myszy Napisano 23 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2021 19 godzin temu, Ropóh napisał: @myszy We Wrocławiu jest na Kiełbaśniczej, zaraz na początku za pubem irlandzkim, taka zabytkowa pasmanteria prowadzona przez sensownego starszego pana. Spróbuj tam. I przy okazji, można zajrzeć do sklepu Loake 😉 Dzięki, byłem tam dzisiaj ale jest zamknięta. Bylem też w kolejnej pasmanterii, i niestety jako ten gimp zaproponowano mi nic do dżinsu…. Same nici Gutermann do obszywania dziurek już zamówiłem przez internet, został tylko ten nieszczęsny gimp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasilak Napisano 26 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2021 Hej, potrzebuję kupić garnitur na cito w Warszawie. Jaki sklep będzie najmniejszym złem w tej sytuacji? Kwota bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forto Napisano 26 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2021 Z polecanych tu sklepów stacjonarnych masz Zack Roman i Macaroni Tomato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 26 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2021 @wasilakspróbuj też u www.buczynskisklep.pl. 2500 zł za garnitur, ale moim zdaniem warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2021 Z fajnych włoskich - Tasso ( tylko nie wiem czy mają dużo rtw trzeba zadzwonić) w Mariotcie, Canali (max and brands) na Wiejskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 26 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2021 Kwota bez znaczeniaDavide na Placu Trzech Krzyży. Chyba nawet mają wyprzedaż i da radę trafić Brioni poniżej 20K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2021 W dniu 18.07.2021 o 16:47, myszy napisał: @eye_lip dzięki, podejdę jutro i podpytam. Edit: Niestety w 3 pasmanteriach zaproponowali mi zwykłe nici poliestrowe jak każde inne, bo przecież nie ma specjalnych nici do dziurek. A jak wspomniałem o grubszej wokół której dziurkę się obszywa to patrzyły na mnie jak na debila. Niestety z takimi spojrzeniami trzeba się pogodzić, pytając o pewne rzeczy, jak np. tęgość buta, albo gramaturę tkaniny (nawet w polecanym tu, a chyba już nie istniejącym Merino na Jana Pawła w Warszawie, patrzyli na mnie jak na idiotę "No co pan chce, dobra włoska wełna, o co tu jeszcze pytać"?)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasilak Napisano 27 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2021 @Forto, @Gocławianin, @eye_lip, @lubo69 dzięki wielkie za szybką pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 28 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2021 Czy rozmiarówka polo od Macaroni Tomato jest gdzieś dostępna? Nie znalazłem. Ewentualnie ktoś ma i może podzielić się spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 28 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2021 @eduardo, napisz/zadzwoń na support do Makaronów - powinni Ci pomóc od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 30 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2021 Macaroni Tomato, jakby się komuś miało przydać - rozmiar koszulek Polo Rozmiar Obwód klatki Obwód dołem Długość S 94 76 65 M 98 78 67 L 102 80 69 XL 106 82 71 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 30 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2021 Rozmiarówka wyklucza mnie z grona klientów 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 30 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2021 Sam się zastanawiam czy przy wzroście 190 cm XL nie będzie za krótkie. Mówię o chęci założenia pod marynarkę, ale 'w spodnie'. Z drugiej strony może niepotrzebnie komplikuje - co myślicie o polo do marynarki bez wsadzania go w spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 30 Lipiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlekos Napisano 3 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2021 Czesc. To mój pierwszy post, choć jak wielu, publikacje na forum, czytam dość często. Zakupiłem, choć mam pewne wątpliwości odnośnie względnie klasycznego kroju teczki skórzanej. https://www.merg.pl/product-pol-132592-Teczka-meska-ciemny-braz-classic-BENITO.html Kwota, która chciałabym przeznaczyć, to właśnie 500/700zl. Choć szukałem informacji na temat wyżej opisanej teczki na tym forum, jak gogolach, to nic nie znalazłem. Czytałem o innych propozycjach, w tej kwocie typu Solier itp. Czy ktoś miał doczynienia z tą marką : Marco mazzini. Jesli ktoś ma widzę o podobnym stylu, mogę dołożyć do 1000zl, aby był to zakup bardziej na lata. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 4 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2021 Mokasyny typu driving u Millera nie odpowiadają mi ze względu na podeszwę. Partenope to samo. Czy poza Massimo Dutti jest jakaś marka w podobnym pułapie cenowym ~400 zł, którą warto rozważyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 4 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2021 W dniu 30.07.2021 o 14:09, eduardo napisał: ... co myślicie o polo do marynarki bez wsadzania go w spodnie? Nawet przy wsadzaniu w spodnie często słabo to wygląda. A w wypadku wypuszczenia na spodnie, zawsze wygląda słabo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 4 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2021 Mokasyny typu driving u Millera nie odpowiadają mi ze względu na podeszwę. Partenope to samo. Czy poza Massimo Dutti jest jakaś marka w podobnym pułapie cenowym ~400 zł, którą warto rozważyć?Chodzi o to żeby nie było gumowych kulek tylko takie duże bloki albo w ogóle podeszwa cała z gumy?Ja rozważałem Bexley, np takie, ale koniec końców nie kupiłem, wybrałem Milery z kulkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2021 Zobacz u Orban's. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 5 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2021 8 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Chodzi o to żeby nie było gumowych kulek tylko takie duże bloki albo w ogóle podeszwa cała z gumy? Jakoś nie leżą mi te gumowe kulki na pięcie. Letnie lniane, jasne spodnie i takie kropy Chyba, że się mylę i możesz jakieś zdjęcie zapodać jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 5 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2021 11 godzin temu, Awopiotr napisał: Nawet przy wsadzaniu w spodnie często słabo to wygląda. A w wypadku wypuszczenia na spodnie, zawsze wygląda słabo. Dziwne jest to, że osoby, które 'polubiły' tą opinię zrobiły to samo pod zdjęciami kolegi michasacuer w wątku ubioru casualowego, gdzie ma polo wypuszczone na spodnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 5 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2021 Godzinę temu, eduardo napisał: Dziwne jest to, że osoby, które 'polubiły' tą opinię zrobiły to samo pod zdjęciami kolegi michasacuer w wątku ubioru casualowego, gdzie ma polo wypuszczone na spodnie 2 osoby na 3 które polubiły cytowany przez Ciebie post nie polubiło zdjęcia wyciągniętej polówki z marynarką, więc ja bym chyba nie uogólniał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2021 Mógłbyś przypomnieć to zdjęcie? Cóż, o lajku w moim przypadku decyduje wiele przesłanek, a najważniejsza jest ta, że komuś w ogóle chciało się opublikować zdjęcie. Widać wypuszczone polo nie zakłuło moich oczu na tyle boleśnie, żeby z pogardą przeskrolować dalej. Nie zmienia to faktu, że jeżeli już zakładam marynarkę na polówkę, to tę ostatnią zawsze wpuszczam w spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 5 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2021 Jakoś nie leżą mi te gumowe kulki na pięcie. Letnie lniane, jasne spodnie i takie kropy Chyba, że się mylę i możesz jakieś zdjęcie zapodać jak to wygląda?Tak to wyglada po jednym sezonie, co w warunkach pandemonium przedkłada się na jakieś 10 wyjść:Kupowałem te buty z pewna obawą, teraz, z perspektywy czasu uważam że:a/ nie jest tak źle jak myślałemb/ wciąż uważam ze bloki są lepsze niż kulkiOgólnie ok, ale widać ze zamsz na pięcie sie trochę wyciera, poza tym wyglada na to ze niechcący rozdeptane jakiegoś ślimaka, którego pozostałości trudno było usunąć. To ilustruje dlaczego podeszwa z zamszu to trochę niefortunny pomysł. Jeśli chodzi o wygodę, jest bardzo dobrze, nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2021 U mnie jako pierwsze ścierały się te bloki lub kulki pięty, aż do materiału buta, w sumie można powiedzieć, że na pięcie po jakimś czasie nie było już podeszwy. Kulki są wygodne, ale do pomieszczeń. Na chodniku/asfalcie zużywają się w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi