Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Ta mucha jest chyba ecru, a w każdym razie nie jest śnieżnobiała - ma lekki żółtawy blask. Swoją drogą nigdy nie widziałem kelnera w białej musze - zawsze była czarna, wyjątek był jeden - bordowa, w połączeniu z szerokim jedwabnym pasem? (nie wiem, jak dokładnie się to nazywa) o identycznym kolorze

Np coś takiego:

- prawdziwa dwurzędowa klubówka, chinosy w kolorze podobnym do cornflower blue (może nie do końca taki, ale na pewno ładnie pasują do marynarki) i skarpety pod kolor (może w romby, ale raczej gładkie), brązowe zamszowe oxfordy, biała koszula i poszetka, żółtozłoty knit i takież sznurówki.

- ciemnogranatowy garnitur, czarne oxfordy, jakieś dandy dodatki na górze i czerwone sznurówki (opcjonalnie bordowe/fioletowe skarpety, ale chyba jednak czarne lub granatowe); ewentualnie bardziej stonowanie, czyli krawat pod kolor garnituru, biała koszula i biała poszetka z czerwoną obwódką

- zielone spodnie, granatowa marynarka, jasna koszula, skarpety pod kolor marynarki lub jakiegoś dodatku na górze, brązowe zamszowe oxfordy i zielone sznurówki

Albo może po prostu zrobię zdjęcia i pokażę w CMDNS (nawet tak cały dzień pochodzę, żeby nie było oszukiwania). Najbardziej pewny jestem pierwszego zestawu, ale na krawat jeszcze czekam.

W przypadku brogues'ow takich jak wkleiłeś to jeszcze przejdzie i chyba im jaśniejsze tym lepiej to się będzie łączyć.

Czarne wiedenki i czerwone sznurowadła? Hell no!!! Ostatnio któryś z polskich producentow wypuscil (+/-) wiedenki z czerwonymi sznurowadlami i wyglada to FATALNIE. Wg mnie na pewno nie w przypadku gladkich, captoes i swoich czarnych halfbrogues tez nie wyobrazam sobie z takimi sznurowkami.

Jedyny model buta, który ewentualnie możnaby tu rozważyć to lotniki, ale raczej też w zależności od pozostałych elementów buta.

Tak też myślałem.

Zatem pytanie powiązane:

Zna ktoś z Państwa solidnego krawca w Toruniu lub Bydgoszczy, który podjąłby się wykonania takiej przeróbki (najlepiej w trybie pilnym - z poniedziałku na czwartek)?

Ewentualnie krawiec warszawski, ale tryb ekspresowy (z czwartku na sobotę rano...).

Jak to się mówi - cena nie gra roli :)

Ślub, ręka w nocniku, szkoda słów...

Najlepiej w okolicach Como (IT) i w Macclesfield (UK), Tajlandia jest już nieco dalej.

A tak na poważnie - w każdym sklepie z tkaninami, tylko trzeba tam pójść i na miejscu poszukać i stwierdzić czy wzór, grubość, połysk itd. konkretnej tkaniny będą Ci odpowiadać.

Fei Long Szlenkierów 1

Tessuti Górnośląska 1

Merino Jana Pawła II / Ogrodowa