Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz zobaczyć 'na żywo' - na zdjęciach tego dokładnie nie widać, ale domieszka jedwabiu zazwyczaj powoduje

efekt 'błyszczenia/połysku', co raczej nie jest mile widziane w pracy...

Miałem jeden garnitur Lantiera z takiej 'mieszanki' - nie zauważyłem jej negatywnego wpływu na trwałość. 

Opublikowano

Grover, pojedź i przymierz nawet inny model. co do materiału - zobacz go na żywo.

Wg mnie ozdobne, zdaniem producenta stebnowanie wcale nie jest takie ozdobne. 

Jeśli Ci się nie spieszy zaczekaj na kolejne przeceny w Bytomiu (swoją drogą widziałem chyba w ich salonie chyba bardzo podobne ceny).

Opublikowano

Grover, pojedź i przymierz nawet inny model. co do materiału - zobacz go na żywo.

Wg mnie ozdobne, zdaniem producenta stebnowanie wcale nie jest takie ozdobne. 

Jeśli Ci się nie spieszy zaczekaj na kolejne przeceny w Bytomiu (swoją drogą widziałem chyba w ich salonie chyba bardzo podobne ceny).Cz

Czy to oznacza, że w Bytomiu będą kolejne przeceny, na jeszcze niższą kwotę? Wydaje mi się to dziwne, bo chyba już kończą się wyprzedaże(ale mogę się mylić)?

I teraz główne pytanie: gdzie mógłbym kupić dobre jakościowo brogsy zamszowe/skórzane do 400zł?

Opublikowano

Kupiłem niedawno u Herringa bardzo dobre brogsy w cenie 480 zł. Niestety, model jest już wyprzedany.

W outlecie internetowy Wittchena są brogsy w cenie około 250 zł. Nie miałem jednak przyjemności nosić butów stamtąd. ;)

Opublikowano

Rozmiar 45. A co sądzicie o tych Bexley'ach? Nie chodzi mi koniecznie o brogsy, ale zgrabne brązowe półbuty bez alladynków, wodotrysków itp. I trwałych.

Edit:

Dałbym głowę, że przed chwilą widziałem na ich stronie zamszowe półbuty za 89 euro, a teraz ich nie ma. Albo ja jestem nienormalny, albo nie wiem co.

Opublikowano

Czy ktoś spotkał się z casualowa  koszulą w pepitko?

Ja w Pawo kupiłem jakiś czas temu koszule w biało-niebieską drobną pepitkę, z daleka wydaje się po prostu błękitna, mieli też chyba szarą, sylwetka slim, kołnierzyk lekko rozwarty, może jeszcze będą mieli. Coś podobnego widziałem też ostatnio w Van Graffie, - marka chyba Andrew James, wzór trochę większy i mniej formalny, więc sugeruję byś tam skierował swe kroki.

Opublikowano

Gdzie w Warszawie można zamówić uszycie kaszkietu z dość krótkim terminem realizacji?

Czy pracownia Zaręba jeszcze działa? Kilka tygodni temu zaglądałem na ich stronę www, a obecnie chyba ktoś przejął ich domenę (azaremba.pl).

Poprawny adres to azareba.pl, ale ten ostatnio również nie działa. ;)

Opublikowano

Owszem zagotuj go;) ładnie się sfilcuje;) a na serio zamocz go w cieplej wodzie, i lekko "wywiruj" w rękach i następnie nie rozkładając całkowicie ( tak jakbyś miał za mało miejsca do wywieszenia swetra) połóż go na ręczniku do wyschnięcia . Powinno pomóc 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Owszem zagotuj go;) ładnie się sfilcuje;) a na serio zamocz go w cieplej wodzie, i lekko "wywiruj" w rękach i następnie nie rozkładając całkowicie ( tak jakbyś miał za mało miejsca do wywieszenia swetra) połóż go na ręczniku do wyschnięcia . Powinno pomóc 

"wywirowanie" w rękach lepiej zrobić w ten sposób, że sweter położyć w formie wałka na dużym ręczniku, a następnie wykręcić ręcznik ze swetrem w środku. Dzięki temu uzyskuje się dobre odejście wody, a sweter na tym nie ucierpi. Potem już tak jak napisał Constanin.