steve777 Napisano 6 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Koledzy gdzie można kupic b dobre jakości muszki? Poszetka.com to dobry kierunek I drugie pytanie - do garnituru pana młodego jeżeli właśnie w.w muszką to jaka - jedwab? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Dobre miejsce do zaopatrzenia się w muszki (i nie tylko!) to również http://www.gentlemanschoice.pl/kategoria/muszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Jakie buty będą odpowiednie do lnianego garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Loafersy, szczególnie jasne zamszowe; monki; spectators. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Uważam, że driving mocs bez skarpet też się nadadzą, ale tylko wtedy, kiedy nosisz garnitur tylko dla własnej przyjemności, a nie ze względu na dress code. Jakieś jasne oxfordy też możesz założyć, ale w tej klasie rzeczywiście lepsze będą buty, o których napisał lubo69. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Dzięki za odpowiedzi. Czy ewentualnie takie też się nadadzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Jasne. Kwestia dobrania współgrających ze sobą kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 szybka piłka koledzy, co sądzicie o tej marynarce : http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-61954 nada się do zestawów skoordynowanych ? cena atrakcyjna a że szukam czegoś w granacie/ niebieskim to idealnie się trafiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Nada. Jak dojdzie to daj proszę znać ile ma w talii (zakładam, że bierzesz rozmiar 176/108?) i jaki dokładnie jest jej skład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Jeżeli nie przeszkadza Ci zbyt wysoko umiejscowiony guzik + długość marynarki (a raczej jej brak) to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Jest okropnie krótka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Vistula robi zdjęcia na modelach, którzy są zdecydowanie wyżsi, niż wzrost deklarowany w opisie marynarki, więc na żywo - często proporcje są lepsze. Inna sprawa, że ta konkretna marynarka jest z serii 'RED' która z założenia charakteryzuje się 'nowoczesnym' (czytaj 'kusym') fasonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Matty Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Okropnie krótka to mało powiedziane. Dla mnie osobiście długość marynarki to jeden z kluczowych elementów w podjęciu decyzji biorę/nie biorę. Tutaj zdecydowanie nie biorę, choć daje duży + za kształt kieszeni (prostokątne a nie okrągłe, choć to kwestia gustu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Marynarka jest w miarę normalna, punkt zapięcia również w miarę w normie. Model jest po prostu zbyt wysoki na ren rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 szybka piłka koledzy, co sądzicie o tej marynarce : http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-61954 nada się do zestawów skoordynowanych ? cena atrakcyjna a że szukam czegoś w granacie/ niebieskim to idealnie się trafiła. Mierzyłeś ją? Bo ze zdjęć faktycznie krótka się wygląda, jak to wygląda na Tobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Otóż to. Zwróćcie uwagę chociażby na długość rękawów - model ewidentnie założył marynarkę na niższy przedział wzrostowy. Swoją drogą Vistula mogłaby podawać wymiary modela i produktów, które sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Vistula za specjalnie się nie stara swoje produkty przedstawiać w dobrym "świetle", faktycznie rozmiar za mały ma założony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Najlepsze rozwiązanie to przymierzenie przez kolegę Federallesa tej marynarki w sklepie Vistuli i stwierdzenie czy długość mu odpowiada. Poza tym mankamentem marynarka jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Ta marynarka jest ze zeszłorocznej kolekcji. Zastanawiałem się nad nią, ale przy wzroście 185 cm, rozmiar na 182 wyglądał z powodu umiejscowienia guzika i długości jak po starszym bracie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnjohn Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Mierzyłem ten model w salonie i moim zdaniem zdecydowanie za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnjohn Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3751.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&start=0&prefn2=collection&prefv2=Spring%2FSummer&sz=85&srule=PriceAsc&prefv1=Classic-Napolivshttp://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3783.html?start=8&cgid=Suits&prefn1=styleFit&start=0&prefn2=collection&prefv2=Spring%2FSummer&sz=85&srule=PriceAsc&prefv1=Classic-Napoli Co myślicie Panowie? W tym drugim klapy znacznie nachodzą na brustaszę, czy to jest akceptowalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Po raz pierwszy od lat odwiedziłem Marksa i Spencera (gdy w Polsce kilka lat temu otwierano pierwsze salony, to we Francji, gdzie mieszkam, zamykano ostatnie; jakoś z rok temu na nowo jeden czy dwa w Paryżu otworzyli); bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie jakość ich koszul. Nie uświadczyłem w życiu absolutnego koszulowego topu (miewałem koszula Bossa czy Pal Zileri, ale nie wyżej), ale na tle moich doświadczeń high-endowe koszule M&S prezentowały się świetnie (tj. wydawały się nie odstawać jakością od koszul dwa razy droższych). Jak myślicie - warto kupić, czy to tylko złudzenie? Mam na myśli ten konkretny model: http://www.marksandspencer.fr/Chemise-Oxford-100%25-coton-à-motif-Pinpoint-inspirée-des-grandes-maisons-de-couture/Parent_T114931,fr_FR,pd.html?dwvar_Parent__T114931_color=Z0&start= PS: Garnitury też mają ładniutkie, bardzo miła wełna w całkiem przystępnej cenie. Na mój gust z krojem tu gorzej, ale mimo wszystko chyba warto polecić przy okrojonym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3751.html?start=3&cgid=Suits&prefn1=styleFit&start=0&prefn2=collection&prefv2=Spring%2FSummer&sz=85&srule=PriceAsc&prefv1=Classic-Napoli vs http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3783.html?start=8&cgid=Suits&prefn1=styleFit&start=0&prefn2=collection&prefv2=Spring%2FSummer&sz=85&srule=PriceAsc&prefv1=Classic-Napoli Co myślicie Panowie? W tym drugim klapy znacznie nachodzą na brustaszę, czy to jest akceptowalne? Obie całkiem OK, ale lepsza pierwsza. Bardzo fachowo się nie wypowiem, ale też miałem jedną porządną marynarkę, w której wyłóg tak nachodził na brustaszę, więc chyba jest to w granicach jakiejś normy. Osobiście trochę mi to przeszkadzało - poszetka wyglądała bardzo dziwnie, choć poza tym marynareczka była prima, leciutka jak koszula. W końcu oddałem ją mojemu Tacie (chyba właśnie przez ten zachodzący na brustaszę wyłóg, jak teraz o tym myślę), który poszetek raczej nie nosi - i bardzo jest do dziś zadowolony. Reasumując - nie gwałci to chyba kanonu, ale jeśli lubisz nosić poszetki, zastanów się dwa razy przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Najlepsze rozwiązanie to przymierzenie przez kolegę Federallesa tej marynarki w sklepie Vistuli i stwierdzenie czy długość mu odpowiada. Poza tym mankamentem marynarka jest w porządku. Mierzyłeś ją? Bo ze zdjęć faktycznie krótka się wygląda, jak to wygląda na Tobie? Dzięki wszystkim kolegom za komentarze i opinie, trochę się obawiam czy aby nie będzie zbyt kusa ale z racji iż można ja zwrócić do salonu to chyba zaryzykuję, sprawdzę jak wyglada na żywo, wrzucę jakieś fotki dla potomnych i ew. zostawię lub oddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Nada. Jak dojdzie to daj proszę znać ile ma w talii (zakładam, że bierzesz rozmiar 176/108?) i jaki dokładnie jest jej skład. jak tylko sfinalizuję transakcję to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi