Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Uszkodzenie powstało przez mole, które wygryzły dziurę o wielkości 2zł. Materiał to wełna z kaszmirem. Raczej cerowanie nie wchodzi w grę. Słyszałem o naprawach smart repair w tapicerkach samochodowych np: po wypaleniu żarem z papierosa, ale nie za bardzo są fachowcy w Zielonej Górze, którzy chcą się podjąć. W związku z tym pomyślałem o łatach, ale nie za bardzo kojarzę takie płaszcze, dlatego spytałem się na forum:)

Cerowanie w przypadku tak dużego ubytku oraz charakteru miejsca w jakim powstało odpada. Łaty w dwurzędowym płaszczu to nie jest dobry pomysł. Naprawę w stylu tapicerki samochodowej raczej bym odpuścił - to zupełnie inny typ naprawy - albo wymieniają poszycie całego elementu, albo podklejają. Cudów nie czynią.

1. Czy ktoś mi powie jaki węzeł widzimy tutaj:

http://24.media.tumblr.com/tumblr_lroq7vMRZN1r1uegko1_500.jpg

I czy węzeł w 1 linku to ten sam co w 2:

http://static.gq.ru/iblock/061/0616607d9857b9ac487bb15e9e52a3c7.JPG

2.http://eleganckipan.com.pl/krawaty/1052-elegancki-granatowy-krawat-z-grenadyny-o-drobnym-splocie-dugi.html

Warto? W opisie jest napisane, że dla wysokich osób. Ja jestem dosyć okrągły na twarzy i chciałem zacząć nosić grubsze węzły i nie wiem czy wtedy nie wypada kupić dłuższego krawata? Bo jeśli nie jest potrzebny to mój wzrost - 181 to chyba zbyt mało na taką długość?

Pozdrawiam,

Mateusz.

1. Słabo zaciągnięty Windsor na obu obrazkach, tylko nieco inne ułożenie (łezka)

2. Wszystkie popularne węzły „zbierają” podobną ilość krawata. Jeśli nie masz powyżej 190 cm wzrostu i nie nosisz biodrówek to raczej nie zawracaj sobie głowy wydłużonymi krawatami.

http://sklep.klasycznebuty.pl/280,berwick-3639-black-calf.html

http://sklep.klasycznebuty.pl/438,berwick-2585-black-calf.html

Ktoś ogarnia jaka jest różnica w tych butach? W opisie nic niema, ale zastanawia mnie różnica w cenie. Chodzi o jakość skóry/podeszwy? 50 zł to nie majątek, na oko ten pierwszy model jest lepiej sfotografowany. 

Witam, znacie jakieś sklepy stacjonarne ( okolice Katowic, ewentualnie okolice Lublina) w których zakupię fajne oxfordy w cenie 500-800 zł. Pomijam MD, GR, Bytom, Ryłko itd bo tam ciężko o fajny klasyczny model a zazwyczaj wszystko ogranicza się do 1-2 modeli. Szukam czegoś w stylu Loding w Galerii Mokotów. Na początku chciałem kupić buty stacjonarnie gdyż moja stopa jest tak nietypowa, że już zgłupiałem w wybraniu odpowiedniego modelu przez internet. Muszę sprawdzić co na mnie dobrze leży aby porwać się ewentualnie na zamówienie przez internet.

Pozdrawiam,

Mateusz.

Drodzy koledzy szukam dobrych ksiązek o klasycznym męskim stylu, przerobiłem Roetzlera Gentelmen i Gentelman mężczyzna z klasą a ponadto Łoszewskiego Smart Casual i Dress Code, oraz Michała Kedziorę. Ostatnia najbardziej przypadła mi do gustu ale poszukuję czegoś więcej. Chodzi mi o rozwinięcie tematu tj. klasyki mode męskiej, z czego składa sie koszula, garnitur itd. jak powinnien leżeć ale w przystępnej formie bez historii powstania świata. Możecie coś polecić? Dziękuję bardzo!

Nie prościej w takiej sytuacji zamówić sobie kilka par w zalando/spartoo/sarenza i po prostu odesłać niepasujące, całkowicie za darmo?

Po pierwsze, w tym momencie nie dysponuję kwotą 3 tysięcy złotych, bo drugie chciałbym sobie pomacać i pozakładać wiele par i rozmiarów w jakimś stacjonarnym, dobrym sklepie, po trzecie jestem w tym momencie zbyt leniwy aby bawić się w odsyłanie. Skoro w całej naszej ojczyźnie od Katowic przez Kraków do Rzeszowa nie ma takich sklepów, postanowiłem wybrać się do naszej ukochanej stolicy do sklepu Loding w galerii Mokotów. Ktoś był? Duży wybór? Warto?

• Oceniam pozytywnie 1

Po pierwsze, w tym momencie nie dysponuję kwotą 3 tysięcy złotych, bo drugie chciałbym sobie pomacać i pozakładać wiele par i rozmiarów w jakimś stacjonarnym, dobrym sklepie, po trzecie jestem w tym momencie zbyt leniwy aby bawić się w odsyłanie. Skoro w całej naszej ojczyźnie od Katowic przez Kraków do Rzeszowa nie ma takich sklepów, postanowiłem wybrać się do naszej ukochanej stolicy do sklepu Loding w galerii Mokotów. Ktoś był? Duży wybór? Warto?

loding.pl/Oferta,6.html:k=6

proszę bardzo