Szego Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Gdzie kupię granatowy garnitur dla szczupłej osoby? Mam 172 cm wzrostu, 85 w klatce. W Bytomiu okej na długość, ale za obszerne na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 SuitSupply ma rozmiary 44 (pojedyncze modele nawet 42), powinny się nadać, choć mogą wymagać dodatkowego zwężenia po tylnym szwie. Vistula ma super slim fit, czy coś w tym stylu, ale nie wiem, jak tam wygląda rejon klatki piersiowej. Sam mam w klatce tylko kilka cm więcej i całkiem nieźle pasują na mnie garnitury Massimo Dutti w rozmiarach 46-48 po przeróbkach - są tak naprawdę ciut za duże, ale układają się tak, że tego nie widać. Przy czym nie wiem, czy są warte ceny sklepowej - ja swoje dwa kupowałem na Allegro na przestrzeni kilku miesięcy, w kawałkach, w sumie płacąc ok. 450 zł za oba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Szego, poczytaj forum. Odpowiedź na to pytanie padła co najmniej sto razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 @SzegoBytom, Vistula, Próchnik? Niektóre sklepy (no, u mnie, w Dębicy żaden, ale w dużych miastach takie są) pozwalają dekompletować garnitur. Np. spodnie dłuższe a marynarka mniejsza. Jeżeli tam nie znajdziesz to zostaje Zara, H&M. Tam łatwo dobrać, są bardzo "slim" i w niezłych cenach, ale jakościowo wypadają kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 A jak koledzy widzą w/w kwestię czarnego płaszcza do brązowych butów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 A jak koledzy widzą w/w kwestię czarnego płaszcza do brązowych butów ? Teoretycznie nie wypada. Jednak Twoje G&B są na tyle ciemne, że nie powinno to tworzyć jakiegoś strasznego kontrastu. Kolejny powód do zakupu czarnych butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Panowie, czy ktoś z Was próbował kiedyś zwężać krawat? Chodzi mi w szczególności o szerokość w tzw. "dużym czubie" oraz o model z wypełnieniem. Jest to jakieś większe przedsięwzięcie czy też zwykła krawcowa powinna dać radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Tak w MM Krawaty na Solcu w Warszawie, czy osiedlowa krawcowa da radę, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 @Szego Bytom, Vistula, Próchnik? Niektóre sklepy (no, u mnie, w Dębicy żaden, ale w dużych miastach takie są) pozwalają dekompletować garnitur. Np. spodnie dłuższe a marynarka mniejsza. Jeżeli tam nie znajdziesz to zostaje Zara, H&M. Tam łatwo dobrać, są bardzo "slim" i w niezłych cenach, ale jakościowo wypadają kiepsko. Bytom, vistula, próchnik odpadają. Wszystkie sprawdziłem. Najmniejsze rozmiary nadal troszkę przy duże. Zara niby okej, ale raz, że marynarki krótkie, to jakość słaba i dużo poliestru. Szego, poczytaj forum. Odpowiedź na to pytanie padła co najmniej sto razy. Czytam sporo czasu. Dokładnej odpowiedzi nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Jeżeli troszkę za duże to może warto oddać to do krawcowej? Ww. marki chyba mają poprawki w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Szego, grunt żeby marynarka pasowała w barkach. Talię czy rękawy stosunkowo łatwo dopasować. Dobranie spodni jest już łatwiejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 W barkach były całkiem w porządku, chociaż w niektórych za dużo materiału na plecach. Ze spodniami rzeczywiście łatwiej z dopasowaniem, mogły by być jednak trochę węższe. Mimo wszystko. Szukam dalej. Dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Panowie, czy ktoś z Was próbował kiedyś zwężać krawat? Chodzi mi w szczególności o szerokość w tzw. "dużym czubie" oraz o model z wypełnieniem. Jest to jakieś większe przedsięwzięcie czy też zwykła krawcowa powinna dać radę? Próbowałem. Nie wiem czy zwykła krawcowa da sobie z tym radę...,mi się udało . Może za pierwszym razem nie wyszło idealnie, ale z każdym kolejnym wyglądało to coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Teoretycznie nie wypada. Jednak Twoje G&B są na tyle ciemne, że nie powinno to tworzyć jakiegoś strasznego kontrastu. Kolejny powód do zakupu czarnych butów Doszedłem do podobnych wniosków. a powodów do zakupu (porządnych) czarnych laczków z dnia na dzień wynajduję coraz więcej, teraz szukam ciekawej okazji cenowej. apropos podeszew (enty raz): Podziękował z pokłonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Dziękuję za odpowiedzi. Zaryzykuję z jakimś starym krawatem i zobaczę czy efekt będzie zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Drodzy eleganci, Gdzie mogę kupić stylowe szpile do krawata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 matikos - spróbuj w sklepach z biżuterią (Apart, Kruk itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Temat być może był już gdzieś poruszany ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi. Czy mógłby mi ktoś polecić marki plasujące się na podobnym poziomie cenowo - jakościowym co C. Tyrwhitt lub TMLewin. Względnie coś nieznacznie droższego. SS znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Czy mógłby mi ktoś polecić marki plasujące się na podobnym poziomie cenowo - jakościowym co C. Tyrwhitt lub TMLewin. Względnie coś nieznacznie droższego. SS znam. Ale CT i TMLewin mają za mały wybór czy chodzi o coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 matikos - spróbuj w sklepach z biżuterią (Apart, Kruk itp.) Widziałeś tam kiedyś szpilkę do krawata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 @Jay znam ofertę zarówno CT jak i TM. Chciałbym jednak zerknąć na inne marki/producentów i poznać coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Widziałeś tam kiedyś szpilkę do krawata? Tak właśnie sobie pomyślałem - jeśli ktoś chce kupić złotą szpilkę, to lepiej i taniej będzie nabyć złoto i wykonać na zamówienie. Te sieciówki mają gigantyczne marże, podobnie jak w branży odzieżowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Widziałeś tam kiedyś szpilkę do krawata? Jestem niemal pewien, że widziałem tam szpilki do krawata, ale to było pewnie z rok temu, gdy szukałem spinki do krawata, którą w końcu kupiłem zdaje się w Aparcie. Pamięć jednak bywa zawodna i głowy nie dam, a nie miałem zamiaru nikogo w błąd wprowadzać (dlatego sugerowałem jedynie 'spróbowanie' w tych sklepach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Lip_eye może wiesz gdie można kupić dobre, stylowe szpile do krawata? Mogą być sklepy internetowe, nawet zagraniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Ja kupowałem na ebayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi