Misza Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Post usunięty w związku z łamaniem regulaminu. Prośba o zapoznanie się z tym dokumentem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamer7772 Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Witam,mam pytanie: jak dobierać rozmiar spodni chino slim fit? (bez dodatku elastanu, model z H&M) Czy ma to być minimalny rozmiar, jaki można wejść (jak w przypadku jeansów, które się rozciągają w trakcie noszenia) czy też w przypadku spodni chino powinien być odrobinę większy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 10 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2015 Zależy od spodni, ja mam tylko 2 pary chinosów bez dodatku elastanu i praktycznie się nie rozciągają, ale spotkałem się też z inny opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Czy taka marynarka jak w linku ( http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-66130) nadaję się jako letnio - wiosenna "Odd-jacket"?. Mam już ją w domu i materiał nie ma takiej typowej widocznej struktury jak przy typowej "Odd-jacket", bliżej jej do gładkiej marynarki. (zdjęcia w realu wrzucę później). Chciałbym jej używać do chino oraz szarych matowych spodni w kant. Skład wełna / bawełna 50/50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Widoczna struktura to nie jest domena "odd-jacket", a jedynie droga do obniżenia formalności. W marynarce Vistuli formalność obniżają nakładane kieszenie i niestety koszmarne łaty na łokciach. Ciężko o niej powiedzieć jako "sierota od garnituru", więc jeśli Ci się podoba, to spełni swoją funkcję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Co do łat na łokciach to idą do odprucia, przede wszystkim dlatego, że ich nie lubię , więc ten problem wyeliminuje. Nakładane kieszenie to dla mnie podstawa przy samej marynarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Ja nakładane kieszenie bardzo lubię, nawet w garniturach. W tym sezonie zdobyły większość w szafie. A łaty na łokciach to mi się podobają wyłącznie w połączeniu z tweedem i innymi cięższymi, jesienno-zimowymi tkninami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Zamierzam kupic granatowy garnitur. Czy dokupienie szarych spodni jest dobrym pomyslem aby jednoczesnie miec zestaw koordynowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Raczej nie. Lepiej kupić granatową marynarkę nieformalną (nakładane kieszenie, materiał z fakturą itp.) i do niej szare spodnie. Akurat szare spodnie mogą być wzięte od garnituru. Chyba, że sam granatowy garnitur będzie nieformalny, ale przyjmuję założenie, że będzie to garnitur z granatowej gładkiej wełny, może nawet z lekkim połyskiem. W takim wypadku odłączona marynarka będzie źle wyglądała bez spodni od kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Czy Waszym zdaniem dwurzędowa kamizelka do garnituru ślubnego to dobry pomysł? Jako materiału chciałbym użyć wełny w kratę księcia Walli. Czy jest jakaś hierarchia formalności co do ilości guzików w kamizelce dwurzędowej? Wszelkie podpowiedzi, alternatywy mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2015 Jest o parę dobrych poziomów trudniejsza do zaprojektowania niż zwykła (rozstaw guzików, projekt linii brzegowej, kształt, klapy, dopasowanie do reszty itp itd.) tyle samo jest wybitnych przykładów uszycia takiej kamizelki jak i wręcz śmiesznych. Pod względem formalności nie ma dużej różnicy, jest ciekawsza znacznie, jak się czujesz na siłach to bym próbował. Nie wiem czy dwurzedowa kamizelka o do tego pow nie skupi na sobie 95% uwagi - ja bym szedł w stronę jednobarwnej dwurzedowej lub pow jednorzedowej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heidegger Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Myślałem nad 2-rzędową, ale bez wyłogów (podobną do niektórych kamizelek SuitSupply w garniturach 3-częściowych). Dziękuję za uwagi i podpowiedzi. Jeżeli znajdę sensownego krawca, to zdecyduję się na 2-rzędową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiszer Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Witam szanowne grono. Przeszukując ostatnio internet natrafiłem na zdjęcie (załącznik). W oko wpadła mi wyjątkowo koszula. Klasyczna i prosta. I tu moje pytanie, czy ktoś się spotkał z taką koszulą? Sklep stacjonarny, portal internetowy ? Wszędzie gdzie szukam trafiam na kratkę z "grubej kreski", albo dwukolorowe najchętniej znalazł bym z mankietem pod spinkę, ale guzik też biorę pod uwagę. (zostawię to na głowie krawca ) za wszelką pomoc z góry Wszystkim dziękuję. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Coś takiego http://tinyurl.com/ov5qz2k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaladam Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Dzień dobry Własnie odebrałem od kuriera garnitur z Vistuli (pierwszy 'poważny' ), niestety nie jest dobrze. Wziąłem rozmiar 170/104/90 w kroju slim, który teoretycznie idealnie łapie mój rozmiar (z wyjątkiem wzrostu, ale długość jest akurat ok). Spodnie w pasie mają troszkę luzu, ale dobrze leżą na udach. Niestety problem jest z marynarką - jest zdecydowanie za szeroka w ramionach, w klatce również powinno być wężej. Spodziewałem się też mocniejszego taliowania. Oczywiście pójdzie do zwrotu, ale co poradzicie? Garnitury z Vistuli z marynarką rozmiar mniejszą będe mieć za małe spodnie. Będę wdzięczny za polecenie sklepu gdzie będzie cień szansy na dostanie garnituru w budżecie 500-800 zł, najlepiej z możliwością 'zdekompletowania' rozmiaru. Docelowo również w kroju mocno slim - większy rozmiar spodni potrzebny jest przez większe uda, a nie duży brzuch. Daję sobie spokój z zamawianiem przez internet, widzę że czeka mnie nieco poważniejsza przeprawa, ale chciałbym się nieco przygotować do włóczęgi po sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Może Vistula super slim? Pytanie tylko czy spodnie nie będą za ciasne w udach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaladam Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Problem jest taki, że nie sądzę, że zmiana 104 slim na 104 super slim pomoże (ale pewnie sprawdzę w salonie). Natomiast dla klatki 100 najwększe spodnie to 86, a te 4 cm to prawie na pewno będzie za duża róźnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiszer Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 The Blue Boy mógłbym ją podciągnąć pod 85% zadowolenia. gdyby krata byłą kilka tonów ciemniejsza, i dostępna w Polsce było by rewelacja. xkoziol Baltazara biorę pod uwagę, ale zaczynam rekonesans od "gotowców" do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 12 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2015 Rozejrzyj się tam, wstawiłem pierwszą jako tako podobną CT prawie jak w Polsce, ostatnią przesyłkę dostałem w 5 dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 14 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2015 Czy kod rabatowy Zalando po zapisaniu się do newslettera działa na rzeczy przecenione? I drugie - chukka granatowe czy brązowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2015 O ile pamiętam, tak. Jeśli to Twoje pierwsze to brązowe, jeśli ósme - granatowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 14 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2015 Nawet jeśli to zamsz? To może tak: https://www.zalando.pl/gordon-and-bros-gregory-oksfordki-snuff-gb612a00c-o11.html czy wersja navy? Navy wydają się być bardziej uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 14 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2015 Nawet jeśli to zamsz. Granat nie jest na szczycie listy uniwersalnych kolorów jeśli chodzi o buty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pooshek Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Z racji sporych przecen na kurtki Barboura na Zalando, postanowiłem sobie jedną sprawić. Jaki rozmiar będzie najlepszy na wymiary: wzrost 182, w klatce piersiowej w zależności od producenta noszę 50 -52. Z opisu na stronie Barboura wynika, że M odpowiada 48 - 50, a L 52-54. Jak to zazwyczaj bywa jestem po środku i jedna może być przyciasna, a druga za duża. Czy osoby, które korzystały z tej marki mogłyby coś podpowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 15 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2015 Przy niemal identycznych jak Twoje wymiarach zamówiłem wczoraj L. Jak tylko dojdzie podzielę się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi