eye_lip Napisano 20 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2014 Nie było łatwe, trzy dni trwało rozwiązanie zagadki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2014 nowości w sklepie u Maćka: tassel loafers marki Bow-tie, znacie tę markę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Panowie, czy ktoś zamawiał ze strony sklepu ZAREMBY? Najpierw wysłałem maila z zapytaniem o dostępność przedmiotu w sklepie na Nowogrodzkiej ... cisza w odpowiedzi. W niedzielę złożyłem zamówienie przez sklep (tak naprawdę wysyłając kolejnego maila z ich strony)... i znów dostałem taką samą odpowiedź... czyli ciszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Panowie, czy ktoś zamawiał ze strony sklepu ZAREMBY? Najpierw wysłałem maila z zapytaniem o dostępność przedmiotu w sklepie na Nowogrodzkiej ... cisza w odpowiedzi. W niedzielę złożyłem zamówienie przez sklep (tak naprawdę wysyłając kolejnego maila z ich strony)... i znów dostałem taką samą odpowiedź... czyli ciszę. Ja zamawiałem kilka dni temu szelki i poszetkę, i miałem towar na 3 dzień po złożeniu zamówienia. ps zamówienie składałem po 22.. Była niedziela, jak jutro będzie nadal cisza po prostu zadzwoń tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Ja szelki zamawiałem dwa razy, tzn. za pierwszym razem coś musiało nie zagrać, ale za drugim podobnie jak constantin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 27 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2015 Zanim zadzwonię, czy ktoś może wie kiedy zostanie uruchomiony sklep internetowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2015 Strona jest na ukończeniu, trwa faza testów technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz Napisano 27 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2015 Strona jest na ukończeniu, trwa faza testów technicznych. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 27 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2015 Czy ktoś Was ma lub miał do czynienia z szyciem MTM u Zaremby i może podzielić się wrażeniami i zadowoleniem lub niezadowoleniem z efektu końcowego? Ciekawi mnie jak wygląda kwestia dopasowania, możliwość różnego rodzaju przeróbek/ kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 27 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2015 Mam płaszcz prawie z MTM i jestem z niego bardzo zadowolony. Kołnierz wszywany ręcznie, więc jest duża możliwość poprawek. Kombinacji jest bardzo dużo. Z marynarką możesz zrobić praktycznie rzecz biorąc wszystko na co masz ochotę. Jedyna istotna informacja jest taka, że do MTM są inne próbniki i chyba nie ma aż tak dużego wyboru tkanin, ale pewnie każdy znajdzie coś dla siebie, chyba że chce konkretnie ten jeden materiał z najnowszego próbnika Loro Piany/Ariston/W.Billa Najlepiej idź do pracowni i przekonaj się sam co do szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 13 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2015 widziałem się wczoraj z Maciejem Zarembą, wprowadzają markę krawatów z bardzo znanej firmy o ponad 100-letniej tradycji, ale przedstawienie pozostawiam im; jest duża szansa na zaktywizowanie się PK Zaremba na forum i to cieszy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 20 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2015 E. Marinella - no pięknie Ciekawe w jakiej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 8 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Bespołkowy denim na wiosnę. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Wszycie rękawa - marzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Chętnie obejrzałbym zdjęcie marynarki na właścicielu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Chętnie obejrzałbym zdjęcie marynarki na właścicielu. Wrzucę jak tylko ostatecznie ją dopasujemy. W przypadku tej marynarki proces nie kończy się na uszyciu. Wykonana jest z surowego denimu i ma pozostawione rezerwy na kurczenie, więc ostateczne dopasowanie nastąpi dopiero po pierwszym praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Wrzucę jak tylko ostatecznie ją dopasujemy. W przypadku tej marynarki proces nie kończy się na uszyciu. Wykonana jest z surowego denimu i ma pozostawione rezerwy na kurczenie, więc ostateczne dopasowanie nastąpi dopiero po pierwszym praniu. Materiał unsanforized ? Jeśli nie to niewiele się skurczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Materiał unsanforized ? Jeśli nie to niewiele się skurczy . Nie wiem co to jest materiał "unsanforized". Jestem jednak pewien, że po praniu będzie dokładnie tak jak ma być. Nie zleciłbym takiej marynarki komuś, kto miałby szyć ją po raz pierwszy w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Ten sam materiał po mocnym spraniu potrafi wyglądać tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Nie wiem co to jest materiał "unsanforized". Jestem jednak pewien, że po praniu będzie dokładnie tak jak ma być. Nie zleciłbym takiej marynarki komuś, kto miałby szyć ją po raz pierwszy w życiu. Wstępnie "skurczony" przez producenta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Wstępnie "skurczony" przez producenta . Dzięki. Ten denim jest opisywany jako "raw" więc zakładam, że jest nie tylko "unsanforized", ale ogólnie "un…". Nie znam się na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Z mojego doswiadczenia kazdy denim i kazda tkanina koszula zawsze cos sie skurcza. Nie spotkalem jeszcze idealnych ktore po praniach nic by sie nie skurczyly. W kwestii tej marynarki to ja bym jej nie pral, jak to z klasycznym denimem. Bedzie fajny efekt zuzycia. Ale masz racje, jesli bedziesz pral to po trochu kolor bedzie zchodzil. Swietne zamowienie. Co myslisz o grubosci i sztywnosci tkaniny na marynarke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Z mojego doswiadczenia kazdy denim i kazda tkanina koszula zawsze cos sie skurcza. Nie spotkalem jeszcze idealnych ktore po praniach nic by sie nie skurczyly. W kwestii tej marynarki to ja bym jej nie pral, jak to z klasycznym denimem. Bedzie fajny efekt zuzycia. Ale masz racje, jesli bedziesz pral to po trochu kolor bedzie zchodzil. Swietne zamowienie. Co myslisz o grubosci i sztywnosci tkaniny na marynarke? Dziękuję. To zamówienie to był trochę żart. Klient, właściciel firmy jak to nazywam googlo-podobnej, poprosił żebym poprowadził mu konferencję w bardzo luźnej konwencji, najlepiej w dżinsach, jak to w "dolinie". Dostał prawie to, co zamawiał - znamy się długo, więc mogłem sobie pozwolić na taką niespodziankę. W dżinsach nie czułbym się swobodnie. Żart, żartem, ale z efektu jestem bardzo zadowolony. Prania nie uniknę, bo materiał strasznie brudzi i dwie koszule są już do wyrzucenia. Chciałbym jednak, żeby została ciemna z rozjaśnieniami na szwach. Szczególnie fajnie to może wyglądać na ramionach i w miejscach podwójnego stębnowania. Tkanina układa się jak gruby tweed. Leży świetnie i bardzo dużo wybacza. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Dobrze, ze sie nie dales naciagnac calkiem na dzinsy Myslisz ze po praniu denim zacznie troche mniej brudzic? Mialo by to sens. Efekt sprania mysle ze zostanie w tych miejscach. Tak sie dzieje na moich koszulach przynajmniej. Wlasnie, tak myslalem, ze musi byc dobrze dopasowana (nie mam na mysli obcislej, moze nawet przeciwnie). Dzieki za krotki opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 14 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2016 Myslisz ze po praniu denim zacznie troche mniej brudzic? Mialo by to sens. Efekt sprania mysle ze zostanie w tych miejscach. Tak sie dzieje na moich koszulach przynajmniej. Wszystkie moje zamówienia z denimu, włączając spodnie z Luxire, przechodziły fazę brudzenia. Maciej to przewidział i nie chciał jej wypuścić bez sprania i dopasowania, ale nie było na to czasu. Ostatnią przymiarkę miałem w sobotę po południu, a we wtorek musiałem lecieć na imprezę. Teraz spokojnie możemy ją wykończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi