lowelas01 Napisano 8 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2012 Czy ktos z Was posiada koszulke polo wykonaną z wełny ? Trochę dziwny materiał jak na letnią odzież..... Dzisiaj spotkałem się z czym takim w sklepie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2012 Czy ktos z Was posiada koszulke polo wykonaną z wełny ? Trochę dziwny materiał jak na letnią odzież..... Dzisiaj spotkałem się z czym takim w sklepie. Pozdrawiam Widziałem niedawno w decathlonie sportowe t-shirty wykonane z wełny merino (jakoś poniżej 100 zł). Sam ich nie noszę, ale podobno bardzo dobrze sprawdzają się przy wysiłku fizycznym (wełna merino ma właściwości termoregulacyjne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Czy ktoś dysponuje _krtótkimi_ spodenkami typu chino? Potrzebuję wiedzieć jaką szerokość ma ich nogawka na samym końcu, czyli tuż przed kolanem jak domniemywam. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Czy ktoś dysponuje _krtótkimi_ spodenkami typu chino? Potrzebuję wiedzieć jaką szerokość ma ich nogawka na samym końcu, czyli tuż przed kolanem jak domniemywam. Będę wdzięczny za pomoc. Domniemuje ze wymiar ten jest taki sam jak nad kolanem w 'zwyklych' chinosach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Ja w swych domniemywaniach idę dalej, mianowicie że wiele może zależeć od rozmiaru i fasonu. Posiadam takie spodenki - w moim przypadku 26 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Czy prenumeratorzy Malemena otrzymali już lipcowo/sierpniowe wydanie(nr 29)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vax50 Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Do jakiego ubrania przeznaczone są wsuwane czarne lakierki ? Czy noszenie krawata do koszuli z zasłoniętymi guzikami jest błędem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Do jakiego ubrania przeznaczone są wsuwane czarne lakierki ? (...) takie? Pytam o fason, to nie są oczywiście lakierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vax50 Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Bardzo zbliżony fason. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 http://kielman.pl/galeria/index.php?id=15&all=141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Czy ktoś z Was prał espadryle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 9 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2012 Po praniu będą do wyrzucenia. Możesz spróbować wyczyścić "cholewkę", ale słomiana podeszwa nie może mieć kontaktu z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Czy jako świadek na weselu, kolorystycznie ubiorem powinienem dopasować się do świadkowej? Czy wymagane jest to tylko u osób tworzących parę na weselu? Dodam, że ja idę w pojedynkę, świadkowa raczej z kimś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Jako człowiek elegancki dopasowujesz ubranie do samego siebie, a nie do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Czy jako świadek na weselu, kolorystycznie ubiorem powinienem dopasować się do świadkowej? Czy wymagane jest to tylko u osób tworzących parę na weselu? Dodam, że ja idę w pojedynkę, świadkowa raczej z kimś.Ponieważ pytań w tym stylu było zylion, to odpowiem przewrotnie: TAK. Ona będzie ubrana stosownie do okazji (zakładam) i Ty również powinieneś być ubrany stosownie. Każde inne dostosowanie jest słabym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rdk Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Czarne buty = czarny pasek do spodni = czarny pasek zegarka - oczywiste Brązowe buty = brązowy pasek do spodni = brązowy pasek zegarka - wskazane (oczywiste?) Jasno brązowy pasek zegarka + ciemno brązowy pasek do spodni + buty innego koloru (ale nie czarnego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Czy jako świadek na weselu, kolorystycznie ubiorem powinienem dopasować się do świadkowej? Czy wymagane jest to tylko u osób tworzących parę na weselu? Dodam, że ja idę w pojedynkę, świadkowa raczej z kimś.Ponieważ pytań w tym stylu było zylion, to odpowiem przewrotnie: TAK. Ona będzie ubrana stosownie do okazji (zakładam) i Ty również powinieneś być ubrany stosownie. Każde inne dostosowanie jest słabym pomysłem. Chodzi mi tu bardziej o kolorystykę, czyli powiedzmy jeśli ona będzie w czerwonej kreacji, to ja też powinienem się skupić na czerwonych dodatkach np czerwonym krawacie do białej koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Czy jako świadek na weselu, kolorystycznie ubiorem powinienem dopasować się do świadkowej? Czy wymagane jest to tylko u osób tworzących parę na weselu? Dodam, że ja idę w pojedynkę, świadkowa raczej z kimś.Ponieważ pytań w tym stylu było zylion, to odpowiem przewrotnie: TAK. Ona będzie ubrana stosownie do okazji (zakładam) i Ty również powinieneś być ubrany stosownie. Każde inne dostosowanie jest słabym pomysłem. Chodzi mi tu bardziej o kolorystykę, czyli powiedzmy jeśli ona będzie w czerwonej kreacji, to ja też powinienem się skupić na czerwonych dodatkach np czerwonym krawacie do białej koszuli. Kolega już Ci odpowiedział:Jako człowiek elegancki dopasowujesz ubranie do samego siebie, a nie do innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Ok, dziękuję w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Jako człowiek elegancki dopasowujesz ubranie do samego siebie, a nie do innych. ...ładnie powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Panowie, ile kosztuje uszycie chinosów u w miarę dobrego krawca? Zdaję sobie sprawę z tego że rozrzut cenowy może być spory, że dużo zależy od materiału, ale jakiego rzędu to są w ogóle koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 Panowie, ile kosztuje uszycie chinosów u w miarę dobrego krawca? Zdaję sobie sprawę z tego że rozrzut cenowy może być spory, że dużo zależy od materiału, ale jakiego rzędu to są w ogóle koszty? od 300 zł za igłęCzyli z materiałem trzeba liczyć koło pół tysiąca za parę spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 10 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2012 To zależy jaki materiał. xkoziol podał cenę za igłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 11 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2012 To zależy jaki materiał. xkoziol podał cenę za igłę.Wiem, dlatego dodałem kwotę jaką wydaje mi się że może kosztować materiał na parę spodni (bez ekstrawagancji). Zastanawiam się też na ile spodnie uszyte przez krawca, przez dostarczonego przez nas materiału będą lepsze jakościowo od, niech będzie, spodni z Massimo Dutti? Te drugie na wyprzedaży schodzą poniżej 150 zł, do tego kilkadziesiąt złotych za dopasowanie ich przez krawca do naszej sylwetki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2012 Akurat Massimo Dutti to kiepski przykład, bo jakościowo nie jest to wysoki poziom. Ale już np. stosunkowo mało znana w Polsce marka Brax robi bardzo przyzwoite spodnie, które kosztują w cenie pierwotnej 250-300 zł (dostępne w P&C). Na wyprzedaży można upolować poniżej 200 zł. Dochodzi jeszcze TK Maxx, gdzie w cenie do 200 zł można upolować marki: Gant, Bugatti, Camel Active, Tommy Hilfiger. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi