Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, Ropóh napisał:

@myszy

We Wrocławiu jest na Kiełbaśniczej, zaraz na początku za pubem irlandzkim, taka zabytkowa pasmanteria prowadzona przez sensownego starszego pana. Spróbuj tam. 

I przy okazji, można zajrzeć do sklepu Loake 😉

Dzięki, byłem tam dzisiaj ale jest zamknięta. 
Bylem też w kolejnej pasmanterii, i niestety jako ten gimp zaproponowano mi nic do dżinsu….

Same nici Gutermann do obszywania dziurek już zamówiłem przez internet, został tylko ten nieszczęsny gimp.

W dniu 18.07.2021 o 16:47, myszy napisał:

@eye_lip dzięki, podejdę jutro i podpytam.

Edit:

Niestety w 3 pasmanteriach zaproponowali mi zwykłe nici poliestrowe jak każde inne, bo przecież nie ma specjalnych nici do dziurek. A jak wspomniałem o grubszej wokół której dziurkę się obszywa to patrzyły na mnie jak na debila. 

Niestety z takimi spojrzeniami trzeba się pogodzić, pytając o pewne rzeczy, jak np. tęgość buta, albo gramaturę tkaniny (nawet w polecanym tu, a chyba już nie istniejącym Merino na Jana Pawła w Warszawie, patrzyli na mnie jak na idiotę "No co pan chce, dobra włoska wełna, o co tu jeszcze pytać"?)...

Czesc.

To mój pierwszy post, choć jak wielu, publikacje na forum, czytam dość często.

Zakupiłem, choć mam pewne wątpliwości odnośnie względnie klasycznego kroju teczki skórzanej.

https://www.merg.pl/product-pol-132592-Teczka-meska-ciemny-braz-classic-BENITO.html

Kwota, która chciałabym przeznaczyć, to właśnie 500/700zl.

Choć szukałem informacji na temat wyżej opisanej teczki na tym forum, jak gogolach, to nic nie znalazłem.

Czytałem o innych propozycjach, w tej kwocie typu Solier itp.

Czy ktoś miał doczynienia z tą marką

Marco mazzini.

Jesli ktoś ma widzę o podobnym stylu, mogę dołożyć do 1000zl, aby był to zakup bardziej na lata.

Pozdrawiam.

Mokasyny typu driving u Millera nie odpowiadają mi ze względu na podeszwę. Partenope to samo. Czy poza Massimo Dutti jest jakaś marka w podobnym pułapie cenowym ~400 zł, którą warto rozważyć?

Chodzi o to żeby nie było gumowych kulek tylko takie duże bloki albo w ogóle podeszwa cała z gumy?

Ja rozważałem Bexley, np takie, ale koniec końców nie kupiłem, wybrałem Milery z kulkami.

8 godzin temu, ciasteczkowy napisał:

Chodzi o to żeby nie było gumowych kulek tylko takie duże bloki albo w ogóle podeszwa cała z gumy?

Jakoś nie leżą mi te gumowe kulki na pięcie. Letnie lniane, jasne spodnie i takie kropy :) 

Chyba, że się mylę i możesz jakieś zdjęcie zapodać jak to wygląda?

11 godzin temu, Awopiotr napisał:

Nawet przy wsadzaniu w spodnie często słabo to wygląda. A w wypadku wypuszczenia na spodnie, zawsze wygląda słabo.

Dziwne jest to, że osoby, które 'polubiły' tą opinię zrobiły to samo pod zdjęciami kolegi michasacuer w wątku ubioru casualowego, gdzie ma polo wypuszczone na spodnie :)

• Like 1

Godzinę temu, eduardo napisał:

Dziwne jest to, że osoby, które 'polubiły' tą opinię zrobiły to samo pod zdjęciami kolegi michasacuer w wątku ubioru casualowego, gdzie ma polo wypuszczone na spodnie :)

2 osoby na 3 które polubiły cytowany przez Ciebie post nie polubiło zdjęcia wyciągniętej polówki z marynarką, więc ja bym chyba nie uogólniał

Mógłbyś przypomnieć to zdjęcie? Cóż, o lajku w moim przypadku decyduje wiele przesłanek, a najważniejsza jest ta, że komuś w ogóle chciało się opublikować zdjęcie. Widać wypuszczone polo nie zakłuło moich oczu na tyle boleśnie, żeby z pogardą przeskrolować dalej. Nie zmienia to faktu, że jeżeli już zakładam marynarkę na polówkę, to tę ostatnią zawsze wpuszczam w spodnie.

Jakoś nie leżą mi te gumowe kulki na pięcie. Letnie lniane, jasne spodnie i takie kropy  
Chyba, że się mylę i możesz jakieś zdjęcie zapodać jak to wygląda?

Tak to wyglada po jednym sezonie, co w warunkach pandemonium przedkłada się na jakieś 10 wyjść:

f5b606a53fff2b4c8a4707e67177c143.jpg
58b6297e2629629e7fdba391feb4af11.jpg

Kupowałem te buty z pewna obawą, teraz, z perspektywy czasu uważam że:

a/ nie jest tak źle jak myślałem

b/ wciąż uważam ze bloki są lepsze niż kulki

Ogólnie ok, ale widać ze zamsz na pięcie sie trochę wyciera, poza tym wyglada na to ze niechcący rozdeptane jakiegoś ślimaka, którego pozostałości trudno było usunąć. To ilustruje dlaczego podeszwa z zamszu to trochę niefortunny pomysł. Jeśli chodzi o wygodę, jest bardzo dobrze, nie mam zastrzeżeń.