Xune Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Pytanko - w JBMDNS ciągle ktoś wspomina nieschodzącą się przyszwę - ale czy ten element który się schodzi (gdzie są sznurowadła) nie jest czasem obłożyną? A przyszwa to ten fragment cholewki niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 @Xune Jeśli przyjąć nazewnictwo z pracowni Jan Kielman i Syn, ten konkretny element to główka kwatery. Przyszwa jest istotnie niżej, między noskiem, a kwaterą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Kwatera to w ogóle (staro)polskie określenie obłożyny, AFAIK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Niemniej, termin ten wciąż jest wykorzystywany w zakładzie Kielmana (i zapewne innych warszawskich zakładach z tradycjami, choć tego nie potwierdzałem). I wyszczególnia się w tej terminologii właśnie główkę kwatery, czyli część kwatery (lub jak wolisz obłożyny) która jest sznurowana. Nie spotkałem się z innym precyzyjnym określeniem tego elementu. Jeśli chcemy być więc precyzyjni, możemy mówić o schodzeniu się główki kwatery lub, w wariancie mniej precyzyjnym, o schodzeniu się obłożyny (kwatery). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Mam pytanie,otóż chciałem kupić tkaninę na marynarkę (harris tweed)namierzyłem tego o to sprzedającego no i mam problem,z resztą zobaczcie sami http://www.ebay.pl/itm/Harris-Tweed-Fabric-labels-100-wool-Craft-Material-various-Sizes-code215162-/111739227852?var=&hash=item1a042d4ecc:m:mhJBryEcmU6aMFeZJxfDSew Potrzebuje 1.5 metra tkaniny jak to zrobic,aby własnie tyle zamówić? Czy ktoś już coś od niego coś brał i ma doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 3 minuty temu, Pendoro napisał: Mam pytanie,otóż chciałem kupić tkaninę na marynarkę (harris tweed)namierzyłem tego o to sprzedającego no i mam problem,z resztą zobaczcie sami http://www.ebay.pl/itm/Harris-Tweed-Fabric-labels-100-wool-Craft-Material-various-Sizes-code215162-/111739227852?var=&hash=item1a042d4ecc:m:mhJBryEcmU6aMFeZJxfDSew Potrzebuje 1.5 metra tkaniny jak to zrobic,aby własnie tyle zamówić? Czy ktoś już coś od niego coś brał i ma doświadczenie? Nie lepiej zapytać u źródła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 A tez racja,już napisałem wiadomość... czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Szybkie pytanie - co jest powodem 'wrzynania' się spodni w pośladki? pytam od strony konstrukcyjnej. Zbyt niski stan? Za szerokie w biodrach? Czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 Podejrzewam, że zbyt niski stan niż taki, do którego jesteś przyzwyczajony. Odruchowo próbujesz podciągać spodnie wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 25 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 Sam nie mam takiego problemu, pytałem z czystej ciekawości często to widzę i właśnie nie tylko u osób z "pokaźniejszym siedzeniem" i zastanawiam się czego to wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 5 godzin temu, Dziaku napisał: i zastanawiam się czego to wina. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Czym jest rozmiar paska w shopmiler (długością całkowitą, obwodem pasa, długością do 3 dziurki)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Pytanie shoepssion zamówiłem buty i chce zapłacić online,sklep wysłał mi dane i numer zamówienia tylko chodzi o przelew bankowy a dokładnie o cyfry. Czy chodzi o nr konta gdzie jest 9 cyfr,czy też może gdzie tych cyfr jest 20 obok którego jest napis IBAN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 9 cyfr to zapewne IKO w niektórych bankach. Standardem numeru bankowego jest iban. Skoro pytasz to pewnie nie korzystasz z Iko, więc przelej tradycyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pendoro Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Czy w Polsce(najlepiej Warszawa i okolice) istnieją hurtownie(raczej garbarnie) oferujące skóry np odzieżowe najlepszej jakości coś a la model manufaktury Horween w USA? Chciałbym uszyć kożuch u kuśnierza(mam już 2 pracownie na oku w mieście stołecznym) dokładnie taki http://articlesofstyle.com/22595/1-piece3-ways-vintage-shearling-bomber/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 27 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2016 Czy ma ktoś bezpośrednie porównanie jakości Meermina i Crownhilla (ich podstawowych linii)? Zastanawia mnie jak bardzo różnią się skórami, o tym że Crownhill szyje blakiem to wiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 27 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2016 Jak dostać rabat na klasycznebuty.pl? Chodzi mi o ten 5% za newslettera. Chyba, że jestem w błędzie i czegoś takiego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 27 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2016 Dnia 26.11.2016 o 09:09, kamilp napisał: Czym jest rozmiar paska w shopmiler (długością całkowitą, obwodem pasa, długością do 3 dziurki)? Nie pamiętam co mi odpowiedzieli na to pytanie, ale ja mam w pasie 88 cm, a pasek (po konsultacji ze sklepem) zamówiłem 90 i jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Panowie... Przegladałem koszule w tk maxx i znalazłem jedną z materiałem cotonificio albini druga z thomas mason ale jak czytalem sklad to wyszło 75% cotton 21% poliamid nylon 4% elastyna Czy taką koszulę da się w ogóle nosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Mam koszulę o podobnym składzie i da się ją nosić, ale dzisiaj już bym nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 jeszcze jedno szybkie pytanie Co sądzicie o tkaninach koszulowych loro piana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 Czy ktoś korzystał z oferty http://ramallo.pl/ ? Ceny wyglądają na atrakcyjne, producenci wymienieni na stronie też niczego sobie, jedynie co budzi pewne obawy to zakładka sklep i produkty gotowe, nie wyglądają zachęcająco. Mały update strona fb zawiera więcej zdjęć produktów, w tym szytych na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 Mam pytanie dotyczące doboru pasty i kremu do butów - buty yanko cuero - jaki nr i marka (saphir BDC czy M'dor, tarrago...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk6 Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 Hej, jako świeżak mam nadzieję, że relatywnie dobry wątek wybrałem na zadanie mojego pytania, chociaż mam wątpliwości Szperając po olx natrafiłem na: https://www.olx.pl/oferta/plaszcz-meski-welna-kaszmir-votum-luigi-zitto-52-CID87-IDdSuON.html#aedfac6bca I moje pytanie to: czy ktoś coś wie o rzekomym VOTUM Luigi Zitto? Szukając nieco po internecie, nie znalazłem nic na temat takiej działalności. Skład płaszcza wydaje się świetny. Czy więc jest to bargain, czy... niewiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2016 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi