Michał W. Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Jak wygląda sprawa przeróbek kuśnierskich, zwężania rękawów czy taliowania skórzanych kurtek/parek w porównaniu do np. marynarek? Czy i o ile mniej więcej taka usługa jest droższa u kuśnierza niż analogiczne usługi u krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 25 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2015 Co sądzicie o marynarkach Próchnika? Podoba mi się ta http://sklep.prochnik.pl/marynarki/2921-marynarka-jz15-leconfield.html i nawet jest mój rozmiar, opłaca się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 Czy miał ktoś do czynienia z tymi szelkami .I mógłby się wypowiedzieć na temat ich jakości w porównaniu do szelek z eleganckipan czy pewienpan . http://allegro.pl/szelki-meskie-na-guziki-i-klipsy-14-wzorow-prezent-i5816961141.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 Zauważ, że to jest rozciągliwa taśma (guma) - takie szelki o wiele gorzej trzymają spodnie w porównaniu do materiałowych W sumie tylko na pewienpan masz szelki z nie-taśmy (a i tak nie wszystkie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avat Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Cześć, Garnitury teraz w cenach nawet 60% niższych niż standardowo. To dobry moment na kupno? Czy w okolicach lutego są podobne wyprzedaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 W okolicach lutego ceny prawdopodobnie jeszcze spadną, ale jeśli masz przeciętny rozmiar to lepiej nie czekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Jesli mam w płaszczu poszetkę, czy w marynarce powinienem mieć taką samą poszetkę, czy może być inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Może być inna a nawet powinna - poszetka w płaszczu ma się komponować z płaszczem (szalikiem, kapeluszem, rękawiczkami), a ta z marynarki - z marynarką, koszulą i krawatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuko Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Jak zachowuje się grenadyna bez podszewki? Ładnie trzyma węzeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Ciemno niebieska nieformalna marynarka (SuSu Husdon), biała koszula, beżowe chinosy - jaka mucha? Jaki materiał? Jedwab nie przejdzie? Może coś konkretnego polecicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Proponuję granatową muszkę z granadyny od Poszetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Jak zachowuje się grenadyna bez podszewki? Ładnie trzyma węzeł? Zachowuje się bardzo dobrze, trzyma węzeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Panowie, krawat z grenadyny bez podszewki (untipped), nie ma wpływu na "trzymanie" węzła. Jeśli krawat jest z podszewką (tipped lub self-tipped), to owa podszewka jest do wysokości kilkunastu centymetrów. W związku z tym w okolicy wiązania krawata jej po prostu nie ma, zarówno w krawacie z podszewką, jak i bez podszewki. Wiem, że niektóre krawaty, które posiadają tanie wypełnienie (poliester lub mieszanki z wiskozą) posiadają poliestrową podszewkę na całej długości krawata, oprócz "tippingu". Dodatkowo, niektóre firmy we Włoszech, które szyją krawaty z grenadyny dla różnych firm stosują podszewkę z cupro na całej długości krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albinos Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 yyy.....Ty tak serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuko Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Bardzo dziękuję za odpowiedzi, w takim razie zamawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Dzień dobry, Wymarzyłem sobie garnitur dwurzędowy na swój ślub. Znalazłem usługę MTM w Vistuli Warszawa. Chciałbym się zapytać czy któryś z panów korzystał z tej usługi i mógłby mi napisać na jaki koszt trzeba się nastawić. Materiał wełna, matowy o jakimś luźnym splocie, w kolorze royal blue. Mój wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 @Markus: wydaje mi się, że MrVintage "odgrażał" się na blogu, iż wyda aktualny materiał na temat MTM Vistuli. Spróbuj jego zapytać. Obserwując forum BwB, można stwierdzić, że usługa nie jest specjalnie ani popularna, ani ceniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Miałem raz na sobie dwurzędówkę Vistuli (RTW), wyglądałem jak własny dziadek Nawet krawcowa załamała ręce. Mam na myśli to, żebyś najpierw zobaczył, jak leży RTW, bo nie sądzę, żeby MTM oferowało jakieś rewolucje w krojach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 @Markus: wydaje mi się, że MrVintage "odgrażał" się na blogu, iż wyda aktualny materiał na temat MTM Vistuli. Spróbuj jego zapytać. Obserwując forum BwB, można stwierdzić, że usługa nie jest specjalnie ani popularna, ani ceniona. Recenzja pojawi się w styczniu. W moim przypadku wyszło to bardzo ładnie i jestem zadowolony. Tak na szybko dwie najważniejsze kwestie: 1. Trzeba trafić na doradcę, który ma duże doświadczenie w MTM. Zresztą to dotyczy nie tylko Vistuli, ale ogólnie MTM. Ja zamawiałem w Złotych Tarasach i z tego co wiem, to właśnie ten salon przyjmuje najwięcej zamówień, więc można przyjąć, że tam są najbardziej doświadczeni doradcy. 2. Bazą do MTM Vistuli są ich standardowe konstrukcje w których szyją kolekcje regularne. Są to trzy podstawowe fasony: standard, slim, super slim. Jeśli te fasony leżą co najmniej dobrze, to jest duża szansa, że efekt końcowy MTM będzie bardzo dobry. Jeśli standardowe fasony leżą słabo lub średnio, to jest ryzyko, że nawet wprowadzenie kilku zmian w konstrukcji (u Vistuli można sporo zmienić) nie da w pełni zadowalającego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astonus Napisano 29 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2015 Dzień dobry,mam pytanie, a mianowicie czy ktoś mógłby mi powiedzieć, gdzie w Krakowie mogę kupić muchy dobrej jakości, które nie są zawiązane na stałe? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Do tych zaopatrujących się w koszule w Vistuli/Wólczance. Czy ich kołnierzyki koszul włoskich/półwłoskich chowają się za klapami marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Do tych zaopatrujących się w koszule w Vistuli/Wólczance. Czy ich kołnierzyki koszul włoskich/półwłoskich chowają się za klapami marynarki? W moich tak (Lambert) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Co o nich sądzicie? http://www.goodshoes.pl/polbuty-meskie-meka-brazowe-skorzane-goodyear-flex-01-4521-005-p3736.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Wulgarne ażurowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Wulgarne ażurowanie. Fakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi