kamil Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Postaram się już nie używać trudnych słów i metafor wykraczających poza poziom gimnazjum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Trudno pomylić laureata Oscara z kelneram a wiązana mucha na gali była biała. Może to będzie nasza polska specjalność w nawiązaniu do barw narodowych, a wówczas czerwony kwiat w butonierce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Ta mucha jest chyba ecru, a w każdym razie nie jest śnieżnobiała - ma lekki żółtawy blask. Swoją drogą nigdy nie widziałem kelnera w białej musze - zawsze była czarna, wyjątek był jeden - bordowa, w połączeniu z szerokim jedwabnym pasem? (nie wiem, jak dokładnie się to nazywa) o identycznym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal1969 Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Kamil, postaraj się już nie używać trudnych słów i metafor wykraczających poza poziom gimnazjum. Uxkull, ładne zdjęcie Vcore, wizualnie to chyba ma małe znaczenie jaka to biel - jednak to biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 11 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2013 Kupuję guziki do marynarki w Warszawie. Przy wcześniejszych zakupach bespoke korzystałem ze sklepu na al. Jana Pawła. Ale może po same guziki lepiej byłoby udać się gdzie indziej? Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 11 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2013 http://www.szarmant.pl/tkaniny-garniturowe Na dole info kontakowe (i wzmianka o guzikach). Widziałem je na żywo i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 11 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2013 Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Novy Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Witam, czy do sztruksowej lub grubej, welnianej marynarki mozna dodac jedwabna poszetke ? Chodzi oczywiscie o zestaw malo formalny .. pozdrawiam, Novy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Jasne, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Kolorowe sznurowadła do klasycznych butów? Oczywiście nie od czapy, raczej tak przemyślane, jak fantazyjne skarpety i inne dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubdziub Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Kolorowe sznurowadła do klasycznych butów? Oczywiście nie od czapy, raczej tak przemyślane, jak fantazyjne skarpety i inne dodatki. Dla mnie? "Nihil obstat". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Jaki model masz na myśli pisząc "klasyczne buty" i jaki kolor pisząc "kolorowe sznurowadła"? sprecyzuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Np coś takiego: - prawdziwa dwurzędowa klubówka, chinosy w kolorze podobnym do cornflower blue (może nie do końca taki, ale na pewno ładnie pasują do marynarki) i skarpety pod kolor (może w romby, ale raczej gładkie), brązowe zamszowe oxfordy, biała koszula i poszetka, żółtozłoty knit i takież sznurówki. - ciemnogranatowy garnitur, czarne oxfordy, jakieś dandy dodatki na górze i czerwone sznurówki (opcjonalnie bordowe/fioletowe skarpety, ale chyba jednak czarne lub granatowe); ewentualnie bardziej stonowanie, czyli krawat pod kolor garnituru, biała koszula i biała poszetka z czerwoną obwódką - zielone spodnie, granatowa marynarka, jasna koszula, skarpety pod kolor marynarki lub jakiegoś dodatku na górze, brązowe zamszowe oxfordy i zielone sznurówki Albo może po prostu zrobię zdjęcia i pokażę w CMDNS (nawet tak cały dzień pochodzę, żeby nie było oszukiwania). Najbardziej pewny jestem pierwszego zestawu, ale na krawat jeszcze czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Specjalnie kompetentny do udzielania rad sie nie czuję, ale wpierw warto raczej skupić się na doszlifowaniu stylu, na ekstrawagancję przychodzi czas później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Pokaż mi takiego, który choć raz nie złamał tej zasady Ale jasne, masz rację. A ja i tak pokombinuję PS. pierwszy zestaw wymaga korekty - skarpety muszą być granatowe (sprawdziłem na żywo). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galileo Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Myślę, że może to wyglądać całkiem fajnie, jak np. tu: (chociaż te sznurówki mogłyby być grubsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 W przypadku brogues'ow takich jak wkleiłeś to jeszcze przejdzie i chyba im jaśniejsze tym lepiej to się będzie łączyć. Czarne wiedenki i czerwone sznurowadła? Hell no!!! Ostatnio któryś z polskich producentow wypuscil (+/-) wiedenki z czerwonymi sznurowadlami i wyglada to FATALNIE. Wg mnie na pewno nie w przypadku gladkich, captoes i swoich czarnych halfbrogues tez nie wyobrazam sobie z takimi sznurowkami. Jedyny model buta, który ewentualnie możnaby tu rozważyć to lotniki, ale raczej też w zależności od pozostałych elementów buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Marynarka od wizytowego garnituru, bardzo pilnie potrzebne skrócenie rękawów o 1,5cm. Szkopuł: guziki są funkcjonalne. Czy operacja jest wykonalna dla przeciętnego krawca? Czy możliwe jest skrócenie przy samym "mankiecie", czy też trzeba odpruwać rękawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Rękawy trzeba wyjąć i skrócić od góry. Osiedlowa krawcowa tego nie zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Tak też myślałem. Zatem pytanie powiązane: Zna ktoś z Państwa solidnego krawca w Toruniu lub Bydgoszczy, który podjąłby się wykonania takiej przeróbki (najlepiej w trybie pilnym - z poniedziałku na czwartek)? Ewentualnie krawiec warszawski, ale tryb ekspresowy (z czwartku na sobotę rano...). Jak to się mówi - cena nie gra roli Ślub, ręka w nocniku, szkoda słów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Wyślę Tobie jutro namiary na pm ( Toruń) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Wyślę Tobie jutro namiary na pm ( Toruń) Byłbym wielce zobowiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Panowie, wiecie może gdzie można kupić tkaniny nadające się do uszycia poszetek? Len, jedwab, bawełna? Najlepiej w okolicach Warszawy. Te, które kupiłem na Alledrogo, bardziej nadają się na podszewki - są zbyt sztywne, ciężkie. Ale jedną już prawie uszyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Najlepiej w okolicach Como (IT) i w Macclesfield (UK), Tajlandia jest już nieco dalej. A tak na poważnie - w każdym sklepie z tkaninami, tylko trzeba tam pójść i na miejscu poszukać i stwierdzić czy wzór, grubość, połysk itd. konkretnej tkaniny będą Ci odpowiadać. Fei Long Szlenkierów 1 Tessuti Górnośląska 1 Merino Jana Pawła II / Ogrodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 16 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Poszukam, popatrzę (pretekst by "przejść" się do Tajlandii chyba wystarczający?). Dzięki! (kolejne propozycje mile widziane: hurtownie pasmanteryjne, sklepy internetowe, ktoś, coś? od razu zaznaczam, że nie chciałbym od razu kupować całej beli materiału ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi