Servetch Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 A święta francuska przerwa obiadowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 No jest. Wszystko jest względne. Zanim zejdzie się do knajpy, znajdzie stolik, wybierze się w menu na co się ma ochotę, kelner to przyniesie (w godzinie szczytu), potem doniesie wodę, potem deser - i już jest godzina dziesięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 To nawet mając stołówkę pod nosem godzina dziesięć bywa zbyt krótka w dobrym towarzystwie Wyobraziłem sobie po prostu jakieś paniczne pochłanianie jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Korzystał ktoś z forumowiczów ze sklepu: http://www.onlylens.com/pl/i mógłby się wypowiedzieć? Niektóre modele mają w bardzo atrakcyjnych cenach, a niechciałbym trafić na jakiś problemy z wysyłką bądź coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Drodzy koledzy, co sądzicie o garniturach z Massimo Dutti - warte swojej ceny? Cena podobna do blue line SuSu, zastanawiam sie co wybrać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cleviere Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Panowie, Myślicie, że za ta cenę warto? Rozmiarówka mokasynów MD nie rozni sie od ich innych butow? http://www.massimodutti.com/pl/pl/c0p6954789.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Za tą cenę raczej warto, sam kupiłem. Co do rozmiarówki to ja zwykle u nich jestem pomiędzy 41 a 42, tu ze względu na brak wiązania/zapięcia wziąłem 41. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 A jak u nich z rozmiarówką? Tabelka podpowiada w moim przypadku brać rozmiar większy, jak w butach sportowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 MD trzyma rozmiarówkę - 43 to 43 itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuzetta Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Panowie może któryś z was pomoże mi zidentyfikować produkt. W szafie u babci znalazłem płaszcz męski uszyty na miarę (chyba?). Wydaje mi się, iż może być to produkt miarowy z racji na widoczne ręczne obszycie butonierki i dziurek na guziki. Staram się wyszukać w internecie chociażby szczątkowych informacji na temat tego płaszcza ale bezskutecznie. Chciałbym dowiedzieć się czy rzeczywiście jest to produkt bespoke i z jakiego kraju/pracowni krawieckiej pochodzi. Może któryś z Panów mi pomoże w identyfikacji? Poniżej zamieszczam zdjęcie metki (jedynej w całym płaszczu) która to wszyta jest w środku jednej z wewnętrznych kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Blackburn to Wielka Brytania, Ballards sugeruje nazwę sklepu/zakładu, a 11.10.54 datę (zapewne) wykonania. Cameron Clark to czyjeś nazwisko, nie wiem czy krawca czy klienta, ale obstawiałbym to drugie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Blackburn to Wielka Brytania, Ballards sugeruje nazwę sklepu/zakładu, a 11.10.54 datę (zapewne) wykonania. Cameron Clark to czyjeś nazwisko, nie wiem czy krawca czy klienta, ale obstawiałbym to drugie. Sherlock Holmes byłby z Ciebie dumny! A mole go nie zjadły, tego płaszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuzetta Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 @MateuszT.Dziękuję!@swordfishtromboneChodzi właśnie o to, że płaszcz ten wygląda jak by był uszyty wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Bardzo ciekawe. Ma jakieś inne metki (np. z pochodzeniem materiału?). Wrzuć zdjęcie! Dobrze zachowany element ubioru z lat 50-tych jest sam w sobie wartościowy... Możesz też spróbować zadzwonić pod 6772 (żarcik taki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damszczak Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Co tutejsi sympatycy sądzą o kolorowych sznurówkach? Kupiłem wiśniowe oxfordy i noszę je w zestawach raczej casual niż smart. Myślałem nad jakimiś ciemnozielonymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Ja nie używam, ale dobrane z sensem do zestawu casual mogą być. Byle nie przesadzić z dodatkami - jeśli każdy element ubioru ma jakiś "wodotrysk", to się robi choinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Co tutejsi sympatycy sądzą o kolorowych sznurówkach? Kupiłem wiśniowe oxfordy i noszę je w zestawach raczej casual niż smart. Myślałem nad jakimiś ciemnozielonymi... Wiśniowe oxfordy i casual = something no yes. Tak czy inaczej, kolorowe sznurowadła są dla kobiet i gimbusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Jeszcze nie widziałem żadnych butów z kolorowymi sznurowadłami które by pasowały… Zawsze się gryzą. Według mnie warto popróbować z odcieniami, ale kontrastowe (pod względem koloru) sznurówki są kiepskim pomysłem. @Damszczak zrób zdjęcie butów, to zrobię wizualizację z zielonymi sznurówkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Ostatnio mam problem z dobraniem szarego garnituru w kratę PoW do odpowiedniej okazji. Bo właściwie na jaką okazję będzie dobry? Patrząc z perspektywy studenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Na egzaminy odpada, zbyt mało formalny. Ja swój noszę na zajęcia (jako prowadzący), konferencje i inne takie. To świetny garnitur, ale istotnie nie dla każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Właśnie myślałem, czy nie założyć go na najbliższą konferencję STN. Chyba tak zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Jeszcze nie widziałem żadnych butów z kolorowymi sznurowadłami które by pasowały… Zawsze się gryzą. Według mnie warto popróbować z odcieniami, ale kontrastowe (pod względem koloru) sznurówki są kiepskim pomysłem. @Damszczak zrób zdjęcie butów, to zrobię wizualizację z zielonymi sznurówkami Tyle, ze zielen nie pasuje do wisni:/ Po co cudowac, skoro bedzie to kiepsko sie prezentowalo? Jeszcze ktos zobaczy i nie daj Boze, jeszcze sie spodoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 a co to jest STN? Każda dyscyplina akademicka ma swój dress code, ale dobry nieformalny garnitur (np. PoW) powinien się chyba wpasować w każdy z nich (może poza Politechniką ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Właśnie w Politechniczne klimaty by się dobrze wpasowywał - więcej - na rozmowę o pracę dla inżyniera byłby dobry (tak, strój przy rozmowie rekrutacyjnej bardzo dużo mówi o kandydacie, a lekka krata i jaśniejsze kolory sugerują pewność co do swoich kwalifikacji, przynajmniej u technicznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Ostatnio mam problem z dobraniem szarego garnituru w kratę PoW do odpowiedniej okazji. Bo właściwie na jaką okazję będzie dobry? Patrząc z perspektywy studenta Krata jest nieformalna. Bardzo nieformalna. Mozesz ja ubrac na codzien, jesli lubisz. Ale krata jest wymagajaca i szczera. Na krate musisz, niestety, uczciwie zapracowac po pierwsze na silowni, bo strasznie pogrubia a dwa z dodatkami, bo nie lubi nudy. I taki to mamy problem z krata. Ale jak juz Cie pokocha, to calym sercem. Nie odbieraj tego jako zart:) Ja jeszcze uczciwie pracuje na silowni, bo dodatki juz mam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi