Whitesnake Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Co powiecie na taki pomysł? Lotniki z miękkiego słonia na lekkiej podeszwie Vibram. Dziwadło, czy dobra alternatywa dla New Balance? Zdjęcie ze strony Facebook Kielman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Strasznie przerysowane buty, ale to chyba typowe dla Kielmana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Szkoda słonia. Wysłane z Tapatalk przez A1457 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 podbijam, szkoda słonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Trochę mnie zaskakujecie… NIE dla słonia, czy dla słonia w lotnikach, czy może dla lotników na Vibramie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 nie dla egzotyki na vibramie. To jak Mercedes przerobiony na gaz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Kiedy ktoś wyskoczy z pytaniem, czy słoń jak jeszcze żył, to czy na pewno jadł produkty bezglutenowe? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 1 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2015 Skóra słonia jest charakterystyczna, wyjątkowa i rzucająca się w oczy. Żółta biza pasuje do niej jak kwiatek do kożucha. Gruba gumowa podeszwa jak, hm, słonina do szampana? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 W kontekście szarości słonia oraz vibramu żółć bizy przywodzi na myśl Caterpillar shoes i górskie wycieczki. Z drugiej strony - chciałbym kiedyś na szlaku spotkać ekscentryka w takich butach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Nie chodziło mi o dyskusje o tym, jak wygląda ten konkretny egzemplarz. Przyczepiliście się strasznie tej żółtej lamówki - biza u Kielmana wygląda delikatniej - a nie o to pytałem. Myślę o zrobieniu lotników ze słonia, bo bardzo lubię tą skórę. Wygląda pięknie , a do tego w wersji nubukowej jest niesamowicie miękka i mięsista. Tak sobie myślę, że mogłyby z tego wyjść świetne buty na długie wakacyjne spacery. Jak dotąd na wakacjach całą elegancję szlag trafia, bo z całym szacunkiem dla klasycznego obuwia, kompletnie nie nadaje się ono na 20 km spacery w 30C. Kończy się to tym, że chcąc nie chcąc, kupuje jakieś obuwie sportowe, w którym po prostu czuje się źle - jak klasyczny niemiecki turysta. Niemiecki, bo polski problem rozwiązuje sandałami - a, aż tak źle nie jest. Lotniki od Kielmana to najwygodniejsze buty jakie kiedykolwiek nosiłem. Gdyby ten komfort jeszcze podnieść super miękką skórą i lekką podeszwą o dużej przyczepności, a do tego, utrzymać klasyczny wygląd lotników. Byłby to dla mnie strzał w dziesiątkę. To na razie tylko rozważania teoretyczne, więc jeśli widzicie jakieś luki w tej teorii proszę o komentarz. Tylko proszę, niech on dotyczy merytoryki, np. : - skóra słonie jest miękka ale za gruba i nie przepuszcza powietrza. - Podeszwa Vibram choć może być w pewnych wersjach kolorystycznych nierozróżnialna od podeszwy skórzanej, zużywa się 5 razy szybciej. Żółta lamówka, kolor słonia a tym bardziej jego dieta, albo mnie nie interesują, albo nie są dużym wyzwaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Na dwudziestokilometrowe spacery to musisz mieć przyjacielu buty sportowe, jeśli dbasz w ogóle o zdrowie i komfort stóp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Hmmm.... nie do końca chyba zrozumiałem, ale czy reszta stroju będzie korespondowała z takim oryginalnym obuwiem. Polak to do sandałów polarek jeszcze zakłada i jakieś szorty dresowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Na dwudziestokilometrowe spacery to musisz mieć przyjacielu buty sportowe, jeśli dbasz w ogóle o zdrowie i komfort stóp. Tak robię, ale czuje się nieswojo wchodząc do restauracji, galerii, czy jakiegoś ciekawego salonu/warsztatu. Nie widziałem jeszcze tej podeszwy, ale gdyby miała właśnie trochę cech sportowych, byłaby fajną alternatywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Hmmm.... nie do końca chyba zrozumiałem, ale czy reszta stroju będzie korespondowała z takim oryginalnym obuwiem. Polak to do sandałów polarek jeszcze zakłada i jakieś szorty dresowe. hmm… no tak. U mnie reszta stroju nawiązuje raczej do lotników niż do obuwia sportowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Tak na serio, to myślę, że warto się zastanowić nad cienką podeszwą skórzaną (4 mm?), ale podzelowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 7 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2015 Gdyby nie ta żółta lamówka to by mi sie podobaly. Pytanie tylko jak taka miekka skora znosi dlugie spacery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 Od niedawna działa nowa odświeżona strona Kielmana. http://www.kielman.pl/pl/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 Wg. Mnie to może być bardzo ciekawe rozwiazanie, i może też bym się skusi. Ale łatwo przegiac żeby wyszła kaszanka. Jeśli się zdecydujesz na takie rozwiązanie koniecznie pokaż bo mogę się pokusić o ocenę tylko już gotowego wyrobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 Wg. Mnie to może być bardzo ciekawe rozwiazanie, i może też bym się skusi. Ale łatwo przegiac żeby wyszła kaszanka. Jeśli się zdecydujesz na takie rozwiązanie koniecznie pokaż bo mogę się pokusić o ocenę tylko już gotowego wyrobu. Czekam na brązowego słonia. Został tyko szary jak na wcześniejszym zdjęciu. Na razie przygotowuję kilka mocno każualowych par na wiosnę, ale aż się bałem pokazać, żeby mi co bardziej ortodoksyjni koledzy stosu nie rozpalili . Np. takie... Gdyby nie ten kalkulator w tle... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 casualowo to jak się bawić to na całego chętnie bym coś ciekawego niekonwencjonalnego zamówił, ale nie ma za bardzo koncepcji. Dlatego szukam inspiracji. A jak byłem u Kielmana, to jakoś mnie nie zachwyciły te ich wszystkie egzotyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 casualowo to jak się bawić to na całego chętnie bym coś ciekawego niekonwencjonalnego zamówił, ale nie ma za bardzo koncepcji. Dlatego szukam inspiracji. A jak byłem u Kielmana, to jakoś mnie nie zachwyciły te ich wszystkie egzotyki Moje jest tylko to zielone szaleństwo. Wymieniłem jedynie sznurówki na płaskie i zielone. Reszta była wyciągnięta w ramach poszukiwania inspiracji. Rezultat poszukiwań powstanie do końca marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 25 Luty 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2015 Zielone szaleństwo w trakcie polerki... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 25 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2015 Podobają się. To ta "bagnista zieleń", czy to inny projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2015 Podobają się. To ta "bagnista zieleń", czy to inny projekt? Dziękuję. To ten projekt. Skóra trochę się rozjaśniła na kopycie, ale przywracam jej bagnistość kremami i woskiem. Na nosku i pięcie już widać efekty. Drugi projekt będzie do odbioru pod koniec marca, a trzeci jak "upolują" słonia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 25 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2015 Świetny przykład, że buty mogą być jednocześnie mocno odjechane, oryginalne i w dobrym guście! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi