Harth Napisano 18 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2018 Panowie, Czy na koszulkę polo 'można' wkładać sweter jak poniższy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 18 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2018 Szybka sprawa - myslalem o nieformalnym szarym garniturze do zdekompletowania. Szary Turin za 1000 od Milera. Niestety klejonka. Nada sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 19 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2018 Panowie, Czy na koszulkę polo 'można' wkładać sweter jak poniższy? Ja wkładam, choć staram się mieć wtedy większe rozcięcie pod szyją żeby kołnierzyk polo mógł leżeć bardziej swobodnie. Ale czemu na tym zdjęciu model nosi też krawat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 Czy ktoś posiada buty Loake model Perth najlepiej czarne i mógłby pochwalić się zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2018 22 minuty temu, Krzysiek_W napisał: jako ciekawostka (nie ma tematu tylko o poszetkach): Już jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kily Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 Panowie, jak to jest z kierunkiem zakładek w spodniach? Nie mam jeszcze niestety żadnego doświadczenia ze spodniami z zakładkami, więc to dla mnie czarna magia, a chcę takie zamówić. Zakładki mogą być skierowane do wewnątrz lub na zewnątrz. Czy to jest różnica czysto estetycznych preferencji czy są jakieś praktyczne różnice wynikające z tych rozwiązań? Czy np. w zależności od typu sylwetki wybiera się kierunek zakładek? I czy to odróżnienie zakładek skierowanych dotyczy tylko podwójnych zakładek czy pojedynczych też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 25 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2018 Czy marynarka ze 100% jedwabiu (zakładam, że Lanificio di Pray to dobre źródło) będzie się wyświecała na łokciach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 27 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2018 @Kily nie popieram tego jakąkolwiek znajomością krawiectwa bądź zasad ubioru, ale chyba bardziej podobają mi się zakładki na zewnątrz, dają "opływowość" na biodrach i kierują wzrok dalej, a te do wewnątrz kierują wzrok w stronę krocza. Takie moje odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lafayette Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 https://www.countryattire.com/barbour-men-s-heritage-liddesdale-navy-mqu0240ny92.html Czy ktoś posiada ten model kurtki? Tradycyjna liddesdale jest przez swój obszerny krój niestety nie dla mnie. Jakby ktoś podał wymiary (najlepiej któregoś z mniejszych rozmiarów) to byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Nie mam teraz tej kurtki przy sobie , ale noszę M-kę w tradycyjnej wersji , a w Heritage mam L , szerokość pod pachami o ile dobrze pamiętam to 58-59 cm ( Heritage ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lafayette Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Yhym, dziękuję za szybką odpowiedź. Klatka w sumie nie jest największym problemem, głównie to że jest prosta na całej długości. Nie mam jakiegoś ogromnego parcia na dopasowanie kurtki, ale jestem bardzo szczupły i przydałoby się te kilka cm mniej w talii. Na stronie heritage wygląda na wytaliowaną (tak też głosi opis), czy tak właśnie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 1 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2018 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszz Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 Szybko i zwięźlę. Gdzie w Warszawie skorcenie i zwężeni spodni garniturowych SuSu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 Szybko i zwięźlę. Gdzie w Warszawie skorcenie i zwężeni spodni garniturowych SuSu ? Józef Mazur, Chmielna 22Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszz Napisano 3 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2018 7 minut temu, shinobi napisał: Józef Mazur, Chmielna 22 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk dziękuję. mógłbyś jeszcze podać przybliżony koszt takiej usługi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojcisz Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Cześć, Kupiłem garnitur na wesele, który wymaga delikatnego skrócenia rękawów. 1-1,5 cm. Krawiec zaproponował mi skrócenie po ukosie tak żeby nie zbliżyć się za bardzo do guzików. w najszerszym miejscu cięcie bedize ok 1-1,5 cm, a przy guzikach ok 0,5cm. Twierdzi, że angielskie marynarki są w ten sposób cięte. Zastanawiam się czy to jest ok. Do tej pory spotkałem się tylko z nogawkami ciętymi po ukosie. Z góry dziękuje za pomoc. (Na zdjęciu oryginalny rękaw przez przeróbkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 10 minut temu, wojcisz napisał: Cześć, Kupiłem garnitur na wesele, który wymaga delikatnego skrócenia rękawów. 1-1,5 cm. Krawiec zaproponował mi skrócenie po ukosie tak żeby nie zbliżyć się za bardzo do guzików. w najszerszym miejscu cięcie bedize ok 1-1,5 cm, a przy guzikach ok 0,5cm. Twierdzi, że angielskie marynarki są w ten sposób cięte. Zastanawiam się czy to jest ok. Do tej pory spotkałem się tylko z nogawkami ciętymi po ukosie. Z góry dziękuje za pomoc. (Na zdjęciu oryginalny rękaw przez przeróbkami) Ja specem nie jestem ale wydaje mi się, że wtedy mankiet nie będzie równo wystawał spod marynarki chyba, że koszule też ciachniesz po skosie. Z drugiej strony wydaje mi się, że 1,5 cm spokojnie można skrócić bez szkody dla guzików ostatecznie nawet zostawić tylko 3 guziki bo zdaje się to tylko imitacje więc powinno dać się wypruć bez śladu. Pomijam, że dziwnie są przyszyte te guziki z przerwą na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Alternatywnie lepszy krawiec, który skróci górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Czy ten rękaw nie jest dobrej długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Czy ten rękaw nie jest dobrej długości? Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojcisz Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Na zdjęciu jest dobrej długości. To zdjęcie ze strony. Mi jest niestety za długi. Czyli generalnie nie skraca się rękawów po skosie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 4 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2018 Nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Są dwie opcje: przesunąć guziki albo skrócić rękaw od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 Granatowa marynarka o pewnej dozie formalności na okres letni. Mam jakis inny wybór niz welniania o luznym splocie na szczątkowej podszewce? Mowa ofc o materiale. Jedynie co mi przychodzi do głowy to mieszanka welny z jedwabiem/lnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klient Napisano 8 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2018 nie wiem czy to dobry wątek, ale nie znalazłem bardziej odpowiedniego e - mailuje w sprawie rozmiaru butów z crownhill i meermin w poszukiwaniu butów na wysokie podbicie. Co do wysokiego podbicia otrzymałem od ww. krótką radę - weź o 1 lub 0,5 rozmiaru większe i nie będzie problemu z wysokim podbiciem. Czy na prawdę tak to działa ? Ktoś ma jakieś doświadczenia ? Do tej pory w moich oxfordach przyszwa się niestety nie schodziła, ale jakoś trzeba było z tym żyć. Czy w monkach pownno być lepiej, czy monki lepiej zniosą wysokie podbicie, czy będzie to samo i zostają mi jak zawsze buty w otwarta przyszwą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 Poszukuję dobrej jakości skarpet typu invisible socks w ciemnych kolorach (Pedemeia odpada), czyli takich jeszcze mniejszych stopek. Najlepiej bawełna i len + elastan. Póki co męczę się z "bambusowymi" skarpetami noname które notorycznie się zsuwają pomimo silikonu na pięcie. Poszukuję też dobrej jakości tradycyjnych stopek przed kostkę ale w jednolitych, żywych kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi