Szpila Napisano 24 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2016 Raczej nie, jeśli nie będzie wystawać spod marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ladek22 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Czarna. Choć lepszym rozwiązaniem byłoby założenie ciemnogranatowego garnituru. Dzięki, teraz będę czuł się pewnie Ciemnogranatowego garnituru nie mam. Posiadam tylko ten jeden czarny! Mam nadzieję, że w każdym dobrym sklepie z odzieżą da się zakupić muchę. Jasnego (białego, szarego lub popielatego) cienkiego golfa pod marynarkę szukam bezskutecznie już kilka lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Oj nie w każdym, a w zasadzie prawie żadnym jeżeli ma to być mucha wiązana, bo taka tylko wchodzi w grę. Popatrz sobie na kilka sklepów internetowych, typu poszetka.com, Embassy of Elegance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ladek22 Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Byłem dziś w salonie "Elka" i zakupiłem muszkę Ma taki mały zaczep i na szczęście nie trzeba wiązać. Z wiązaniem czegokolwiek mam zawsze problem. Potrafię zawiązać buty i nic poza tym ) Dziękuję za rady! Ps. Jeszcze jedno małe pytanie Przy garniturze mam do kompletu kamizelkę. Wypada ubrać kamizelkę czy nie? Niektórzy kategorycznie odradzają twierdząc, że nie wypada, ale są też zwolennicy kamizelki pod marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 Byłem dziś w salonie "Elka" i zakupiłem muszkę Ma taki mały zaczep i na szczęście nie trzeba wiązać. Z wiązaniem czegokolwiek mam zawsze problem. Potrafię zawiązać buty i nic poza tym ) Dziękuję za rady! Ps. Jeszcze jedno małe pytanie Przy garniturze mam do kompletu kamizelkę. Wypada ubrać kamizelkę czy nie? Niektórzy kategorycznie odradzają twierdząc, że nie wypada, ale są też zwolennicy kamizelki pod marynarką. Kamizelka jak najbardziej! Co do muchy, nie idź tą drogą. To jak krawat na gumce, niezbyt eleganckie. Wiązanie nie jest trudne, jak już raz złapiesz "o co chodzi" to później nie jest to żaden problem. Tu link z instrukcją: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 W temacie kamizelki zalecałbym ostrożność, prawdę mówiąc - wiele modeli nie wygląda za korzystnie, szczególnie te wysoko zapinane. A co do muszki - wg mnie lepszym pomysłem byłaby bordowa - użycie czarnej kojarzy mi się z podrabianiem smokingu. Bordo jest nie tylko bardziej uniwersalne, ale też wygląda bardzo dobrze w połączeniu z czernią i w strojach wieczorowych w ogóle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Byłem dziś w salonie "Elka" i zakupiłem muszkę Ma taki mały zaczep i na szczęście nie trzeba wiązać. Z wiązaniem czegokolwiek mam zawsze problem. Potrafię zawiązać buty i nic poza tym ) Na tym forum można mieć buty, których nie trzeba wiązać (monki, loafersy, sztyblety itd.), ale z muszką jest dokładnie odwrotnie - tylko wiązane! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Potrzebuje czarnych Oxfordów Cap Tope. Coś co zakładam kilka razy w roku wieczorową porą do garnituru. A może i zacznę z czym innym nosić W każdym bądź razie: 1. Warto kupić buty sygnowane marką Herring? 2. Oglądałem sklepy i modele które można kupić to: - Barker Luton - skóra polerowana - Loake 200B - kilka modeli Gordon&Bros - Berwick (też jest ich kilka) Wiem że ten temat był kilka razy omawiany, więc, zakładając że spasują do nogi, to które z powyższych kupić? Z tego co się orientuję to Loake jakoś tak średnio, a G&B za więcej niż 600 nie warto,a to i tak drogo za tą firmę (o ile nic nie pomyliłem). Czy nie najlepsze będą Barkery albo Berwicki? WOlałbym but trochę bardziej "sportowy" a nie gruby i płaski, a w tym najlepsze są chyba Berwick. Cenowo wychodzą bardzo podobnie. Z ciekawości, szukałem CZEGOKOLWIEK i praktycznie nie ma butów z zamkniętą przyszwą <500zł. Tak wiem, tu i tak się buty kupuje za dwa razy tyle, ale na góra pięć razy w roku jakiś rozsądek trzeba zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 @mrkaramba: właśnie z uwagi na sporadyczne użytkowanie ("od święta" w pełnym słowa znaczeniu), wybrałem Barker Luton (lico) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Dzięki. A jak się ma Barker do Berwicka? Berwicki wydają się smuklejsze, ale może to kwestia zdjęcia? Wolałbym buty z wysoko wyprofilowanych podbiciem. Jakby oba były w Polsce, tyle bym nie pytał, ale Barkery tylko UK, a zamawiać i odsyłać tam to szkoda pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 nie wiem, nie mam żadnych Berwicków obecnie - Luton to klasyczne kopyto, na tyle ile powinny byc formalne buty na formalne okazje - jeśli pytasz czy mają w sobie "sex", to nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 ok, dzięki, rozejrzę się jeszcze zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Skóra polerowana źle mi się kojarzy i każdemu kto myśli o zakupie takich butów, powiem nie idź tą drogą, tym bardziej jeżeli mają być zakładane na specjalne i wyjątkowe okazje (nawet jeżeli takie okazje zdarzają się kilka razy w roku). https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1328-marka-loake/?p=176432 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 @mrkaramba - nie wiem jaki rozmiar nosisz, ale Lutony są również w 'normalnej' skórze - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?colset=1&styleid=1367&shoeid=5125&brandid=2&catid=86&oldcolid=4344&stype=0&colourid=2646 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 i ja o tej skórze pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 MrKaramba - jakbyś trochę dołożył... Co do Herringa - pod tą marką szyją różni producenci, także Barker i Loake. Mam dwie pary butów Herring. Jedne chyba Barker, drugie Cheaney i obie pary są świetne. A do tego błyskawiczna dostawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 E to coś przegapiłem. Dzięki za info. Widziałem głównie polished w wielu rozmiar właśnie. Rozmiar mój tak między 43-44, zależnie od marki. długość stopy 27-25,5cm, aczkolwiek mi się bardzo rozchodzi jak staję i chodzę i dochodzi do 28 (miałem mierzone). Angielski 9,5 będzie dobry na kopycie G? W teorii wydaje mi się że tak, ale może ktoś nosi podobne. przy okazji, poczytałech o Berwickach, i mimo pozytywnych opinii, te szybko ścierająca się podeszwa mnie przeraża conieco, a cena ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Z tego co czytam to możesz zamówić sporo za duże buty, napisz zmierzony jeden wymiar stopy, bo w poście zawarłeś aż 3 dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Ok, znalazłem podpowiedzi w wątku z Barkerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 W głowie mi siedzi ta oto marynarka http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-logan-249-k-3953-20471-p Wybije mi ktoś ją czy dokonać zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Całkiem ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipP Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 http://bergbergstore.com/accessories/knitted-hats/ribbed-cashmere-hat-loden-green.html Miał ktoś może do czynienia z akcesoriami firmy berg&berg? Zaciekawiła mnie cena tej czapki, poza tym jest tez kilka ciekawych krawatów / poszetek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 z tego co czytałem na styleforum.net produkty B&B zbierają dobre recenzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Całkiem ładna. Marynarka zamówiona, z obecnym rabatem 20% wyszło 360 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi