Bartek 00 Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Uszkodzenie powstało przez mole, które wygryzły dziurę o wielkości 2zł. Materiał to wełna z kaszmirem. Raczej cerowanie nie wchodzi w grę. Słyszałem o naprawach smart repair w tapicerkach samochodowych np: po wypaleniu żarem z papierosa, ale nie za bardzo są fachowcy w Zielonej Górze, którzy chcą się podjąć. W związku z tym pomyślałem o łatach, ale nie za bardzo kojarzę takie płaszcze, dlatego spytałem się na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Cerowanie w przypadku tak dużego ubytku oraz charakteru miejsca w jakim powstało odpada. Łaty w dwurzędowym płaszczu to nie jest dobry pomysł. Naprawę w stylu tapicerki samochodowej raczej bym odpuścił - to zupełnie inny typ naprawy - albo wymieniają poszycie całego elementu, albo podklejają. Cudów nie czynią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Naprawa w przypadku usługi naprawy tapicerki polega na użyciu kleju do materiału i uzupełnieniu ubytku włóknem w kolorze tapicerki. Może ktoś ma inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 1. Czy ktoś mi powie jaki węzeł widzimy tutaj: http://24.media.tumblr.com/tumblr_lroq7vMRZN1r1uegko1_500.jpg I czy węzeł w 1 linku to ten sam co w 2: http://static.gq.ru/iblock/061/0616607d9857b9ac487bb15e9e52a3c7.JPG 2.http://eleganckipan.com.pl/krawaty/1052-elegancki-granatowy-krawat-z-grenadyny-o-drobnym-splocie-dugi.html Warto? W opisie jest napisane, że dla wysokich osób. Ja jestem dosyć okrągły na twarzy i chciałem zacząć nosić grubsze węzły i nie wiem czy wtedy nie wypada kupić dłuższego krawata? Bo jeśli nie jest potrzebny to mój wzrost - 181 to chyba zbyt mało na taką długość? Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 1. Słabo zaciągnięty Windsor na obu obrazkach, tylko nieco inne ułożenie (łezka) 2. Wszystkie popularne węzły „zbierają” podobną ilość krawata. Jeśli nie masz powyżej 190 cm wzrostu i nie nosisz biodrówek to raczej nie zawracaj sobie głowy wydłużonymi krawatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Zatem istnieje w ogóle coś takiego jak podwójny Windsor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 A 'ktoś' coś takiego zasugerował? Jest 'Half Windsor' i 'Full Windsor'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 Jakiś niezbyt szeroki ten full Windsor w porównaniu do tego ze zdjęcia nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 Bo dobrze zaciągnięty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 Dużo też zależy od rodzaju materiału w szczególności jego "grubości". W przypadku niektórych tkanin po prostu nie da się uzyskać niewielkiego i zgrabnego Full Windsora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 http://sklep.klasycznebuty.pl/280,berwick-3639-black-calf.html http://sklep.klasycznebuty.pl/438,berwick-2585-black-calf.html Ktoś ogarnia jaka jest różnica w tych butach? W opisie nic niema, ale zastanawia mnie różnica w cenie. Chodzi o jakość skóry/podeszwy? 50 zł to nie majątek, na oko ten pierwszy model jest lepiej sfotografowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 No to teraz dałeś naszemu dociekliwemu koledze do myślenia Dziurka więcej, a 50 zł w kieszeni no no ja bym pozostał przy wersji, że koszt wykonania lepszej jakościowo fotografii został przerzucony na klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2014 Zadanie na maturę z matematyki - ile kosztują chukka Berwicka z dwiema dziurkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Witam, znacie jakieś sklepy stacjonarne ( okolice Katowic, ewentualnie okolice Lublina) w których zakupię fajne oxfordy w cenie 500-800 zł. Pomijam MD, GR, Bytom, Ryłko itd bo tam ciężko o fajny klasyczny model a zazwyczaj wszystko ogranicza się do 1-2 modeli. Szukam czegoś w stylu Loding w Galerii Mokotów. Na początku chciałem kupić buty stacjonarnie gdyż moja stopa jest tak nietypowa, że już zgłupiałem w wybraniu odpowiedniego modelu przez internet. Muszę sprawdzić co na mnie dobrze leży aby porwać się ewentualnie na zamówienie przez internet. Pozdrawiam, Mateusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2014 Kiedyś w katowicach przy ul. Andrzeja (na wprost sądu) były fajne Magnani - nie wiem czy jeszcze to mają. Sklep się nazywa bodajże "He", zaraz obok "She" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 O ile mi wiadomo to w Lublinie i okolicach brak sklepu stacjonarnego gdzie można nabyć klasyczne oxfordy szyte metodą ramową. Jedyna opcja to polowanie w Tk Maxxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Tragedia, duże miasta a brak dobrych butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Może w Krakowie ktoś coś słyszał albo Rzeszów w ostateczności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Nie prościej w takiej sytuacji zamówić sobie kilka par w zalando/spartoo/sarenza i po prostu odesłać niepasujące, całkowicie za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Nie każdy ma zapewne środki, aby zablokować na kilka par butów w różnych, a prawdopodobnych rozmiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monaco69 Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Drodzy koledzy szukam dobrych ksiązek o klasycznym męskim stylu, przerobiłem Roetzlera Gentelmen i Gentelman mężczyzna z klasą a ponadto Łoszewskiego Smart Casual i Dress Code, oraz Michała Kedziorę. Ostatnia najbardziej przypadła mi do gustu ale poszukuję czegoś więcej. Chodzi mi o rozwinięcie tematu tj. klasyki mode męskiej, z czego składa sie koszula, garnitur itd. jak powinnien leżeć ale w przystępnej formie bez historii powstania świata. Możecie coś polecić? Dziękuję bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Może znajdziesz coś interesującego wśród pozycji w tym linku http://www.gentlemansgazette.com/mens-fashion-book-library-guide/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harvey2408 Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Nie prościej w takiej sytuacji zamówić sobie kilka par w zalando/spartoo/sarenza i po prostu odesłać niepasujące, całkowicie za darmo? Po pierwsze, w tym momencie nie dysponuję kwotą 3 tysięcy złotych, bo drugie chciałbym sobie pomacać i pozakładać wiele par i rozmiarów w jakimś stacjonarnym, dobrym sklepie, po trzecie jestem w tym momencie zbyt leniwy aby bawić się w odsyłanie. Skoro w całej naszej ojczyźnie od Katowic przez Kraków do Rzeszowa nie ma takich sklepów, postanowiłem wybrać się do naszej ukochanej stolicy do sklepu Loding w galerii Mokotów. Ktoś był? Duży wybór? Warto? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Po pierwsze, w tym momencie nie dysponuję kwotą 3 tysięcy złotych, bo drugie chciałbym sobie pomacać i pozakładać wiele par i rozmiarów w jakimś stacjonarnym, dobrym sklepie, po trzecie jestem w tym momencie zbyt leniwy aby bawić się w odsyłanie. Skoro w całej naszej ojczyźnie od Katowic przez Kraków do Rzeszowa nie ma takich sklepów, postanowiłem wybrać się do naszej ukochanej stolicy do sklepu Loding w galerii Mokotów. Ktoś był? Duży wybór? Warto? loding.pl/Oferta,6.html:k=6 proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mipo Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Panowie, czy poza SS polecacie jakieś sklepy internetowe z garniturami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi