Jan Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 (niestety nie stać mnie na bespoke)? Ile Twoim zdaniem kosztuje uszycie spodni w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcim Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Panowie, do kogo w Warszawie zanieść garnitur rtw do przeróbek? Potrzebuję mocno wytaliować marynarkę i przerobić spodnie na wysokości pasa. Garnitur jest na szczególną okazję dlatego potrzebuję pomocy eksperta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Polecam jedną z takich https://www.google.pl/search?q=paul+smith+wash+bag&hl=pl&client=safari&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Uwo9UZbtCeXl4QT7ooCADA&ved=0CEoQsAQ&biw=768&bih=928 Bardzo solidnie wykonana, obszerna i jednoczesnie troche dandy (szpan przed pokojowka w hotelu) gdyby DSK taka mial, to historia moglaby potoczyc sie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Jak znajdziesz coś fajnego to podrzuć pomysł. Massimo Dutti ma ciekawą kosmetyczkę: http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... 2BSKORZANA Oglądałem ją na żywo i jakościowo prezentuje się solidnie. Jak dotrwa do wyprzedaży, to na pewno się skuszę. Oczywiście należałoby ją zaimpregnować, bo to jasna skóra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Rzeczywiście ładna:) moim zdaniem byłaby ciekawsza bez logo.. ale cóż.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Rzeczywiście ładna:) moim zdaniem byłaby ciekawsza bez logo.. ale cóż..logo jest tylko przyszyte. Zawsze w to miejsce można wszyć własne, bądź BwB nie wygląda to na karkołomne przedsięwzięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Rzeczywiście ładna:) moim zdaniem byłaby ciekawsza bez logo.. ale cóż..logo jest tylko przyszyte. Zawsze w to miejsce można wszyć własne, bądź BwB nie wygląda to na karkołomne przedsięwzięcie. Często to praktykujesz? nie jestem praktykujący , mnie logo nie przeszkadza i nigdy żadnego nie zdrapywałem, ani nie zasłaniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Ile guzików powinno być na rękawie płaszcza jakiej wielkości powinny być. W przypadku garnituru z tego co wiem optymalna liczba to 3, ale nie wiem czy te same zasady obowiązują przy płaszczach. Dodam, że mówię tu o zwyczajnej dyplomatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 3-4, dodam że ciekawym patentem (a i ze względu na większą szerokość rękawów, optycznie też lepszą moim zdaniem) jest używanie w tym miejscu nie małych jak przy rękawie marynarki ale dużych (18mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Dodam za Szarmantem, że szerszy rozstaw guzików w płaszczu wygląda bardzo dobrze:) Ktoś na spotkaniu miał taki rozstaw w swoim płaszczu, jeżeli się nie mylę to Prezes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 W przypadku garnituru z tego co wiem optymalna liczba to 3 W garniturze klasycznie powinny być 4 guziki. 3 lub 5 IMHO jest w złym guście, 1 lub 2 to mocny dandyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Szajse, mam dwie marynarki bispołk w złym guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Ale tylko moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szu Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Drodzy Panowie, Jak oceniacie jakość odzieży firmy Matinique? Można ją porównać do Vistuli? Chodzi mi o marynarki oraz koszule. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Orientujecie się gdzie mogę dostać porządną męską najlepiej skórzaną kosmetyczkę? W czym przewozicie kosmetyki? Swoją kupiłem w Tchibo jakoś w grudniu za ok 100zł. Do dnia dzisiejszego wygląda jak w dniu zakupu, nic się z nią nie dzieje. Nie jestem pewien czy mają je jeszcze w ofercie. Były czarne i brązowe, dość duże, skóra bydlęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Drodzy Panowie, Jak oceniacie jakość odzieży firmy Matinique? Można ją porównać do Vistuli? Chodzi mi o marynarki oraz koszule. Dziękuję i pozdrawiam Jeżeli nie mylę się i to jest marka cottonfieldu to nie można porównać, zupełnie inny asortyment.Tak, to ten brand i oczywiście inny asortyment. Jednak jakość koszul oceniam dość wysoko. Na wyprzedaży na pewno warto kupić coś Matinique. Trzeba tylko uważać, bo potrafią domieszać sporo sztucznego, szczególnie w marynarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_ Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Czy jest jakieś polskie określenie na "milanese buttonhole" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 'butonierka po mediolańsku' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 "dziurka z Milanówka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Pan Maciej Zaremba prezentowal taka na profilu swojej pracowni na fb. w jasnobrazowej marynarce w krate windowplane o ile dobrze pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_ Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 "dziurka z Milanówka" Pan Maciej Zaremba prezentowal taka na profilu swojej pracowni na fb. w jasnobrazowej marynarce w krate windowplane o ile dobrze pamietam tak, ale nie podpisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calinoos Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Na jakie okazje ubiera sie poszetke biała jedwaba a na jakie białe lniane, w sensie bo nie bardzo rozumiem czemu wszyscy mówią ze jak juz biała to koniecznie lniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calinoos Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 Konstruktywne wyjaśnienie... A teraz poważnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 A tak poważnie to na górnym pasku strony masz napis 'szukaj' - wykaż odrobinę samodzielności i wpisz w forumową wyszukiwarkę 'poszetka lniana'. Już wiele razy było to wyjaśniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 12 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2013 1. Nie wszyscy tak mowia 2. Len i jedwab wygladaja troche inaczej. Jeden jest matowy, drugi blyszczacy. W zaleznosci od tego w co jestes ubrany (Ty a nie poszetka i jaki efekt chcesz osiagnac, wybierasz jedno lub drugie rozwiazanie 3. Aby odrobine skomplikowac: sa jeszcze poszetki bawelniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi