constantin Napisano 30 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2013 Wydaje się, ,że serek jest b.formalny, oczywiście gramatura wełny ma znaczenie, a wyłogi oczywiście schowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 30 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2013 Kolega nowy w temacie a Ty go tak torturujesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Panowie ile mogą trwać poprawki krawieckie garnitury? spodnie: skrócenie i zwężenie nogawek, marynarka: skrócenie rękawów, zwężenie w ramionach. Garnitur oddałem 2 tygodnie temu i do dnia dzisiejszego nie jest zrobiony. Ja rozumiem, że to wymaga pracy i czasu ale aż tyle? Oczywiście zdaje sobie też sprawę, że pewnie nie jestem jedynym klientem szanownego Pana krawca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Wszytko zależy od ilości zleceń jaką przyjął krawiec. W moim przypadku trwały 2-3 tyg. ale z góry zaznaczyłem, że mi się nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Zdaje sobie sprawę, że pytanie było dość abstrakcyjne. Nie mnie jednak chciałem się zorientować ile w przybliżeniu, średnio może trwać "taka" usługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Tyle na ile umówisz się z krawcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Czy gdzieś w sieciówkach w Polsce są dostępne marynarki/garnitury tweedowe? Jakie są wasze doświadczenia, bo ja chyba nigdy nie widziałem, a jakoś od kilku dni strasznie za mną łazi takie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Van Graf, P&C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Tweedowe marynarki widziałem ostatnio w TkMax (W-wa, Kraków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Co oznacza na metce "Var: CI" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Dyskusję o rękawiczkach przeniosłem tu: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1414-rękawiczki-dyskusje-i-porady/page-9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 4 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2013 Teoria teorią... W praktyce czy używacie szelek z pasem smokingowym? Tak, białych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 http://www.barellybags.pl/product/Torba-Deep-Camel/?id=213 Panowie, co sądzicie o tej torbie? Założenia to uniwersalna, brązowa torba na uczelnie. Ktoś korzystał z usług tego sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomeranus Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 Proponowałbym zastanowić się nad modelem z uchwytem. Nawet jeśli nie będziesz z niego korzystał często to na pewno od czasu do czasu się przyda, np. gdy będziesz miał na sobie marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 Do garnituru mam bardziej elegancką czarną teczkę, tą torbe mam zamiar łaczyc z jeans/rugbys/swetry/koszule w krate bardziej w tą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 RadekM - w lewym górnym rogu strony jest magiczny napis 'szukaj'. Warto zacząć od niego, chcąc się czegoś dowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 Co powiecie o tej dwurzędówce? Warta swojej ceny? Może macie własne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 Chyba zapomniałeś wrzucić link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 5 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2013 Czy takie połączenie będzie poprawne? To tkanina na spodnie i moja podstawowa marynarka. Tkanina „birds eye” popielato-czarna (na zdjęciu trochę jaśniejsza niż w rzeczywistości). Marynarka jest w małą jodełkę którą lepiej widać na drugim zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Myślę, że wzory mogą się trochę zjadać, ale zobaczymy co powiedzą koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Jak ktoś się z lupą będzie przyglądał to pewnie zobaczy, że wzory nie pasują. Ale to nie splot jest tu problemem, msz. To co ja bym Ci proponował to zwiększyć kontrast między spodniami a marynarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Za mały kontrast jak wspomniał pirat, będzie efekt "dorobienia spodni do marynarki, by powstał garnitur" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Co powiecie o tej dwurzędówce? Warta swojej ceny? Może macie własne propozycje? http://allegro.pl/zimowy-plaszcz-marynarski-peacoat-meski-kurtka-r-m-i3569069388.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 No niestety tak się obawiałem, chociaż kontrast jako taki jest - nie ma takiego wrażenia jak przy połączeniu czarnych, gładkich spodni z czarną marynarką w prążki. Dodatkowo jest tutaj dość ciekawy efekt, bo tkanina z odległości większej niż 2 metry wygląda jak jednolita, grafitowa i wtedy kontrast automatycznie wzrasta, choć pewnie ciemnoszara flanela byłaby lepsza. PS. Wiktorze, żebyś nie myślał, że planuję spodnie z Twojej tkaniny w ostatniej chwili zmieniłem zamówienie i zamówiłem identyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 A niech Ci będzie na zdrowie! W razie czego dogadamy się na privie, żeby ubrać się w co innego na spotkanie forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi