają na zalando lounge, ale wtedy rozchodzi się to jak świeże bułki. Sam z chęcią wziąłbym Air Maxy 90. Oficjalny sklep nike też potrafi mieć fajne wyprzedaże, ale to samo - rozmiary szybko znikają.