adamlass Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Witam serdecznie, Jestem nowym użytkownikiem forum, jednak często je przeglądającym i ciągle przyswajającym wiedzę. Nie chciałbym tworzyć nowego tematu dlatego moje pytanie umieszczam tutaj. W czerwcu br. czeka mnie mój ślub wraz z weselem. Czas najwyższy rozejrzeć się za garniturem. Wiem już jak chcę wyglądać: będzie to atramentowy garnitur, połączony z szarą kamizelką, białą koszulą, ciemnym krawatem i czarnymi butami. O ile z dodatkami nie będę miał problemu to jednak garnitur chciałbym uszyć / przerobić pod moje wymiary. Generalnie z marynarkami nie mam problemu ale ze spodniami już tak (szerokie uda, wzrost 193 cm). Budżet to 2000 zł na sam garnitur. Moje pytanie dotyczy tego do kogo mam się udać, gdzie kupić, gdzie szukać. Nie ukrywam, że do tej pory garnitury były przeze mnie kupowane z wieszaka, chciałbym jednak na tę okazję nabyć coś "lepszego". Jestem z Białegostoku ale dojazd do Warszawy na przymiarki nie stanowi żadnego problemu. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Jeżeli moje pytanie nie jest "krótkie" proszę administratorów o ewentualne przeniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 W tym budżecie tylko garnitur z wieszaka plus przeróbki, ew. MTM popularnej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamlass Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 W tym budżecie tylko garnitur z wieszaka plus przeróbki, ew. MTM popularnej marki. Tak też myślałem. Co więc godne jest polecenia - Vistula, Bytom? Wiem, że budżet jest niewielki, nie chciałbym jednak wydać tych pieniędzy bezmyślnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Adamlass, witamy na forum. Generalnie popieram połączenie szarego i granatowego, ale zastanowiłbym się czy własny ślub to najlepsza okazja na eksperymentowanie z trzyczęściowym garniturem w różnych kolorach. Budżet 2000 złotych to niemało. Za przeróbki u krawca (marynarka i spodnie) zapłacisz orientacyjnie 150-300 złotych. Z marek nad którymi bym się zastanawiał: Bytom, Vistula, Próchnik, marki z Peek'a i Royal Collection. Jeżeli do ślubu planujesz wyjazd na zachód Europy to SuitSupply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Budżet to 2000 zł na sam garnitur. Zadzwon tutaj: http://www.szarmant.pl/tadeusz-bas-wywiad (dane na koncu wywiadu) i spytaj sie o cene. Nie tak dawno cena za igłe była poniżej 2tys, jesli dobrze pamietam to 1,6tys zł, moze warto dołozyc ciut na materiał i bedzie bespoke ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Spodnie z wąskimi nogawkami powinny mieć manszety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Nie jest to dogmat, ale uważa się, że krótkie i wąskie nogawki lepiej wyglądają, gdy mają wykończenie w postaci manszetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Dziękuję za odpowiedź.Mam jeszcze jedno pytanie - jeśli marynarka nie posiada butonierki to muszę zapomnieć o kwiecie? Niestety, krawcowa nie chciała podjąć się "zrobienia" butonierki, a miałem spore zakusy, aby na studniówkę mieć czerwonego goździka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Kamil, butonierki (dziurka w klapie) czy brustaszy (kieszonka na poszetke)? Z tego co wiem zrobienie butonierki to coś co większość krawców zrobi Ci od ręki. Weź marynarkę i pójdzie do innego krawca. Polecane adresy znajdziesz na forum. Proszę o poprawienie przez starszych kolegów jeżeli to nieprawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie - jeśli marynarka nie posiada butonierki to muszę zapomnieć o kwiecie? Niestety, krawcowa nie chciała podjąć się "zrobienia" butonierki, a miałem spore zakusy, aby na studniówkę mieć czerwonego goździka. Idź do innego krawca. Wycięcie butonierki to nie problem dla dobrego krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Nie wiem czy jestem starszy ale zapytam - czy widziałeś kwiatek w brustaszy? Ja widziałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Nie wiem czy jestem starszy ale zapytam - czy widziałeś kwiatek w brustaszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Masa sprzątania w tym wątku, ale to dopiero jutro (chyba, że któryś z kolegów się podejmie). Na razie proszę o trzymanie się przeznaczenia wątku - krótkie, nie prowokujące dłuższej wymiany dyskusji pytania - przypominając, że pytania zakupowe (gdzie kupić) mają swój dedykowany wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 To nie kwiatek, to fantazyjnie i bardzo misternie ułożona poszetka Toż to jakiś szczwany i ironiczny hipster! <edit2> Panowie, pytanie mam, krótkie i treściwe: co zrobić z podszewką, która w ramach, hm, wycieczek nocnych, uległa rozerwaniu: zlecić zszycie czy zlecić doszycie nowej? Jakiego krawca polecacie (marynarka jest budżetowa, więc i krawiec mógłby być z takiego przedziału cenowego) Rozmiar szkód: </edit2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Panowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Czy ktoś wie jakiej marki okularów nosi Piotr Schramm w tym programie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Panowie mam krótkie pytanie - czy w marynarce dwurzędowej (6x2) zapięcie dolnego guzika jest dopuszczalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 http://milerszyje.pl/jak-zapinac-guziki-w-marynarce.html - niestandardowe, ale dopuszczalne. Ja mam taką zasadę - w mojej 100%-angielskiej klubówce zapinam, bo kojarzy mi się z mundurem, ale gdybym miał coś luźniejszego, to pewnie chodziłbym z rozpiętym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Mam za chwilę rozmowę kwalifikacyjną i nie wiem czy jest to okazja na tyle nieformalna, że mogę pozwolić sobie na zapięcie tego guzika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Mam za chwilę rozmowę kwalifikacyjną i nie wiem czy jest to okazja na tyle nieformalna, że mogę pozwolić sobie na zapięcie tego guzika Na 99% rekruterzy nie mają zielonego pojęcia o problemie z jakim się borykasz. A jeżeli chcesz trafić w ich gusta to masz szansę 50/50, bo albo trafi się światły gość, który naczytał się, że dolnego guzika nie zapina się nigdy, albo abnegat, który niezapięty guzik potraktuje jako opieszałość i roztargnienie kandydata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 dzięki. Idę w zapiętym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Mam za chwilę rozmowę kwalifikacyjną i nie wiem czy jest to okazja na tyle nieformalna, że mogę pozwolić sobie na zapięcie tego guzika Gdzie aplikujesz że może to mieć tak duże znaczenie? 90% ludzi którzy do mnie do pracy przychodzą na rozmowy, mają na sobie buty z kwadratowymi noskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Witam,Jak radzicie złożyć białą, lnianą poszetkę na studniówkę? Prosto, czy może na dwa bądź cztery piki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 TVfold. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 20 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2014 Gdzie aplikujesz że może to mieć tak duże znaczenie? 90% ludzi którzy do mnie do pracy przychodzą na rozmowy, mają na sobie buty z kwadratowymi noskami. Do jednej z warszawskich korporacji. U nas również zdarzają się kwiatki typu jeansy i biała koszula wyciągnięta ze spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi