michal. Napisano 12 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2012 Czy ktoś ma krawaty od Brooks Brothers? Jakieś opinie, sugestie, uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 ciach Czy wykonują z powierzonych materiałów? myślę, ze bez problemu, najlepiej udać się osobiście z materiałem i porozmawiać. Wykonuje, bo to jedna osoba (o ile mi wiadomo). Byłem, zamówiłem angielkę, ale pytałem też o powierzone materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Panowie, gdzie obecnie w Wawie jest duży wybór persoli do szkieł korekcyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Czy ktoś ma krawaty od Brooks Brothers? Jakieś opinie, sugestie, uwagi?Czekałem aż odpowie ktoś z większym doświadczeniem ode mnie, bo sam mam tylko dwa krawaty z BB, ale skoro nikt się nie udziela, to pomogę jak mogę. Spotkałem się z dwiema liniami krawatów BB: wyższa Makers i tańsza, outletowa 346 (nie wspominając o luksusowej Black Fleece, którą ponoć także można znaleźć w outletach). Z tego co wiem, krawaty z tej pierwszej są robione w USA, drugie - na Wschodzie. Niektóre krawaty BB robi w wersji extra-long (62 cale, ok. 160 cm), które nadają się dla osób mających co najmniej 190 cm wzrostu. Krawaty "flagowe" BB to repp ties, czyli klubowe (stowarzyszeniowe). Polecam zwłaszcza BB#1 Repp Tie w kolorze burgundowym, który czasami widuję na szyjach kongresmenów czy dziennikarzy w amerykańskiej TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Panowie, gdzie obecnie w Wawie jest duży wybór persoli do szkieł korekcyjnych? Spróbuj 4 eyes na Chmielnej. Tam kupowałem wszystkie przeciwsłoneczne i zawsze mieli duży wybór, korekcyjne też widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2012 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 15 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2012 Kilka wątków z ostatnich dni przeniesionych do odp. tematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudson Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Jakie firmy robią galanterię skórzaną na poziomie Swaine Adeney? Zależy mi na wykończeniu hand made i jak najwyższej jakości skóry. Cena nie gra roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Jakie firmy robią galanterię skórzaną na poziomie Swaine Adeney?Na tym poziomie to będzie ciężko, ale popatrz tu: http://www.saddlebackleather.com/Our-Rivals Saddleback to bardzo porządne produkty, ale stylistyka każualowa, a tu i ówdzie niedoróbka się trafi. Ae mają o sobie wysokie mniemanie i jako konkurentów wymieniają właśnie SAB i parę innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Jakie firmy robią galanterię skórzaną na poziomie Swaine Adeney? Zależy mi na wykończeniu hand made i jak najwyższej jakości skóry. Cena nie gra roli. Polecam http://www.pickett.co.uk/ - wyższa, choć nie najwyższa półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Fajne rzeczy ma tez aspinal of london http://www.aspinaloflondon.com/eshop-ca ... collection Nie wiem jak to sie ma do swaine adeney, ale kupowałem kilka razy coś u nich i zawsze byłem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 wydawało mi się, że jest już wątek o spinkach do krawata, ale jakoś nie mogę go znaleźć, więc wrzucam tutaj. Czy któryś z Panów zna taką spinkę do krawata i może powiedzieć jaką pełni funkcję? Spinka wykonana jest w całości ze złota (chyba 750, ale nie pamiętam, a nie mam jak teraz sprawdzić), więc jest dosyć miękka. Oprócz tego, że można przypiąć do krawata to wysuwa się z niej taki "nożyk". I właśnie o ten nożyk mi chodzi. Czy ktoś wie do czego to służy? na myśl przyszła mi wykałaczka, albo nożyk do otwierania listów, ale jakoś nie bardzo mi to pasuje. Szczególnie, że jest wykonane z dość miękkiego materiału. Dostałem ją kilka lat temu od kogoś z rodziny, ale nigdy nie używałem. Ostatnio przeglądając stare pudełka odnalazłem to "coś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LooQ Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Czy złota biżuteria pasuje do czarnego/granatowego/ciemno szarego garnituru? Mam tu na myśli złoty zegarek na czarnym pasku, czarny pasek ze złotą/żółtą klamrą ( wie ktoś w ogóle gdzie taki można kupić po nie wygórowanej cenie(do 150zł)?) i złote spinki do mankietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Do granatowego pasuje. Do szarego nie. A co z tym czarnym? Na pogrzeb? Czarnych się nie nosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Tak jak nie nosimy czarnego paska [tylko na pogrzeby] tak nie nosimy czarnych butów [również tylko pogrzeby] prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blue Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 to, w takim razie mam pytanie, jaki zegarek pasuje do szarego garnituru? zawsze sadzilem ze wlasnie wlasnie zloty(zloto zolte) na czarnym pasku. oczywiscie przy zalozeniu noszenia czarnych butow do szarego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Tak jak nie nosimy czarnego paska [tylko na pogrzeby] tak nie nosimy czarnych butów [również tylko pogrzeby] prawda? Wydaje mi się, że chodziło o garnitur. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJN Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Panowie, Planuje uszyć sobie kilka par chinosów i w związku z tym mam pare pytań. ile bawełny muszę kupić na jedną parę spodni? do kogo najlepiej zanieść ów materiał do "przerobienia" na spodnie? Chciałbym zamknąć się w cenie 400-500 zł za jedna parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Panowie, Planuje uszyć sobie kilka par chinosów i w związku z tym mam pare pytań. ile bawełny muszę kupić na jedną parę spodni? do kogo najlepiej zanieść ów materiał do "przerobienia" na spodnie? Chciałbym zamknąć się w cenie 400-500 zł za jedna parę. Wszystko zależy od Twojego wzrostu, ale 120cm starczy. To są pytania nie do nas tylko do krawca. Krawcow znajdziesz w przewodniku miejskim-jesli poradzili sobie z garniturem, to poradzą sobie z chinosami, ale nie wiem czy zmiescisz sie w tej kwocie z materiałem i szyciem. Moze warto sprawdzić samemu jakiegoś nieznanego krawca - chinosy nie są niczym skomplikowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Panowie, Planuje uszyć sobie kilka par chinosów i w związku z tym mam pare pytań. ile bawełny muszę kupić na jedną parę spodni? do kogo najlepiej zanieść ów materiał do "przerobienia" na spodnie? Chciałbym zamknąć się w cenie 400-500 zł za jedna parę. Wszystko zależy od Twojego wzrostu, ale 120cm starczy. To są pytania nie do nas tylko do krawca. Krawcow znajdziesz w przewodniku miejskim-jesli poradzili sobie z garniturem, to poradzą sobie z chinosami, ale nie wiem czy zmiescisz sie w tej kwocie z materiałem i szyciem. Moze warto sprawdzić samemu jakiegoś nieznanego krawca - chinosy nie są niczym skomplikowanym. Najlepiej wybierz się do takiego krawca, który ma materiały (próbniki) to będziesz miał problem z ilością tkaniny z głowy. Obawiam się jednak że możesz nie zmieścić się założonym budżecie. Co do "Wszystko zależy od Twojego wzrostu, ale 120cm starczy" to niestety trudno się z powyższym zgodzić. To zależy również od obwodu, nie tylko wzrostu. Fason spodni też może mieć znaczenie. Co więcej może zależeć to od wybranego materiału zwróć uwagę w linkowanym poście na: Jak widać na obrazku nogawki spodni są w przeciwnych kierunkach, takiej rotacji nie można stosować np. w przypadku spodni sztruksowych czy z moleskinu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 w tej cenie to chyba u Janusza Kruszewskiego się zmieścisz. Tylko nie wiem czy wrócił już do pracy, bo nie było go chyba od połowy września. Tylko on nie ma materiałów, więc materiał musisz kupić sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 Co do "Wszystko zależy od Twojego wzrostu, ale 120cm starczy" to niestety trudno się z powyższym zgodzić. To zależy również od obwodu, nie tylko wzrostu. Fason spodni też może mieć znaczenie. Co więcej może zależeć to od wybranego materiału zwróć uwagę w linkowanym poście na: Jak widać na obrazku nogawki spodni są w przeciwnych kierunkach, takiej rotacji nie można stosować np. w przypadku spodni sztruksowych czy z moleskinu. Oczywiście było to uproszczenie, ale usprawiedliwione ponieważ pisałem (chyba) na telefonie Zakładam też, że przy w miarę normalnej budowie ciała i zwykłej bawełnie na zwykle chinosy powinno starczyć - nie zakładałem udziwnień, sztruksu i innych wynalazków. Uważam, że szczegółowe pytania odnośnie potrzebnego materiału, należy zadawć krawcowi, gdyż jak wszyscy wiemy, tak krawiec kraje jak mu materiału staje. Kto wie jak brzmi to powiedzenie po niemiecku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szhaman Napisano 7 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 7 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2012 Czy złota biżuteria pasuje do czarnego/granatowego/ciemno szarego garnituru? Mam tu na myśli złoty zegarek na czarnym pasku, czarny pasek ze złotą/żółtą klamrą ( wie ktoś w ogóle gdzie taki można kupić po nie wygórowanej cenie(do 150zł)?) i złote spinki do mankietów. Męskie dodatki złote (i "złote") są trudniej osiągalne niż w jasnym metalu. Dotyczy to między innymi pasków, w tym tych do zegarków. Również przyzwoite zegarki popularne (takie rzędu do 3000 pln) łatwiej dostępne są w stali niż złocone. Złote dodatki mam wrażenie są, lub do niedawna były, passe. Znośne paski brązowe z żółtą klamrą można niekiedy kupić w Marks&Spencer. Złotych spinek z mlecznymi opalami szukam do dziś. Widziałem bardzo ładny płaski złoty automat Longines (czarna tarcza, czarny pasek), ale kosztował 60 000, w związku z czym na razie zaopatrzyłem się w podobnie staroświecki automat Orient. A mi przecież tylko chodzi o to, żeby złota obrączka nie kłóciła się z resztą... Na marginesie, żółte dodatki pasują również do ubrań nieformalnych w stylu angielskim countryside. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 7 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2012 Wątek przeniesiony: viewtopic.php?f=1&t=2876 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi