Velahrn Napisano 21 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2022 W dniu 13.09.2022 o 09:23, michasacuer napisał: Jaką gramaturę płaszcza polecacie na lekką zimę do 3 stopni na plusie do samej koszuli? 800 i więcej, jeśli mówimy o prawdziwym płaszczu zimowym. Choć płaszcze szyje się prawie zawsze tak, aby było miejsce jeszcze na sweter albo marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 21 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2022 2 godziny temu, jaskokoz napisał: Tu jest taki pan co odpowie: listy@nbp.pl Może lepiej nie pytać… 🤨 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 22 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2022 Jaką gramaturę płaszcza polecacie na lekką zimę do 3 stopni na plusie do samej koszuli?Ja w takiej temperaturze to preferuje puchowa kurtkę, sweter i ciepłe kalesony ale znam takich co w takich warunkach noszą krótkie spodenki i jeszcze mówią że im ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 12 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2022 Hej, czy macie/znacie sklepy ze skórami, w którym mógłbym kupić kawałek wyprawionej po brzegach skóry wg własnej potrzeby co do rozmiaru? Potrzebuję fajnej maty na biurko, a te oferowane w sklepach papierniczych/kaletniczych są wycenione bezzasadnie wysoko albo wyglądają brzydko (a często jedno i drugie). Myślałem, żeby przejść się do kaletnika w okolicy, ale jak zerknąłem na stronę internetową najbliższego, to wiem już, że usłyszę "nie" albo "milion dolarów". Robiłem research ale w ogóle do tych wybranych stron nie jestem przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2022 Juchcik lub mikasklep, powinieneś coś znaleźć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 12 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2022 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 14 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2022 Kupiłem takie chinosy i dopiero po odbiorze zauważyłem, że są zaprasowane w kant. Podobają mi się i chciałbym je zostawić, ale kant nie pasuje do stylu w jakim chcę je nosić. Czy taki kant "zejdzie" po kilku praniach? https://vistula.pl/beżowe-spodnie-vistula-35283-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 14 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2022 Imo tak. W dniu 12.10.2022 o 20:11, eye_lip napisał: Juchcik lub mikasklep, powinieneś coś znaleźć. No nie zagrało, bo nie wykończą mi brzegów, ale napisałem do kaletnika z dalszych rejonów Warszawy i tam chyba zagrało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 15 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2022 15 godzin temu, JakubAnderwald napisał: Kupiłem takie chinosy i dopiero po odbiorze zauważyłem, że są zaprasowane w kant. Podobają mi się i chciałbym je zostawić, ale kant nie pasuje do stylu w jakim chcę je nosić. Czy taki kant "zejdzie" po kilku praniach? https://vistula.pl/beżowe-spodnie-vistula-35283-1 Legenda głosi, że ktoś kupuje w Vistuli po regularnych cenach. Zakładam, że kant zejdzie od porządnego prasowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2022 18 godzin temu, Stormont napisał: Imo tak. No nie zagrało, bo nie wykończą mi brzegów, ale napisałem do kaletnika z dalszych rejonów Warszawy i tam chyba zagrało. A co chcesz z tymi brzegami zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 15 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2022 2 godziny temu, eye_lip napisał: A co chcesz z tymi brzegami zrobić? Pewnie mieć wkończone brzegi, żeby skóra się nie strzępiła. https://youtu.be/vRyh8VYER80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2022 Taką podkładkę najlepiej zrobić z juchtu/kruponu a te skóry są zwarte, nie strzępią się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 15 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2022 No właśnie zaproponowano taki postrzępiony kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzArek Napisano 16 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2022 Carlos Santos Croco Guimaraes vs New Balance m1500BG https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9094-Croco-Guimaraes-Sneaker/7588 Vs https://nbsklep.pl/new_balance_m1500btg?utm_source=domodi&utm_medium=cpc&utm_campaign=domodi&utm_term=[dm_id%3a5ec948ef-3822-42fe-8df3-800cb3b4f86d]&_domo Ceny podobne, pytanie o jakość. Czy mogę oczekiwać, że Carlosy są lepszej jakości i przeżyją dłużej niż new balance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 16 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2022 Godzinę temu, MistrzArek napisał: Carlos Santos Croco Guimaraes vs New Balance m1500BG https://klasycznebuty.pl/pl/p/Carlos-Santos-9094-Croco-Guimaraes-Sneaker/7588 Vs https://nbsklep.pl/new_balance_m1500btg?utm_source=domodi&utm_medium=cpc&utm_campaign=domodi&utm_term=[dm_id%3a5ec948ef-3822-42fe-8df3-800cb3b4f86d]&_domo Ceny podobne, pytanie o jakość. Czy mogę oczekiwać, że Carlosy są lepszej jakości i przeżyją dłużej niż new balance? Przecież to zupełnie inne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MistrzArek Napisano 16 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2022 (edytowane) 6 minut temu, jaskokoz napisał: Przecież to zupełnie inne buty. Pytanie dotyczy jakości butów nie rodzaju. Może sprecyzuję. Czy mogę oczekiwać, że sneakersy takiej firmy jak Carlos Santos są dużo lepszej jakości (głownie wytrzymałości) niż sneakersy z górnej półki od New Balance, Reebok itp. (buty wskazane wyżej podałem dla przykładu). Edytowane 16 Październik 2022 przez MistrzArek Uzupełnienie wiadomosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 16 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2022 9 minut temu, jaskokoz napisał: Obie pary, to sneakersy. IMO porównanie jak najbardziej właściwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2022 Gdzie szukać jakiegoś ciekawego kardigana? Półfirmalny, jeśli tak go można nazwać, albo lepiej, nie gładki, tylko bardziej splot warkoczowy, do jeansów. Najchętniej w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 16 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2022 1 godzinę temu, MistrzArek napisał: New Balance Carlosów nie znam, New Balance to fatalne buty, absolutnie niewarte ceny pierwotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 16 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2022 Gdzie szukać jakiegoś ciekawego kardigana? Półfirmalny, jeśli tak go można nazwać, albo lepiej, nie gładki, tylko bardziej splot warkoczowy, do jeansów. Najchętniej w Polsce Polecam swetry William Lockie. Mam ich wełniany kardigan z kołnierzem szalowym i jest świetny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 17 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2022 15 godzin temu, Gocławianin napisał: Obie pary, to sneakersy. IMO porównanie jak najbardziej właściwe. Ale zupełnie inny poziom elegancji. Te NB, wyglądają odpustowo. Czego dopełnieniem jest kwadratowy nosek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 18 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2022 Legenda głosi, że ktoś kupuje w Vistuli po regularnych cenach. Zakładam, że kant zejdzie od porządnego prasowania. Cena regularna (300 zł) jest dość atrakcyjna na polskim rynku chinosów. Ostatnio żeby znaleźć coś w normalnych kolorach i rozmiarówce, trzeba zapłacić ponad 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 18 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2022 Chodzi o to, że polityka Vistuli jest taka, że za miesiąc będą one kosztować 149-199 zł. A na wyprzedaży ostatnio mierzyłem ich spodnie za 50-60 zł. No chyba, że ktoś się boi, że zostaną wyprzedane, nie ma czasu bawić się w wyprzedaże itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forto Napisano 18 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2022 4 godziny temu, JakubAnderwald napisał: W dniu 15.10.2022 o 11:08, tryhp3 napisał: Legenda głosi, że ktoś kupuje w Vistuli po regularnych cenach. Zakładam, że kant zejdzie od porządnego prasowania. Cena regularna (300 zł) jest dość atrakcyjna na polskim rynku chinosów. Ostatnio żeby znaleźć coś w normalnych kolorach i rozmiarówce, trzeba zapłacić ponad 500 zł. Jak oceniasz ich jakość? Nigdy nie miałem chino z Vistuli a na wyprzedażach jestem w stanie upolować np Brax, Bugatti czy Timberland w okolicach 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 19 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2022 Chodzi o to, że polityka Vistuli jest taka, że za miesiąc będą one kosztować 149-199 zł. A na wyprzedaży ostatnio mierzyłem ich spodnie za 50-60 zł. No chyba, że ktoś się boi, że zostaną wyprzedane, nie ma czasu bawić się w wyprzedaże itp.Rozumiem że te ceny pewnie spadną. Jednak nie zależy mi na tym żeby koniecznie mieć Vistulę i polować na najniższą cenę tych spodni, porównuję po prostu ofertę chinosöw dostępnych u różnych producentów. Tutaj Vistula wypada dobrze, więc kupuję ich produkty nie czekając na wyprzedaże. Zwłaszcza że np. beżowe wykupiłem wszystkie 2 dostępne rozmiary 34/36. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi