Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

Czy ktoś z Panów miał okazję skorzystać z oferty garniturów w Macaroni Tomato nazwanej Pronto Moda. Chodzi o te garnitury szyte z dowolnej tkaniny, ale nie na miarę, a na podstawie gotowej rozmiarówki. Jeśli tak, to jak się je nosi, czy są rzeczywiście tak dobre, jak zachwalają na stronie?

Pozdrawiam,

MM

> eye-lip

Nie wiem, czy piszesz o garniturach od Macaroniego, czy o krawatach od Poszetka.com, natomiast w interesującym mnie temacie garniturów chyba nic nie było. Była za to gorąca dyskusja o marynarkach RTW z Macaroni Tomato, zrobionych z domieszką włókien sztucznych.

Jeśli czyta ten wpis jakiś administrator - mój wpis o garniturach pronto moda od Macaroniego został usunięty przez jednego z Was z działu Bespoke lub przewodnika miejskiego i przerzucony do KPKO. Może jednak to jest kwestia na osobny temat? Bo tu - w KPKO - sprawa zginęła w tłumie, takie mam wrażenie. 

Pozdrawiam,

MM

Witam, mam pytanie dot. koszul typu Winchester.
Orientuje się ktoś jak w tych koszulach mocowany jest oddzielny biały mankiet? Stały pojedynczy obejmuje się podwójnym i spina spinką?

Ps: po wyguglowaniu "winchester shirt" (   http://www.mmuga.de/265-Dress-Winchester-Shirt-Muga     )

można zauważyć koszule w zestawie z poszetką (przyszytą do tektury...) z tkaniny z której wykonana jest koszula. Lol... teraz zamiast krawata z poszetką będziemy walczyć z takimi zestawami??? Bo to nie jest spoko.

Pozdrawiam.

Czy któryś ze sklepów typu P&C albo VanGraaf prowadzą sprzedaż produktów Brooks Brothers? Może inne? Czy nie ma szans w Polsce?

Wysyłają do Polski zakupy zrobione na ich stronie, tylko pytanie, czy warto. Po ponad roku używania kilku koszul z tańszej linii stwierdzam, że nie warto, nawet przy przecenach, natomiast nie miałem do czynienia z produktami made in USA, ale ich ceny są takie, że u nas spokojnie na MTM wystarczy.

Dobry wieczór,

Prośba o informację dot. koszul CT.

Zamówiłem koszulę slim fit 16/34. Okazała się nieco za obszerna, w szczególności chodzi i szerokość rękawów.

Zastanawiam się nad ewentualną wymianą na 15,5/34.

Pytanie jest następujące: czy w slim fit w rozmiarze 15,5 rękawy będą węższe niż w 16 czy takie same?

Jeżeli nie ma różnicy to spróbuję super slim fit...

Jeżeli ktoś miał podobny problem będę wdzięczny za info.

Mianowski, koszule z oddzielnym mankietem to chyba inna rzecz niż winchester, który ma po prostu białe mankiety i kołnierzyk przy reszcie w innym kolorze. 
kidA, może spróbuj zwęzić rękawy u krawca? Chyba że całość jest zbyt szeroka wtedy super slim fit ma sens.